Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá slátanina. Ano, tohle slovo přesně sedí. Má to sice být remake Star Wars, nicméně soundtrack byl přejat z Indiana Jonese a Flashe Gordona. Ta melodie z Jonese se Turkům asi obzvlášť líbila, jelikož ji slyšíme téměř nepřetržitě, někdy i v absolutně nehodících se chvílích. Mimochodem, nejen soundtrack byl přejat. Některé scény mi připomínají spíš toho Indyho a třeba ten meč je jako vystřižený z Flashe. Bojové a milostné scény jsou vyloženě komické, stejně jako dialogy, nad kterými jsem jenom nechápavě zíral. Vrcholem je naroubování náboženství - křesťanství a islámu - do... ehm... děje. Více už za mě řekli ostatní uživatelé, já můžu jen konstatovat - odpad, naprosto zasloužený. Možná si říkáte, že jsem ale suchar. Samozřejmě, že jsem se zasmál, jenomže tak, jak si asi autoři nepředstavovali. Odpad dávám se stejnou vážností, s jakou byl tento film a hlavně jeho dialogy myšleny. ()

Pejpr odpad!

všechny recenze uživatele

Ach můj 5000. film, jaký jiný bych mohl zvolit než ten nejrozporuplnější? Asi nemám, co dalšího dodat k již napsaným komentářům - totální kravina, vykrádačka Star Wars a Indiana Jonese a neuvěřitelná amatéřina (i studentské filmy z Písku mají větší kvalitu), hlavně po "trikové" (viz skákání na trampolíně, apod.) stránce. Celý film je natočený tak chaoticky a nudně, že se tomu ani nejde smát. Taky nechápu, jak to, že je někdo nežaloval za autorská práva, protože tohle by neprošlo ani na youtube. Děj jsem vůbec nepochopil, stejně tak jsem nepochopil, jak se tohle může někomu líbit a co je na tom vlastně rozporuplného. Turecké hvězdné války jsou prostě špatné a dle mého rozhodně ne úmyslně, a i kdyby, tak na natočení schválně špatného filmu nevidím nic obdivuhodného. ()

Reklama

gjjm 

všechny recenze uživatele

Turecký pokus zkonvertovat Hvězdné války do tureckého nízkorozpočtového (no...v podstatě bezrozpočtového) filmu, vysvětlujícího ideologii islámu. Jeden z nejvtipnějších filmů, co jsem viděl, takový ekvivalent nikotinových náplastí pro lidi závislé na marihuaně...:) P.S. Ano, vím, že na marihuanu teoreticky neexistuje fyzická závislost, ale víte jak to myslím, ne? :) ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že střihač byl při své práci na LSD, herci na kokainu a zbytek štábu vysoce závislej na heroinu. Navíc baštili asi jenom döner kebab. Jinak to není možný. Vykrádačka hudebních motivů Flash Gordon, Indiana Jones a Star Wars. Spousta záběrů z jiných filmů, ale nejvíc mě pobavily ty z hvězdných válek, protože ty byly v úplně jiným rozlišení. Scény na sebe vůbec nenavazují, veškerá akce ve stylu Eso Rimmera. Asi nejhorší film co kdy vznikl. To je úplně zdar. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

"Tureckej David Hasselhoff, ktery bojuje proti parte zlotrilych teletubbies, za hudby Indiana Jonese" Uz v uvodnich titulcich jde vycitit, ze tady nebude vsechno v poradku a ze jde spise o kemp tureckych milovniku americkeho filmu, kteri prisli rovnou z Masopustniho pruvodu. Star Wars ZERO: Fuck of George Lucas Vlastne ani nevim jestli je spravny neco tak krehkeho a naivniho vubec kritizovat a nebo vychvalovat jako nejgenialnejsi parodii, kterou jsem kdy doposud videl. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Behom záverečného boja má v niektorých záberoch hlavný hrdina kúzelné rukavice a topánky zo zlata, no v niektorých záberoch mu chýbajú. (ČSFD)
  • Kostýmy Čarodějových přisluhovačů musely být z důvodu nedostatku peněz používány opakovaně. Ve dne je tedy hrdinové trhali na kusy a v noci byly znovu opravovány. (vojtaruzek)
  • Režisér Çetin İnanç původně neměl v plánu si „vypůjčit“ záběry ze Star Wars. Pro účely filmování byly ve vesnici Kilyos postaveny kulisy vesmírných lodí. Bohužel je zničila nečekaná bouře a na opětovné postavení nebyl dostatek peněz. İnanç tak byl nucen improvizovat. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama