Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohled do historie Čechů sepsal František Ringo Čech, režijně ztvárnil Eduard Sedlář v Prozatímním Čechově Divadle. Jiráskovy Staré pověsti české - povinná četba všech českých dítek školou povinných! Takže každý z nás jistě alespoň něco málo tuší o životě našich dávných předků a jistě také o jedné z těch dávných událostí, jakou byla Divčí válka - vězte však, že ne všechno, co Jirásek napsal a ve školách nás učili musí být pravda! Tato hra je tím důkazem. Úsměvná parodie na známou pověst o dívčí válce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (113)

Puerdraco 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, miestami až primitívny humor, ale od tohto typu divadelného predstavenia ani nemožno veľa očakávať, je to hra určená na číre pobavenie bez nutnosti premýšľania a túto svoju úlohu plní výborne. Nemožno od všetkého očakávať len a iba dokonalosť. Niekedy sa treba aj povzniesť. Z dramatickej tvorby F. R. Čecha jedno z najlepších predstavení, aspoň pre mňa. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

Konečně Ringo držel pero nad tím správným papírem a dostal ze sebe i něco dobrého. Mám moc ráda divadelní hry a musím říct, že tady jsem se několikrát ze srdce zasmála. Především díky božskému Lumírovi, který ze sebe sypal jedno moudro za druhým. Také Jirák ztvárnil svoji roli úžasně. No, vlastně obě role. Perun s vámi lidi! ()

Reklama

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Raději zajdu do kina než do divadla,ale pokud bych si mohl vybrat, tak na toto představení bych rozhodně zašel. nyní jsem se dočetl, že již má toto představení jiné obsazení než jaké je v tomto provedení. Já osobně jsem se smál pomalu od začátku do konce. Je pravda, že to je již představení poměrně staršího data, ale pořád je tam něco, čemu se budete smát i když to bude poprvé. Já osobně doporučuji všem, kteří moc často do divadla nechodí ale sem tam by se rádi na něco podívali ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Kultovní kousek s výbornými herci (inscenaci jsem viděl před pár lety, kde zbyl už jen obtloustlej božskej Ringo a nebylo to ono), skvělým dotekem dějin, perfektně hláškující božský, moudrý Lumča, skvěle mimózní Jirák v dvojroli. Hláškaření po celou dobu. Prostě jedna z mála Ringovejch povedenejch děl. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 4* sice mi v poslední době František Ringo Čech leze na nervy čím dál víc, ale musím uznat, že se mu Dívčí válka povedla a dobře konkuruje klasickým hrám od Cimrmanů. Týká se to však jen tohoto původního zaznamenaného představení, protože když jsem ho viděl po několika letech na přelomu století naživo, tak mě vůbec nebavili, jak se snažili do děje zaplétat aktuální politické aféry. To už téhle historické satiře hodně ubližovalo. Tuhle asi už kultovní hru si rád časem zase zopakuju, když bude nálada. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno