Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jícnu vulkánu hory Ararat dříme už miliony let strašlivé nebezpečí. Dvě expedice, které se pohybují v přilehlých lesích, o tom zatím nemají ani tušení. První, vědecká, pátá po ztracených a artefaktech a ta druhá, vojenská, se snaží na úpatí hory nalézt základnu teroristů. Brzy se ale plány obou týmů zúží na jediný, velmi jednoduchý cíl - přižití. V sopce se totiž právě probudila nejstrašnější pravěká monstra - pterodaktylové, kteří mají po vydatném spánku obrovský hlad. Přeživší členové expedice záhy zjistí, že ve hře nejsou jen jejich životy, ale také osud celého lidstva! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Terva 

všechny recenze uživatele

Teda, hned od začátku mi ta skupina "vědců" nesedla. Jen jsem se začal těšit až budou pomalu sežráni. CITÁT - Všichni do jeepu, jedeme............ Tak zase jeden film (a není od Asylum), kdy je potřeba se hodně obrnit, vypnout mozek a jen se smát. Jsou to jen zvířata.......... Jedna hvězda za jekot blondýny s velkejma kozama. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z těch hodně levných filmů, u kterého by bylo vhodné k žánru dopsat ještě komedie, jelikož film nelze brát samozřejmě kriticky vážně a k tomu komickému nadhledu s chováním samotných herců směřuje. Film si neklade vysoké cíle a není určen pro náročné diváky hledající jehlu v kupce sena. Je to celkem zábavná a oddychová podívaná a o to tu jde především. Schválně opět nechybí nafinťěná a uječená blondýna, která leze krkem :-) Shlédnuto hned po ubohé Ptačí chřipce, takže o to větší nadšení. ()

Hellboy odpad!

všechny recenze uživatele

Pterodaktyl je skvělou ukázkou toho, co se stane, když se sejde tak skvělá kombinace jako extrémně nízký rozpočet - neskutečně špatné digitální triky, brakový námět, mizerný scénář a neschopný režisér. Hlavní hrdina se jmenuje Lovecraft, další zase Bradbury, Zelazny, Lem, Burroughs, Clarke, Herbert - přímo ukázkové kacířství:) ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

České exteriéry ve filmu, jehož děj se odehrává v Turecku, působí na českého diváka dost komicky. Američané si asi myslí, že mezi těmito dvěma státy nebude žádný velký rozdíl, když obě země přece leží na Balkáně a navíc spolu sousedí. Skoro bych tomu filmu dal hvězdičku, když už za nic jiného, tak za americkou blbost nebo z nostalgie za filmové triky na technické úrovni padesátých let, ale nelze, neb je to celé ptákovina rozměrů přímo pterodaktylských, i když občas nechtěně zábavná, to nepopírám, ale většinou spíše trapná. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Milíně na Příbramsku. (Yardak)
  • Mnoho postav bylo pojmenováno podle známých autorů sci-fi a fantasy. Burroughs (Duke Faeger) podle Edgara Rice Burroughse, Clarke (Todd Kramer) podle Sira Arthura C. Clarka, Donaldson (Howie Lotker) podle Stevena Donaldsona, Heinlein (Amy Sloan) podle Roberta A. Heinleina, Herbert (David Nykl) podle Franka Herberta a Briana Herberta, Lem (Mircea Monroe) podle Stanislawa Lema, Lovecraft (Cameron Daddo) podle H.P. Lovecrafta, Serling (George Calil) podle Roda Serlinga, Yolen (Ivo Cutzarida) podle Jane Yolen a Zelazny (Jessica Ferrarone) podle Rogera Zelaznyho. (Avalon820)
  • V turecké vesnici jde vidět plakát české spořitelny. (Shr1nK)

Reklama

Reklama