Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaná komedie Lilo a Stitch je příběh malé dívky, která se setká s nejvíce hledaným mimozemšťanem v celé galaxii. Lilo je roztomilá dívka z Havaje, která adoptuje maličkého ošklivého pejska, kterého pojmenuje Stitch. Stitch by byl dokonalý domácí mazlíček, kdyby ovšem ve skutečnosti nebyl genetický experiment, který utekl z cizí planety a neztroskotal na Zemi. Svou láskou, vírou a neochvějnou vírou v "ohana" (havajské pojetí rodiny) pomůže Lilo Stitchovi otevřít srdce a dá mu něco, co mu nebylo dáno - schopnost mít starost o druhé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Lilo a Stitch je rozhodně podívaná, která neurazí ani dospělce. Výborná technická kvalita, pěkně "rostlý" animoavný holky se sexy macatejma stehnama, suprvtipnej mimozemšťan jménem Experiment 626 vyluzujcící prapodivné pazvuky a snažící se tvářit jako pes, hodně drsná holčika... plus desítky povedených žertíků a výtečně fungující gagy a frky. To jsou světlé stránky filmu, kterej by ve svých prvních třceti minutách s přehledem vydal na stoprocentní hodnocení. Ze začátku mě tenhle animáč opravdu chytil za pačesy a já sebou nechal dobrovolně třískat o zem. Padal jsem na hřbet smíchy a dokonce ukápla i ta slzice od řehtání. Jenže pak se projevila "nutnost" Disneyovské produkce: nacpat do příběhu maximum citového vydírání, přesně podle komerčně úspěšného vzorce "Zasměj se a Poplač si". Což mě jako diváka nebetyčně štve. Takže místo šílených eskapád uprchlého experimentu se začíná řešit rodinné pouto a velmi křehké vztahy. Zhruba od poloviny stopáže se dostanou ke slovu i infantilní žertíky a celá zábava šla (z mýho soukromýho pohledu) celkem do kopru. 65% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Lilo & Stitch sa mi ťažšie hodnotí, lebo Lilo mi bola veľmi sympatická a Stitch veľmi nesympatický!! Páčil sa mi milý a dojemný príbeh dvoch sestier na nádhernom ostrove na Hawaii, bolo to vtipné aj vážne zároveň. Na druhej strane, celý ten úvod vo vesmíre, Stitch a jeho príchod a všetci ostatní mimozemšťania, to ma vôbec nebavilo, bolo to miestami až otravné. Čo je horšie, Stitchov osud mi bol úplne ľahostajný! Nemalo by to tak byť, keďže ide o jednu z hlavných postáv, takže je to škoda. Nezapasovala mi tam ani Elvisova hudba. Dievčatku som fandila od začiatku, bolo to také milé stvorenie, aj keď miestami neposlušné ako všetky deti. Chválim, že jej dali detský hlas a nie dospelý, ako to často v animákoch býva. Film ma naozaj začal baviť, až keď prišla na scénu Lilo, už už veľa nechýbalo a bola by som to vypla hneď v úvode, čo by bola aj škoda, lebo príbeh ako celok je pekný.  V niečom mi to pripomenulo Vaianu, ale toto je slabšie. Dávam takých 70%. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Strašně rád bych věřil tomu, že Sanders a DeBlois chtěli tak moc natočit "jiný" animák, že jim do toho hlavouni od Disneyho začali kecat a mávat grafy diváckých preferencích, až je z toho docela pěkný kočkopes. Na druhou stranu i tak si film zachoval hravou atmosféru a odér "pojďme dělat věci jinak". Co z toho, že i dramaturgicky ten film vrže na obě kolena a akční finále je vlastně nejslabší částí celého filmu, když v intimních chvílích, kdy se soustředíme jen na Lilo a Stitche, má film navrch i před pixarovskými klasikami. Takže si tu onu představu o zlých hlavounech od Disnyeho ponechám, přece si nebudu kazit obrázek o mých oblíbených režisérech, obvzlášť když jejich Draci jsou už tentokrát zcela bezchybní. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tu měl 3, ale dokonale se mi hodnocení přes večer rozleželo a rozložilo. Rodinné hodnoty útočí na diváka z každého záběru, nepříjemně se tu tlačí na pilu a druhá polovina včetně samotného finále je atrakce klišé. Potenciál zmařen. Kdyby Stitch zůstal tím protivným, zlým a škodolibým zmetkem z vesmíru (skvělá scéna se San Franciscem v dětském pokojíčku), byl bych mnohem spokojenější. P.S.: krásný výběr písniček ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Ti mimozemšťani mě trochu švali, což může být problém, když je to jedna ze dvou linií filmu. Na druhou stranu ta rodinná linka mě dostala. "Ohana" znamená, že nikdo není sám...málem jsem to obrečela. Ok, tak mi pár slz skanulo, ale stydím se za to. Líbila se mi "hnusná" animace, stehna starší sestry mě budou strašit při každém kousku čokolády :) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečná honička byla kompletně změněná kvůli 11. září. Původně totiž hrdinové utíkali v letadle a prolétali skrze město. Ale v konečné verzi tvůrci změnili letadlo na vesmírnou loď a z města udělali hory. (Harroc)
  • Produkcia filmu prebiehala vo filmových štúdiách Walt Disney Feature Animation na Floride. Oficiálne sa začala 5. augusta 1999 a skončila v máji 2001. (MikaelSVK)
  • V pokoji Nani visí plakát s Mulan, což je odkaz na předešlý film od Disneyho Legenda o Mulan (1998). (Mr.Critic)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Reklama

Reklama