Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dva mí oblíbení herci spolu naváží kont(r)akt a vznikne z toho docela povedený thriller, který se však nijak nevyjímá ze žánru. Podstatná část filmu, možná i hlavní, stojí na charismatickém tažení obou hlavních představitelů, bez nich by dost možná snímek zcela upadl. Slabší místa ve scénáři jsou vyvážena chytlavými a poutavými hláškami, které však v několika pasážích vyzní spíše účelně. Dalším kladným aspektem je také hezká příroda, ve které se většina děje odehrává. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nebýt pánů Freemana a Cusacka, byl by z Kontraktu ideální večerníček ke druhé hodině ranní. Kdo ví, jestli to autoři tušili předem nebo jestli je to celé nedopatření. Buď jak buď, vzešla z toho taková ta žánrová klasika, ve které darebáci jezdí v černé dodávce s tmavými skly, v níž postava vynořivší se z vody má v dalším záběru suché sako, chvíli pouta za zády, chvíli zase před tělem, kdy v určitých pasážích netušíte jen děj, ale i slova, která přijdou, kde někteří jsou nesmrtelní a druzí umírají pod nárazem větru. Ovšem, kvůli těm dvěma se na to stejně podíváte, čili vám přeji hezkou zábavu! :-) ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nebyt ustrednej hereckej dvojice, islo by o nicim zaujimave becko, konciace priamo na DVD. Cusack a Freeman sa nijakym mimoriadnym sposobom nejdu pretrhnut a odvadzaju len svoj klasicky dobry standard. Kontrakt nepredstavuje ziadny povinny kusok, skor nieco na "vypinackove" odfuknutie, co zodpoveda aj tomu, ze po filmovom vikende som mal velky problem spomenut si, ze som vobec Kontrakt pozeral.2,5/5* ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Nakonec ani přítomnost Freemana a Cusacka nedokázala z tohoto filmu udělat nic extra. Zajímavá byla snad jen deštivá noc se slízáním hory. Pronásledovatelé jsou vskutku neuvěřitelní, bývalí vojáci a mají problém slézt pár šutrů. Nejsou schopní v noci přepadnout chatu s hlavními hrdiny, jednoduše nedokážou udělat nic co bych od vycvičených vojáků čekal. Pár zajímavých hlášek film nezachrání. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Od Kontraktu jsem očekával větší zábavu. Jediné, co mohu pochválit, je příroda. Horské prostředí vypadá krásně, ale to na dobrý film nestačí. Největší nedostatky vidím ve scénáři, jelikož chování postav je mnohdy nelogické a jejich pokusy o humorné průpovídky se míjí účinkem. Tohle téma, byť obehrané, šlo zpracovat mnohem líp. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama