Reklama

Reklama

Na území žen

  • USA In the Land of Women (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ctižádostivý spisovatel Carter Webb právě dostal kopačky od své lásky. Zničený se stěhuje na předměstí Michiganu, aby se staral o svou svéráznou nemocnou babičku. Touží napsat knihu, která by se stala bestsellerem.
Brzy po příjezdu se seznámí se Sarah Hardwickovou (Meg Ryan) a jejími dcerami Lucy a Paige. Mezi ním a okouzlující, bezprostřední Sarah začíná vznikat zvláštní vztah. Jenže o sblížení s Carterem usiluje i dcera Lucy. Jejich životy se vzájemně proplétají a Carter znamená pro ženy ve svém okolí víc, než by se zdálo… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

marvan 

všechny recenze uživatele

Hlavním hrdinou je začínající spisovatel, ideální toť materiál pro intimní sondy, přesvědčivě ztvárněný Adamem Brodym. Méně šťastná byla volba Meg Ryanové. Citová vyděračka a osvědčená harcovnice romantickýh filmů sem přináší svůj po mnoho let vybrušovaný arzenál afektovaných grimas a nadbytečného šermování rukou. To vše v obvyklém sterilním prostředí amerického áčkového filmu, kde i psí hovno na ulici nese pečeť exkluzivního designu. Naštěstí ani americkému filmovému průmyslu se nepodařilo uhasit život, tepající v tomto příběhu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Trochu víc než obyčejná romantická komedie, která trochu naťukává rodiné vztahy (nejde o žádný psychologický těžkopádný film, vše je podáno odlehčeně). Sice ani tady nechybí stokrát otřepané a trochu laciné scény, ale oslovilo mě to - nevím čím, jen vím, že mám po zkouknutí dobrý pocit. Taky jsou moc rád, že tu Meg nebyla tak neskutečně zmalovaná jako o rok později v My Mom's New Boyfriend; tady vypadá zhruba tak, jak ji asi každý zná. ()

Reklama

Radko odpad!

všechny recenze uživatele

Polievkový film. Dá sa pri ňom pripraviť a zjesť akákoľvek polievka. Kuchyňa či jedáleň pritom vôbec nemusia byť v rovnakej, ba ani v susednej izbe s tou, v ktorej prebieha projekcia Územia žien. Polievkový je tento film aj preto, že bez ohľadu na to aké prekvapenia v pointe prichystal, v skutočnosti to je totál jedno. Pretože všetko očakávané prekvapenie prebíja všadeprítomne páchnúci pocit zabezpečeného dostatku amerických stredných vrstiev (vlastný dom, auto, zamestnanie, vš vzdelanie, rodina), ktoré majú iba dva večné problémy: sex (alias vzťahy) a zdravotný stav. Nakombinovať sa dajú rôzne aj s rôznym výsledkom, no vždy je to rovnaká nuda. Preto sa vymýšľajú ozvláštnenia a herecké ťaháky. No zväčša nijako nepomôžu. A nech by tam popri predstaviteľkám emo upírky, večnej tridsiatničky a scénaristovi soft porna hral čojaviem aj ex-guvernér Kalifornie rakúskeho anabolicko-steroidového pôvodu, nič by sa nezmenilo. Nič. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Klasický snímek, který z lehkostí vypráví o vážných věcech, vyznívá pozitivně pro většinu jeho hrdinů, sleduje jejich stěžejní životní chvíle a vystupuje až po té, co je vše vyřešené. Klasická kvalitní americká romaňtárna - ne moc učesaná, ne moc vážná, ne moc vtipná, ne moc romantická - takřka realistická. Takovéhle snímky mám rád, nenudí, nevtírají se a už vůbec nejsou násilné, jsou jako čaj o páté nebo procházka při jarním soumraku. Tak akorát. (70%) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pri surfovani nielen na internete cez stryka gugla ale i na csfd natrafim na reziserov, ktori natocili 1 - 2 filmy, a poniektore tie filmy este aj dost brutalne prepadli. Dzonatan Kasdan je jeden z nich - fakt priserne tempo, chlap sa prestahoval z A do B, ide sa starat o babku - no hruza, dialogy nepocuvatelne, tempo priserne a rezia amaterska - veru, na toto bude pravom sadat prach niekde v najzapadnutejsom mieste a kute filmoveho archivu - pravom zabudnuta vec, staci 1 projekcia a viac sa nezaoberat tymto : 5 % ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama