Reklama

Reklama

Karcoolka

  • USA Hoodwinked! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivý animovaný příběh ve stylu SHREKa. Vše začíná od konce, který všichni známe... Vlk sežere Červenou Karkulku a potom... Přichází žabák - detektiv, který si předvolá všechny podezřelé a pozorně vyslechne jejich verze, aby se dopátral pravdy. Není to vůbec jednoduché a vynořují se stále nové a nové otázky: Co měla Karcoolka ve svém košíčku? Proč se vlk vloupal do babiččina domku? Proč se tam objevil jódlující dřevorubec? Je sarkastický vlk opravdu ten zloduch? Kdo má zálusk na výborné babiččiny koláčky a proč? Čemu se věnuje akční babička ve svém volném čase? Proč zazní nakonec písnička Červená je modrá? Detektiv to nemá opravdu lehké a výsledek jeho pátrání je skutečně překvapivý! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Nesuď knihu podle obalu!" aneb jeden velmi netypický nízkorozpočtový americký animák o Karku(oo)lce, která zvládá bojová umění a padá z výšek bez zranění. Pak je tu ještě drsnější "nevinná" babička, smolařský novinář v podání vlka či hyperaktivní veverka, které není dobré podávat cokoli s kofeinem. Animace je hrozná, toho si musel všimnout každý. Ale děj a samotné dílky většího příběhu zafungovaly a já jsem se nenudil (i když za 70 minut se toho moc stihnout nedá). Zkrátka film o nevšední klasické postavě s děsnou vizuální stránkou, ale skvělým a vtipným příběhem. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem nedávno viděl Rataouille, animace Karcoolky na mě působila jako nepovedený vtip. Jenže to můžu tvůrcům jen těžko vyčítat, každý holt nemá největší mistry v oboru a stamilionové rozpočty jako Pixar. Jenže Pixarovští mají i dostatek talentu, nápaditosti a fantazie, což lze o tvůrcích Karcoolky říci jen ztěží. Ne, že by to byla úplná pohroma, ale…..Příběh je zajímavý. Vyšetřování krádeže vzácných receptů je zakomponováno do příběhu známé pohádky o Červené Karkulce a vyprávěno z pohledu všech hlavních postav („myslivcova“ linie je jednoznačně nejlepší a ve výsledku fakt povedená). Jenže tady končí většina kladů, dále jde jen o obyčejnou pohádku s moderními prvky, která rozhodně nezklame děti, ale dospělí se budou nudit. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle by mě fakt ani ve snu nenapadlo - udělat ze známé pohádky detektivku. Prostě paráda. Karcoolku považuji za jeden z nejpovedenějších animáků vůbec. Spousta barvitých a originálních postav, nečekané zvraty, zápletka sice trochu hloupá, ale všechno dohromady je to zábavný oddechový kousek. Nejlepší je jódlujíci kozel, divoká babča - které už jen chyběly podvazky, naspeedovaná veverka, Karkulka aka přebornice v karate a úžasnej sarkastickej vlk ("Říkejte mi třeba Maruš."). No nemám co dodat, vždycky se hrozně bavím - k čemuž hodně přispívá právě český dabing, ten je prostě vynikající. Takže za mě rozhodně solidní hodnocení, nemohu jinak. - "You can call me Sheila. I like long walks and fresh flowers." ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Starýho kozla se pteiiij...Sledovať Karcoolku v češtine bolo terno. Ten kozlí song dlho z hlavy nedostanem ešte minimálne pol roka. Tak prepracovaný príbeh sa len tak u animákov nevidí. Často spomínaná animácia až taká zlá nieje. Avšak v dnešnom trende vytvárania animácií, ktoré sa mnohokrát blížia k dokonalosti, nie zlá znamená obstojná pre decká a akceptovateľná pre dospelých. Tá je však kompenzovaná už spomínaným dejom a vydarenými fórikmi. Pesničkám vo filmoch som nikdy nefandil, a tu je vydarená len jedna. Pokusov však bolo až príliš. Vykrádačky predchádzajúcich úspešných animovaných filmov, či inšpirácia hranými filmami je decentná a vôbec nie rušivá. Pre decká obyčajná akčná rozprávka na klasickú tému, pre odrastenejších divákov pohodové sledovanie plus roztrasenie brucha ako bonus. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Křšťálově jasný příklad inflace žánru animovaných filmů. Kdysi to chtělo pořádnou bandu koumáků, spoustu času, a tedy i balík peněz, aby vzniklo výhradně počítačem rozhýbané dílko. A tomu odpovídala i kvalita - bez ní (nebo alespoň její přesvědčivé proklamace) byste totiž nezískali onen balík peněz. Dnes vytvoří hodinu a půl dlouhé animované cosi každý ňouma, kvalita již není nutná. Výsledkem je pak tohle vizuálně dost uboze vyhlížející cosi, co velmi výstižně popisuje Marius. To, co není vykradeno, je takřka vždy nevtipné (ale třeba přeletu na kole přes řeku ve stylu "Volám domů, zn.: zoufale" jsem se od srdce zasmál, ale to je asi jenom mnou) - obzvlášť odvolávky jsou dost laciné. A k vlkovu hyperaktivnímu poskokovi řeknu jen jedno - moc jsme se koukali na Dobu Ledovou a Scrat se nám stal víc než jen vzorem, co?;) Ubožáci:P Tahat za tohle z rodičovských kapes peníze za vstupenky do kina, to zavání když už ne krádeží, tak aspoň podvodem. Karcoolka může mít maximálně význam vědecko-historický. Tam, kde se najednou začne periodicky vydouvat zemský povrch, už neodpočívá v pokoji původní autor pohádky o Červené Karkulce. 20% a už nikdy víc. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (14)

  • Pracovní název byl „Hoodwinked: The True Story od Red Riding Hood“. (imro)
  • Cory Edwards a Tony Leech tímto snímkem debutovali na postech režisérů. Jejich spoluautor Todd Edwards už měl za sebou práci na hraném filmu Chillicothe (1999), který se ocitl v oficiálním výběru filmového festivalu Sundance. (imro)
  • Producentka Sue Bea Montgomery ukázala malým dětem koncept filmu a sledovala jejich výrazy. Když viděla, že se jim líbí postava kozla Japetha (Benjy Gaither), bylo rozhodnuto se o jeho ponechání v příběhu, přestože jej tvůrci původně chtěli vymazat. (Cheeker)

Reklama

Reklama