Reklama

Reklama

Barevný závoj

Trailer 2

Obsahy(1)

„Myšlenka života ve světě svázaném přísnými pravidly, je stále aktuální. Na dvou lidech, kteří nalézají pokoru a učí se odpouštět jeden druhému, je něco dojemného...“ - Edward Norton.

Kitty (Naomi Watts) se musí neodkladně vdát. Proto si bere seriózního doktora Waltera (Edward Norton), se kterým odjíždí do Šanghaje. Protože se tady ale Kitty nudí, najde si milence. Walter nevěru odhaluje a jako pomstu přijímá práci v odlehlé čínské vesnici, kam bere Kitty s sebou. Teprve tady se mohou naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět... Film vznikl podle stejnojmenného románu W. Somerseta Maughama, podle jehož knih bylo natočeno hned několik titulů (The Razors Edge, Being Julia). Snímek je zároveň remakem stejnojmenného filmu Richarda Boleslawskiho z roku 1934. Tehdy ztvárnili ústřední dvojici slavná hvězda Greta Garbo a Herbert Marshall. Nadějný režisér John Curran obsadil do hlavních rolí svého filmu neobyčejně nadané herce: Naomi Watts a Edwarda Nortona. Barevný závoj má již na svém kontě mimo jiné Zlatý Globus pro Alexandra Desplata za nejlepší filmovou hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (364)

novoten 

všechny recenze uživatele

Milujeme člověka pro jeho ctnosti nebo neřesti? Někdy na to přijdeme až při cestě zpátky tam, kde jsme vždy měli být. Rád bych tu cestu absolvoval společně s hlavními hrdiny. S bušícím srdcem a zrychleným dechem. Zamezil mi v tom lehce unavený scénář a také Curranova málo odvážná režie. Krásné obrazy s dokonalými herci tak potěší pouze jednorázově a bez přesahu. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Na Barevný závoj se velice dobře kouká. Počínaje dobrými herci až po poctivou výpravu není nic odvedeno hůř než nadprůměrně. Ale to je asi tak všechno. Film pobaví, skončí a velmi brzy se vzpomínky na něj vytratí, protože nepředá nic než jen to co v dané chvíli k vidění. Režisér Curran je dobrý řemeslník odvedl dobrou práci, vytvořil chytlavou amtosféru stré Číny za koloniální správy, ale nic víc nesdělil. ()

Reklama

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezalituji dne, kdy jsem se na Barevný závoj vydala do kina. Tenhle typ romantických filmů je přesně pro mě, a proto jsem byla okouzlená. Přišel mi strašlivě silný a vzhledem k tomu, že jsem konec obrečela, nemohu jinak :) ----- Právě jsem viděla DVD verzi a jsem znechucená! Dobrých dvacet minut filmu úplně chybí a není k nalezení ani v bonusech! Ale nejsou to nějaké nepodstatné scény - naopak. Co chybí? Walter tančí s Kitty, Kitty začíná pomáhat v klášteře - potká Waltera, Walterův rozhovor s vůdcem místních vojáků, krokování pole, Walter sleduje jak si Kitty hraje s dětmi, rozhovor Kitty a Waltera na téma "proč si vlastně tenkrát neotevřel ty dveře" a další. Prostě totální zklamání - ještě, že jsem to viděla v kině... kdybych to teď viděla poprvé, nejspíš bych se rozhodovala mezi čtyřmi a třemi hvězdičkami. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Alternativa a předskokan Anglického Pacienta, Indočíny a dalších tématicky podobných velkofilmů dálného východu apod., kde prim hraje romantická/vztahová linie. Nelze režisérovi upřít snahu a citlivou/pečlivou práci s charaktery, jejichž pohnutky a rozbroje chápeme stejně dobře jako usmiřování, ale když už se to konečně rozjede (a velmi dobře po celou dobu tušíte, jak to dopadne), tak konec je mnohem více zkratkovitý než by divák chtěl. Herecky nezpochybnitelně silné, především Naomi Watts předvádí svoji tradičně vytříbenou a osvědčenou paletu emocí. Narozdíl však od jiných podobně ražených filmů tenhle nemám chuť znovu vidět. Přišel mi především uprostřed příběhu zbytečně fádní a zdlouhavý, nebylo co si brát a vizuálně ne vždy 100 procent podmanivé tak, aby to zakrylo to co je třeba. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Trochu se až stydím, že jsem tento film obsazený mými oblíbenci Naomi a Edwardem nechal tak dlouho bez povšimnutí. A právě díky jejich hereckému umu mi nedělalo nejmenší problém uvěřit Kitty a Walterovi jejich komplikovaný vztah. Je možná zvláštní psát o romantickém dramatu, že se na něj velmi příjemně dívalo, ale v případě Barevného závoje tomu tak (alespoň u mě) bylo. Tak nějak jsem čekal zdařilou hudbu a kameru (očekávání splněna), ale vcelku mě překvapil (pro někoho možná předvídatelný) konec (ikdyž ten úplný závěr bych asi "ustřihl"). Doporučuju všem a hlavně fanouškům nejmenované ústřední dvojice. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Film pomohla financovat čínská produkční firma. Zato měla dohled nad scénářem a zakončením filmu. Čínský partner se totiž obával toho, jak bude ve filmu ztvárněno povstání během čínské revoluce a také oběti cholery. Žádal, aby tyto části byly zredukovány, ale Edward Norton a John Curran s tím nesouhlasili. Nakonec bylo ale asi 38 vteřin stopáže vystřiženo. (HappySmile)
  • Na vzniku filmu má velký podíl herec Edward Norton, který vystudoval čínské dějiny (rawboy)
  • Cholera má oro-fekální přenos, takže by protagonisty rouška neuchránila. Spíše mytí rukou. (barunkah)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama