Reklama

Reklama

Elektroinženýr Al Fountain je na montáži v Tennessee. Je to velmi pedantický člověk, vnitřně osamělý. Není neoblíbený jen u svého okolí v práci, ale svým chorobným jednáním ničí i manželku Deb, které přesně na čas telefonuje, aby ji i syna kontroloval. Když pak ke svému překvapení zůstává opuštěn, zhroutí se celý jeho svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná nezávislačina z pera Toma DiCilla, který napsal roli Ala Fountaina Johnu Turturrovi přímo tělo. Stejně tak Sam Rockwell si svou roli užívá s entuziasmem sobě vlastním. DiCillo se tímto filmem definitivně vyprofiloval jako jeden z top US nezávislých filmařů, jehož filmy nejsou jen pro pár klubových nadšenců, ale jsou otevřeny všem, kteří nejsou jen tupými konzumními hovádky :-) 75% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

John Torturro hraje šílenýho suchara, který svým podřízeným nedopřeje trochu zábavy ani pět minut před sirénou, plechovky s barvou musí lícovat a když už nemá koho buzerovat, zavolá domů a vycuká aspoň manželku a syna. Neni divu, že když dělníci z jeho party pořádají mejdan, on sedí v motelu sám a volá na sex po telefonu. Jednoho krásného dne ale potká chlápka, který jako kdyby si odskočil z komparsu na kovbojku, a který mu jeho "hodnoty" obrátí naruby. Al Fountain se začne chovat jako utržený ze řetězu a pod "vedením" svého nového přítele pozná, o čem je život. Parádní, u nás bohužel málo známý film (jako většina DiCillových) a první film, ve kterém jsem viděla (a žasla) Sama Rockwella. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Možná, že pro absolutně uvolněnej roadmovie feeling není třeba ani trochu roadovat. Chápu, že téma "prolomení sucharovy mysli" je speciálně v indie vodách poměrně populární a možná i otřepané, ale taky moc dobře chápu, co to znamená mít na lodi Rockwella a skrz něj lámat Turturra. Více tance u ohně všem! ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Stereotyp a upjatý způsob života přivádí člověka do situace, kdy neví, jak se z těchto kleští dostat. Chtěl by "létat", ale neumí to. Tuší, že je něco v nepořádku, ale nedokáže se zamyslet sám nad sebou a něco změnit. Někdy však pomůže náhoda a človíček pozná i jiný způsob života, který mu zpočátku obrátí všechno naruby a on opět neví, jak s tím naložit. Když se pak nechá unášet tou nekonečnou spoustou nových zážitků, pochopí, že lze žít i jiný - lepší život než doposud. Je to filmový příběh, který může divákovi nabídnout jiný pohled na svět a život v něm. --- Máš špatnou náladu a myslíš, že se psychicky zhroutíš a že život stojí za houby? Tak se nechej unést Životem v sedmém nebi. Na konci zjistíš, že život je takový, jaký si ho uděláš ty sám. ()

ataman329 

všechny recenze uživatele

mierne "hippie" snímka s trochou jadrovej fyziky, teda prepáčte, elektrotechniky a o stratenom človeku, trpiacom obsesiami. film so štipkou nadprirodzena a o tom že nie každé raňajky musia byť presne o 7:00. vedľajšia postava "the kid" je pre hlavného hrdinu tým správnym korením, takým, ktoré by niektorí z nás vo svojich životoch radi privítali. je to jeden z tých filmov, po ktorých Vám bude dobre a budte mať chuť sa kúpať v jazere či mori a budete mať chuť byť šťastní. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama