Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohled do historie Čechů sepsal František Ringo Čech, režijně ztvárnil Eduard Sedlář v Prozatímním Čechově Divadle. Jiráskovy Staré pověsti české - povinná četba všech českých dítek školou povinných! Takže každý z nás jistě alespoň něco málo tuší o životě našich dávných předků a jistě také o jedné z těch dávných událostí, jakou byla Divčí válka - vězte však, že ne všechno, co Jirásek napsal a ve školách nás učili musí být pravda! Tato hra je tím důkazem. Úsměvná parodie na známou pověst o dívčí válce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (113)

Fr 

všechny recenze uživatele

Pohleďte na historii z nového úhlu a v jiném světle. A buďte svědky – hned po Bondarčukově Vojně a míru – největší davové scény v dějinách divadla. To bylo tehdy, když Přéma nepozval Vlastu na sbírku motýlů…. Co role, to unikát. Maďerič, Langmajer, Navrátil, Laurinová atd. v nezapomenutelných rolích. Dialogy? To je jedna perla vedle druhý !! Občas maličko vulgární, ale také donutí se pro pointu zamyslet. Všemu kraluje Božský Lumír se svými keci (KDO LEHÁ MEZI OTRUBY, PŘICHÁZÍ ČASTO POD DUBY! nebo KDE ĎÁBEL NEMŮŽE, TAM ASPOŇ ZASMRADÍ! nebo KOLIK DVEŘÍ OTVÍRÁŠ, TOLIK NOHOU DUPE a takto by se dalo pokračovat donekonečna). Totální ,,ujetina“. A vlastně jde i o partnerské vztahy. Takže: PERUN S VÁMI, A MÁTE TO DOMA TAKY VŽDYCKY NEROZHODNĚ? ()

Lobotommy 

všechny recenze uživatele

FRČ..., taková prazvláštní česká postavička, která se potuluje odnikud nikam. Fušuje do politiky, pak ji glosuje. Dokonce si vysloužil gumáka. Teď dělá do rádia. No a tady byl Ctirad. Kdyby udělal jenom tohle a pak se všechno vysrál, bylo by dobře. Dívčí válka je počin, který je v knižní i divadelní podobě ve zdejších luzích unikát. Taková History of the World nebo Life of Brian počesku. Nutno říci, že to chytil za správný konec. Sex je prazáklad všeho a z toho se posléze dělá prdel. ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Napsat pět, deset hlášek do komentáře nemá tady smysl. Tohle je must-see sranda po celou dobu, která odolává dekádám. Navzdory současnému stavu a snaze herců vydělávat na nájem v nekonečných seriálech je tohle skutečně povedená nahláškovaná záležitost, kdy se neměli za co stydět a bavili i při opakovaném sledování a každý z herců je opravdu zde hvězdou na osmdesát minut. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Kultovní dílo, které již vstoupilo do dějin! Praotec Ringo Čech využil tu něžnou nuanci mezi vlastenectvím a sebeironií, aby pozvedl upadnuvší Perunovu sekeru a zaťal ji do dubu na znamení, že slovanství v nás je mocnější než jiná věrouka a že naši předkové v nás mají odkaz, na který se nejenom plive, ale také se velebí. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Hodnotím verzi divadla Artur - "Nová éra." Jedna velká snůška toho nejprimitivnějšího, prvoplánového humoru s hromadou chlípných dvojsmyslů. Místy navíc víc trapné, než vtipné. Hlavně narážky na současné "celebrity", parodie Applu, apod. Každopádně ke konci bylo představení až tak moc over the top, až tak moc špatné, že jsem podlehl a začal se smát taky. Hádám, že jako komedie svůj účel představení splnilo. Dávám 3*. První za použití mého oblíbeného soundtracku z Gothic 3 http://www.youtube.com/watch?v=Z8w27AYWCnE a zbylé dvě za poprsí Veroniky Nové a Dominiky Kadlčkové. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno