Reklama

Reklama

Elektroinženýr Al Fountain je na montáži v Tennessee. Je to velmi pedantický člověk, vnitřně osamělý. Není neoblíbený jen u svého okolí v práci, ale svým chorobným jednáním ničí i manželku Deb, které přesně na čas telefonuje, aby ji i syna kontroloval. Když pak ke svému překvapení zůstává opuštěn, zhroutí se celý jeho svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě po dlouhé době opravdu uchvátil, nádherné, nenucené, jednudoché a přitom tak zvratové. Manžel od rodiny je na pracovní cestě, která mu předčasně končí, netuší proč, ale něco mu říká, aby nejel domů a podíval se na jezero, kde kdysi v mládí strávil dva dny. Jeho výlet nabere neočekávatelných obrátek. Nutno dodat, že se jedná o elektroinženýra, jenž má přezdívku od manželky "Clockwork", poněvadž je na vteřinu přesný a vcelku suchý člověk. 5 Hvězdiček a zasloužených, tento film musíte vidět. ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

John Torturro v roli puntičkářského, přesného a pedantského šéfa elektroinženýra Ala Fountaina, který řídí montáže turbín Zeus a díky tomu, že nedopřeje svým montérům padla 15 minut před koncem směny, je oblíbený asi jako komár na nudapláži. Chlapi ho sice večer pozvou na pokera, což je podle něj "debilní hra", ale nakonec se za nimi přece jen vydá, ovšem si za dveřmi vyslechne, co si o něm doopravdy myslí. Také rád volá své ženě a synovi a jediné, co ho zajímá je, kolik je třeba 12x7, což syn neví a má jaksi problémy s násobilkou. V jednom okamžiku však Al vidí, jak se věci dějí obráceně a rozhodne se obrátit svůj život. Půjčí si auto a navštíví zábavní park ze svého dětství, ale 90. léta nejsou to samé co 70. léta a z atrakcí je jen hromada šrotu. Po cestě zpět potká zálesáka a svůj pravý opak Kida, který si našel svůj kus země, žije v otevřeném karavanu, osvobozuje zahradní jeleny a trpaslíky, a žije v souladu s přírodou, koupe se v skalní rokli a hlavně - nikdy nepracoval. Spolu se pak baví a zažívají venkovské dobrodružství, což jsem jim upřímně záviděl. Rajčatová válka na poli, rozjeté policejní auto, krádeže trpaslíků a čumění na wrestling. Kid ale taky není psychicky úplně v pohodě, je to takové nemehlo, že dostane přes držku a občas se začne vztekat a hysterčit kvůli drobnostem. Nakonec sbalí dvě holky u jezera a milý Al si dokonce střihne nevěru. Pět dní si tak užil mimo svůj spořádaný život a to mu otevřelo oči. Myslím si, že takovou proměnu by potřebovalo více lidí, ale Česko přece jen není Tennessee a taková zatopená rokle je v létě obsypána lidmi jako hovno mouchami, a na cizím pozemku si nelze jen tak vybudovat vlastní kemping plac. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Stereotyp a upjatý způsob života přivádí člověka do situace, kdy neví, jak se z těchto kleští dostat. Chtěl by "létat", ale neumí to. Tuší, že je něco v nepořádku, ale nedokáže se zamyslet sám nad sebou a něco změnit. Někdy však pomůže náhoda a človíček pozná i jiný způsob života, který mu zpočátku obrátí všechno naruby a on opět neví, jak s tím naložit. Když se pak nechá unášet tou nekonečnou spoustou nových zážitků, pochopí, že lze žít i jiný - lepší život než doposud. Je to filmový příběh, který může divákovi nabídnout jiný pohled na svět a život v něm. --- Máš špatnou náladu a myslíš, že se psychicky zhroutíš a že život stojí za houby? Tak se nechej unést Životem v sedmém nebi. Na konci zjistíš, že život je takový, jaký si ho uděláš ty sám. ()

SjamK 

všechny recenze uživatele

[-Víte, mám na to místo opravdu hezký vzpomínky... - Já taky, jednou jsme tam s bráchou topili kočku.] * [ - Prý támhle někdo viděl Ježíše. - Kde? - Tam, dole v tom ohni přesně pod tím hamburgrem.] Nějaké ILEGÁLNÍ ohňostroje - Reverend s malou stříbrnou sekyrkou - Pár plastových srnek? Tomu říkám sranda, bez ironie. Akorát mě napadá - proč je tenhle film tak málo známý? ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si říkal, že tři hvězdičky a víc ani ťuk, ale právě díky rozvolněné a na první pohled neurčíté atmosféře jsem se rozhodl později zvýšit. Tento film se zkrátka musí v člověku rozležet, je to příjemné "indie", nachazející poetiku v obyčejnosti a jednoduchosti. Divák očekávající úderný a výmluvný děj je pak jako samotný Al Fountain - upjatý a úzkoprsý - je třeba se uvolnit a The Kid ve skvělém podání Sama Rockwella si k vám najde cestu. Krize středního věku je tedy zažehnána, resp. příjemně překonána a tak i když určitou naivitu snímku neodpouštím, mohu jej zařadit po bok (přesněji těsně za) známější Můj nejmilejší bar... 7/10 ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama