Reklama

Reklama

Na území žen

  • USA In the Land of Women (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ctižádostivý spisovatel Carter Webb právě dostal kopačky od své lásky. Zničený se stěhuje na předměstí Michiganu, aby se staral o svou svéráznou nemocnou babičku. Touží napsat knihu, která by se stala bestsellerem.
Brzy po příjezdu se seznámí se Sarah Hardwickovou (Meg Ryan) a jejími dcerami Lucy a Paige. Mezi ním a okouzlující, bezprostřední Sarah začíná vznikat zvláštní vztah. Jenže o sblížení s Carterem usiluje i dcera Lucy. Jejich životy se vzájemně proplétají a Carter znamená pro ženy ve svém okolí víc, než by se zdálo… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Meg mi nějak sešla z očí a z mysli a přepadla mě chuť s tím něco udělat. Zestárla, holka jedna, ale s tím herecky uzrála. Dlouze by se dalo vykládat, jak byl ten film plný nejen lidských ale i filmových chorob, ale mně se chce říct krátce: byl svůj a zapůsobil na mě. Vzpomínala jsem i na sofistikovaně omšelou Meg a empatika Adama Brodyho ještě dlouho po tom, co dvd rekorder a všechno kolem usnulo. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Dost fádní, neobjemné, zapomenutelné, a rozhodně ne komedie. A ani jeden z těchto přívlastků by musel nutně znamenat, že film jako takový v podstatě zklamal. Poměrně dlouhou dobu byl opravdu moc fajn, příjemně melancholický, lehce zahraný. Ovšem jen do té doby, kdy mě začala naštvanost všech postav opravdu vadit a kdy jsem si začal uvědomovat, že postavy opakují stále to samé dokola a chovají se hodně divně. Dělají z mnoha komárů velbloudy, a tak domnělou velikostí jistých drobností zcela zakryjí pár větších témat, které film nakousává. Bohužel opravdu jen nakousává, a to v poměrně povedeném rozjezdu, který ovšem v dějství následujícím proklatě vyšumí. Verdiktem je In the Land of Women dosti odfláklým filmem, který statečně táhne moc dobrý Adam Brody a skvělá holka do nepohody Kristen Stewart. A ještě, abych se vrátil k začátku svého komentu: že film není komedie není negativum, film se jí ani stát nechtěl, jen popis "romance" se asi prodává hůře než "romantická komedie". ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Carter se stehuje za svoji babickou, aby utekl od vzpominek na nedavno nestastne skonceny vztah. Jako spisovatel hleda inspiraci a dostava se do spolecnosti rodinky, kde matka Sarah s kterou se seznamuje, proziva tezke obdobi a jeji dcery se museji vyrovnavat s necekane nadeslou situaci. Prumerne drama zaujme, ale nedostane se, jak se rika, pod kuzi. 55% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný námět s jistým množstvím klišovitých, typicky amerických scén povznáší na lehce nadprůměrnou úroveň ústřední herecká trojice za doplnění velmi rozumné Makenzie Vegy. Šikovný Adam Brody, skvělá Meg Ryan v roli, v jakém jsem ji doposud neviděla a úchvatná Kristen Stewart. Tady jsem si uvědomila, že ta holka někdy musí dostat Oscara(y). Její herecký projev je tak nádherně přirozený a osobitý a ona sama na mě vůbec nepůsobí jako "hvězda." Jako by se nesnažila (na něco) hrát a vypadat "nachystaně" před kamerami. Jakoby byla bez zájmu, jestli působí jako slavný idol a starostí o to, jestli jí její role přinese davy fanoušků a slávu. Je zajímavá, neskutečně talentovaná a pro mě jiná než nekonečná spousta těch mladých, usměvavých tvářiček. Vypadá, že nemá v úmyslu ze sebe dělat načančanou dámičku. Působí jako holka od vedle, se kterou byste klidně mohli kamarádit nebo zajít na pivko. Působí jako dívka, která si na sebe raději vezme tenisky a džíny, než podpatečky či vyzývavé šatičky. Tak na mne alespoň působí z fotografií. V její osobnosti je něco, jakoby klučičího, drsného, neposedného a buřičského. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemně civilní vztahové drama s reálnými vztahy, přirozenými reakcemi a sympaticky nehollywoodským zakončením, které nechává otevřené téměř všechny rozehrané vztahy. Jako by nám filmaři pouze na chvíli otevřeli okno a nechali nahlédnout do několika obyčejných životů i když přes tradiční mainstreamovou filmovou optiku. Občas nějaké to klišé a trocha sentimentu nerušila a byly vlastně taky tak trochu ze života. Po dlouhé době potěšila neokázalá Meg Ryan jako úplně obyčejná máma, a také Olympia Dudakis ve střídmě střižené roli babičky. ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama