Reklama

Reklama

Barevný závoj

Trailer 1

Obsahy(1)

„Myšlenka života ve světě svázaném přísnými pravidly, je stále aktuální. Na dvou lidech, kteří nalézají pokoru a učí se odpouštět jeden druhému, je něco dojemného...“ - Edward Norton.

Kitty (Naomi Watts) se musí neodkladně vdát. Proto si bere seriózního doktora Waltera (Edward Norton), se kterým odjíždí do Šanghaje. Protože se tady ale Kitty nudí, najde si milence. Walter nevěru odhaluje a jako pomstu přijímá práci v odlehlé čínské vesnici, kam bere Kitty s sebou. Teprve tady se mohou naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět... Film vznikl podle stejnojmenného románu W. Somerseta Maughama, podle jehož knih bylo natočeno hned několik titulů (The Razors Edge, Being Julia). Snímek je zároveň remakem stejnojmenného filmu Richarda Boleslawskiho z roku 1934. Tehdy ztvárnili ústřední dvojici slavná hvězda Greta Garbo a Herbert Marshall. Nadějný režisér John Curran obsadil do hlavních rolí svého filmu neobyčejně nadané herce: Naomi Watts a Edwarda Nortona. Barevný závoj má již na svém kontě mimo jiné Zlatý Globus pro Alexandra Desplata za nejlepší filmovou hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (364)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem už dlouho chtěla vidět... Ústřední dvojice se mi zalíbila a doslova společně ladila. Příběh zachycující nešťastný manželský život, který spadává do stereotypu, byl rozhodně dobře ztvárněn. Ale změna prostředí a to radikální změnila jejich pohled na život a na smrt. A začali teprve díky událostem hledat ve svém vztahu pravé hodnoty. Jak šlop hrozně znát, že díky stíženým podmínkám a choleře si ho začala vážit a obdivovala ho za to všechno, co udělal. Hrozně se mi líbila vyhrocená romantická scéna, z které jsem měla chvění v břiše a to o něčem svědčí ! Konec se dal předvídat, že k sobě nejdřív naleznou cestu a potom jeden z nich toho druhého ztratí. Ale o to víc byl konec velmi dojemný a skutečný. Líbilo se mi to moc, vyvážený příběh, rozvržený do dvou hodin, upoutal pozornost, hlavně díky výkonům hlavních představitelů. Edward Norton mě jako obvykle nezklamal a Naomi Watts mě čím dál víc utvrzuje v tom, jak moc hraje přirozeně. Takže jak jsem si myslela, že to bude dobrý film, tak splnil má očekávání. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film s bezchybnými výkony dvou hlavních představitelů má jedinou výtku: jak příběh postupuje kupředu, věřil jsem ústřednímu páru tu ochotu zůstat i přes postup zhoubné nemoci v postižené oblasti čím dál méně. Radši ani nezmiňuji scénu, ve které se SPOILER dokonce Norton jakoby "naschvál" úplně zbytečně nakazí, nebo v níž oba "manželé" s chutí a provokací pojídají neupravené jídlo KONEC SPOILERU. Ale budiž, ono to stejně i s těmito nedostatky svižně odsýpá, je to dojemné, napínavé a s pěknými lokacemi. Na konci i nějaká ta slza ukápla, a v závěru tak lze jen konstatovat, že Barevný závoj je krásný romantický film. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„When love and duty are one, grace is within you.“ Na můj vkus větší hloubku postrádající manželský zločin a trest zasazený do sbližujícího očistce epidemie cholery, opírající se o herecké výkony nejen hlavních hrdinů, ale i vedlejších postav (Jones, Schreiber) a především o neuvěřitelně podmanivou hudební složku Alexandre Desplata, jehož práci na pozadí některých dialogů budete jen stěží dostávat z hlavy. Škoda toho doslovného londýnského závěru, neboť romanticky smýšlejícím duším bylo vše jasné již říční lodí mizející v oblaku páry.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek perfekným hereckým výkonom, slušnému námetu "prevýchovy zlej ženy" a dobrým dramatickým prvkom ma to moc nechytilo. Film si len tak plynie, pričom sa človek ani nenazdá a je tu koniec. Je tu láska, je tu nevera, je tu cholera, je tu odpustenie a dramatický koniec, ale akosi to spolu na mňa pocitovo nepôsobilo, niečo tomu chýbalo. Možno lepšia atmosféra, výraznejšia hudba alebo trocha kratšia dejová linka... Vidím to na čistý priemer. 60/100 ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Kvalita Barevného závoje je založena na přesném obsazení rolí. Domnívám se, že kdyby si Edward Norton a Liev Schreiber vyměnili role, působilo by to komicky a silně nevěrerohodně, takže nudný bakteriolog zažraný do svého bádání jedině v podání Eda a svůdník-konzul jedině v podání Lieva. A mezi nimi krásná, křehká, naivní, nikoliv však zlá Naomi Watts. Souhlasím s tím, že se jedná spíše o komorní snímek a drama manželského páru. Skvěle zahráno, skvěle natočeno. Už tady nežijeme bych asi s Barevným závojem do souvislostí příliš neuváděl, i když je pravda, že v mém nitru bude drama milostného čtyřuhelníku hlouběji zakotveno. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Film byl původně připraven pro společnost Yari´s Stratus Film, ale když její manažer Mark Gill přešel k Warner Independent, vzal projekt s sebou. (HappySmile)
  • Edward Norton si během natáčení poranil záda - zlomil si tři obratle, když ho kůň shodil na skálu. Ovšem nevyhledal řádné lékařské vyšetření, dokud neskončilo natáčení a nevrátil se do Hong Kongu. (HappySmile)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama