Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavné "výběrové řízení", odehrávající se po většinu času v jediné místnosti. Dokonalí herci, skvělý humor, vychcané finty uchazečů, pěkný závěr (snad jen Nieves mi byla lehce nesympatická a tak trochu mě odradila od plného hodnocení - což však nic nemění na faktu, že Metodu bych určitě ráda někdy v budoucnu opět viděla!) - rozhodně doporučuji! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedna zasedačka, sedm lidí a pytel plný proradných fíglů. Mám rád tenhle typ filmů, jež dokáží z minima vytřískat naprosté maximum. Jak vyjít coby vítěz? S cynickým úšklebem přehopsat přes mrtvoly, jít stále dál a dál a neohlížet se zpět, dle hesla „po nás potopa!“?. Poslední symbolický záběr jakoby se skepticky ptal „a k čemu to celé vede?“. Ano, k čemu to celé vede… jenže – koho to zajímá? 90% Zajímavý komentář: Aiax ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Videl som už niekoľko filmov s minimom hercov a odohrávajúcich sa viac-menej v jednej miestnosti. V takých podmienkach niečo zachráni nápaditá kamera, niečo dobrí herci, ale rozhoduje dobrý námet a najmä scenár so zaujímavými dialógmi, ktoré nemôžu byť premúdrené, ani príliš obyčajné. Myslím, že v Metóde sa to podarilo. Grönholmova metóda odhalí nielen schopnosti kandidátov, ale obnaží aj mnohé zákutia ich psychiky najmä pri dosahovaní cieľa, ktorým je v tomto prípade víťazstvo vo výberovom konaní. Len mi nebolo jasné, prečo sa volí taký zložitý systém výberu, keď na Slovensku stačí mať vplyvného známeho alebo dobrú legitku vo vrecku. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5 Nesmierne zaujímavý film najmä z dôvodu, že podobné (ale nezákerné:)) manažérske výbery (assessement centrá) v praxi zostavujem, vediem a hodnotím:) Veľká škoda, že film po absolútne geniálnej prvej časti skĺzava do zamotanej hry, kde sa scenáristi akoby zasekli a prinášajú zbytočné twisty, kľučky a miestami nepochopiteľné banality (hod loptou-wtf?!). Záverom sa všetko opäť dostáva do starých dobrých koľají a posledný záber bol veľmi symbolický, či už z "mikro-ľudského" aj "makro-celosvetového" hľadiska. Výnikajúci film, ale vzhľadom na silný námet to mohlo byť ešte o malý kúsok dotiahnutejšie a vypointovanejšie... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po výborném rozjezdu v první půlce, kde se nám představí jednotliví uchazeči a následná metoda výběru, jsem byl nadšený. Příběh číšil originalitou, úkoly byly zajímavé a psychologický teror se pěkně stupňoval. Problém však přichází s druhou polovinou, kde jakoby scénaristům úplně došly nápady, dlouho se příběh plácá na místě, úkoly už přecházejí do stereotypní nudy a celkově se film sekne na čistě psychologické lince, ale úplně zapomíná na budovanou atmosféru, akci, napětí nebo se bojí jakkoliv přitvrdit. Samotný závěr mě pak už zklamal úplně, protože nám vlastně nic neřekl a jen za filmem zabouchl dveře. Veliká škoda, od podobné španělské tvorby jsem čekal něco více a potenciál tady byl, ale to, jak jej v průběhu filmu zazdili, mě bude mrzet ještě dlouhou dobu... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama