Reklama

Reklama

Berlínský syndrom

(festivalový název)
  • Austrálie Berlin Syndrome (více)
Trailer 1

Austrálska fotografka a novinárka Clare Havelová (Teresa Palmerová) prežíva na dovolenke v Berlíne vášnivý románik s charizmatickým Andim Wernerom (Max Reimelt). Spočiatku pozorný a slušný Andi však rozhodne nie je tým, za koho sa vydáva. Keď sa Clare v jedno ráno prebudí sama, zamknutá v cudzom byte, musí sa postaviť posadnutému mužovi, ktorý má jasný cieľ. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (56)

cariada 

všechny recenze uživatele

Výborné psychologické drama o unesené krásné Australance Clare která se seznámila s německým učitelem ale ten se jí nechce vzdát za žádnou cenu a neváhá jí veznit. Dobře zahrané, a až do konce čekáte jak to dopadne a dopadlo to víc než zajímavě. Určitě být tou holkou snažil bych se neustále nějak utéct, ale tona dělá jen občas těch variant jak ho přemoci je mraky. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Berlínský syndrom. Jaká hříčka se má skrývat v samotném názvu? Jistě, asociace se stockholmským syndromem je nabíledni, ale jako divák zde již více nevyčaruji. Co chtěl básník říci? Vždyť jakékoliv náznaky patologického vztahu ústředních postav snímek zabil vždy hned následující scénou. Držet se romantické linie a dotáhnout příběh k harmonickému konci by bylo vůbec to nejlepší, protože jakožto thriller je film nadbytečný. Navzdory nápadité a ambiciózní režii však zatoužila Cate Shortland po něčem víc, anebo míň, anebo sama netuší... Ale stejně... to vše nakonec odvál čas. Chci říct, že kolik je v tom něhy a poetičnosti, tolik je i nerozumu, což svým jednáním obzvlášť korunuje vedlejší postava Andiho studentky. 64% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ne úplně dotažená snaha o variaci Úkrytu, akorát technicky méně zdatná, s podstatně méně sofistikovaným scénářem, ve kterém by se mohlo mnohem více tlačit na pilu, bohužel není tomu tak. Nehledě na to má hlavní hrdinka, jinak vynikající Teresa Palmer, nespočet příležitostí ovlivnit sled událostí v její prospěch daleko dříve, ale z neznámých důvodů se její postava občas chová krajně nelogicky. To bohužel platí i o všech vedlejších, které se to příběhu zamotají. Zůstává tedy apel na evropský touch za každou cenu (hudba, kulisy, střih), skvělá kamera, která využívá scenérií Berlína na maximum, ale v tomto případě, při takto strukturovaném ději, je stopáž extrémně přepálená. Jako žánrovka, kterou lze v pohodě ustát ale OK. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ona a on. Australská turistka, která se tak trochu hledá, učitel angličtiny, který ji našel a nepustí. Poměrně ambiciózní australská režisérka ji vysílá do Berlína na polopracovní pobyt, pozná jeho, vymění si pár pohledů a vášnivá noc pokračuje ránem ve stylu „kéž bych mohla zůstat“, aby záhy pochopila, o jakého podivína jde. Začne to zamčenými dveřmi a údajně zapomenutým klíčem, pokračuje.. však víte. Jenže co když přijde den, kdy se zakouká do nějaké jiné? Žádné velké dusno to nicméně není, tvůrci mohli přitlačit na pilu a hlavně měli klidně o dvacet minut krátit. Závěr na můj vkus nebyl úplně dotažený a vyladěný. Atmosféra solidní. Max Riemelt je takový zvláštní kámoš od vedle, kterého by zpacifikovalo i vězněné něžné pohlaví. Příležitosti byly, naše hrdinka (jinak krásná Teresa Palmer) toho ovšem moc nezkusila. A když už šroubovák nepoužila na křeslo z IKEY, měla věznitele dorazit. Škoda.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladá, ambiciózna Clare, je austrálskou foto-žurnalistkou, ktorá prichádza na pracovnú dovolenku do Berlína. Keď sa po relatívne krátkej dobe spoznáva s charizmatickým Andim, zdá sa, že ju okrem návštev historických častí samotného veľkomesta, čakajú romantické chvíle strávené po boku vyzretého muža. Lenže Andi ani z ďaleka nie je tým láskyplným dobrákom, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Clare sa tak po noci plnej vášne, nečakane ocitá v pasci psychopata, ktorý sa jej ani omylom nemieni vzdať ... Taká lacnejšia tuctovka s pár ojedinelými momentmi, typickými pre slabšiu psychologickú drámu. Nakoľko sa však jedná o thriller, dúfal som aspoň v záver, ktorý by ma dostatočne nadchol. No čo nato povedať? Keď užívateľ vidí moje hodnotenie, ktoré hovorí doslova za "všetko" .... ()

Galerie (29)

Související novinky

Black Widow se hýbe kupředu

Black Widow se hýbe kupředu

21.06.2018

Zdá se, že Marvel konečně vyslechne přání fanoušků, kteří roky prosili o samostatný film o Black Widow s tváří Scarlett Johansson (Ztraceno v překladu, Don Jon), a snímek přece jen vznikne.… (více)

Reklama

Reklama