Reklama

Reklama

Karcoolka

  • USA Hoodwinked! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivý animovaný příběh ve stylu SHREKa. Vše začíná od konce, který všichni známe... Vlk sežere Červenou Karkulku a potom... Přichází žabák - detektiv, který si předvolá všechny podezřelé a pozorně vyslechne jejich verze, aby se dopátral pravdy. Není to vůbec jednoduché a vynořují se stále nové a nové otázky: Co měla Karcoolka ve svém košíčku? Proč se vlk vloupal do babiččina domku? Proč se tam objevil jódlující dřevorubec? Je sarkastický vlk opravdu ten zloduch? Kdo má zálusk na výborné babiččiny koláčky a proč? Čemu se věnuje akční babička ve svém volném čase? Proč zazní nakonec písnička Červená je modrá? Detektiv to nemá opravdu lehké a výsledek jeho pátrání je skutečně překvapivý! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

swamp 

všechny recenze uživatele

"What the Schnitzel?" Celé je to podprůměrný animák..do průměru jej ovšem vytahuje jedna postavička (alespoň pro mě), a tou je Twitchy. Naspeedovaná veverka, která prostě nemá chybu..proto si neodpustím pár jejích hlášek. :) "'What kind of candles are those?' 'Dee-na-mee-tay. Must be Italian.'" "Caffeine! Yeah baby!" "Hey boss, I called the taped-I beeped you on your beeper. Did you get my beep?" ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pěkně ses prolítla, frajerko. Jo, gravitace funguje. Říkejte mi třeba Maruš. Po Vlku z Nu, pogodi nejsympatičtější vlk v dějinách světa se nám představuje v této neméně sympatické animované jednohubce, která se předvedla i ve klipu k legendě českého internetu Šílená pohádka a se slabou technickou stránkou naopak předvedla nálož obsahovou v podobě kreativní úpravy motivů ze znamé pohádky na promyšlenou úlítlou detektivkou vyprávěnou pohledem tří postav s emancipovanou Karkultou do světa....a myslím, že se v určitém smyslu už stala kultovním. Dovolím si říct, že i díky českému daibngu, který je tady fakt ňami. Viděl jsem to po čase o víkendu a pořád skvělá darda.:D . Označil bych to spíš za jednohubku, ale možná, že takový typ filmu/animáku v současnosti trochu chybí.  Je  radost se u filmu  70 minut jenom bavit, a unášet nostalgíí. Musím říct, že tvůrci  měli skvělý smysl pro humor a jednoduché propojení příběhu. Některý  ty nápady jsou fakt smrtící a smrtelně překvapivě nadavkované (Nepokoušej se o airsoft.:D) Jenom hyperaktivní Ferda se na ostatní  (hlavně na svého parťáka Vlka) vůbec nechytá, je spíš takovou úlitbou. Skoro bych ho kvůli skvělému zbytku a jak mi tam nezapadal vytěsnil, ale kdepak. Na mě si Ferdo,  nepříjdeš.   Jinak prostě bezvadný, bezvadný. Jasně, všichni nejvíc milujeme zpívajícího kozla, který dokáže i filozofovat (Možná,že to není fér, že jeden život máš - tak ber to tak s tím nic nenaděláááš.) ale třeba Schnitzel pán má zase krásně smutný pohled a nezapomínejte na:  ♪Schnitzel smažený, děti dělá blažený, Schnitzel pán to dobře ví, vozí řízky na špejli.  ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Moderní animák, netradiční postavy, netradiční zpracování, anebo jen prasprostý brak a vykradačka Shreka, Úžasňákovových a třeba Doby ledové? Neříkám že animace, některé rozprávky, groteskní situace, nečekané zvraty a především dabing nebyly dobré, ale jako celek mi to připadalo neuvěřitelně chaotické...Co třeba například ta popkulturní muzika? Písničky v podání Matěje Ruperta a Terezy Černochové ještě pro nějaké to oživení ušly. Dialogy "Pěkně ses prolítla frajerko", "Hobluj Baby", "Nejsi mladá drsná snowborďačka?" mě také nedostaly, stejně tak ani popěvek "schnitzel smažený, děti budou blažený". Babička na snowboardu, ruský Ivan (ze kterého si tvůrci dělají záměrně srandu), Karkulka ovládající jiu jitsu, zlý králík, zpívající a jódlující kozel (který zas ovšem neměl chybu), především za něj ta jedna hvězda. Bojím se, že pro děti na pochopení příliš těžké, ale zase si je třeba uvědomit, že dnešní děti už jsou odkojeni úplně něčím jiným, bohužel :-( Rádoby vtipná podívaná, pro kterou platí rčení "když dva dělají totéž, není to totéž" jako koza drbání...Připadalo mi to celé jako špatná počítačová hra, ale jako bláznivá detektivka to ušlo, ne...:-)? ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Starýho kozla se pteiiij...Sledovať Karcoolku v češtine bolo terno. Ten kozlí song dlho z hlavy nedostanem ešte minimálne pol roka. Tak prepracovaný príbeh sa len tak u animákov nevidí. Často spomínaná animácia až taká zlá nieje. Avšak v dnešnom trende vytvárania animácií, ktoré sa mnohokrát blížia k dokonalosti, nie zlá znamená obstojná pre decká a akceptovateľná pre dospelých. Tá je však kompenzovaná už spomínaným dejom a vydarenými fórikmi. Pesničkám vo filmoch som nikdy nefandil, a tu je vydarená len jedna. Pokusov však bolo až príliš. Vykrádačky predchádzajúcich úspešných animovaných filmov, či inšpirácia hranými filmami je decentná a vôbec nie rušivá. Pre decká obyčajná akčná rozprávka na klasickú tému, pre odrastenejších divákov pohodové sledovanie plus roztrasenie brucha ako bonus. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Karcoolka není tak cool jak má v názvu. Frajerka s červenou hučkou mě zdaleka neokouzlila tolik, jak jsem čekal. Nezachránily to ani poměrně povedené ostatní charaktery: její babička, která nikdy nelže a nepěstuje extrémní sporty, herecký dřevorubec s německým přízvukem a ani vlk, kterého daboval skvélý Pavel Rýmský. Snad jediná postavička, která mě vážně dostala byl zpívající Kozel, to můsím uznat, že to bylo extrémě COOL!!!! 3* hvězdičky, ale Karcoolce sluší... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Když babička (Glenn Close) závodi na snowboardu, tak zavěsí telefon dřív, než domluví. Je divné, že ji Karkulka (Anne Hathaway) slyší a reaguje na ni. (Patrik256)
  • Mimo USA vyrobený animák stál jen 15 mil. amerických dolarů a během úvodního víkendu (13.-15. 1. 2006) utržil 16,6 milionu. Společnost bratří Weinsteinových, opustivších Miramax, dokázala, že může připravit slušnou premiéru i nízkorozpočtovému animovanému filmu, který neměl za zády Disneyho reklamní mašinérii. Celkem snímek utržil v USA 50,6 milionu. (imro)
  • Když se Karkulka (Anne Hathaway) dozví, že její babička (Glenn Close) je adrenalinová sportovkyně, jde do lesa. Podívá se na oblohu a vidí Měsíc, který je přímo nad ní. V dalším záběru je ale Měsíc u obzoru. (Patrik256)

Reklama

Reklama