Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o Benovi a Cassie a jejich společné cestě napříč státy za svými sny i životem. Kalendář ukazuje 60. léta minulého století a dvanáctiletý chlapec Ben sedí sám s knížkou v motorestu svých rodičů kdesi v liduprázdné části Spojených států. Svoje rodiče už ale ztratil, nevěnují se mu a ignorují ho. Matka je až chorobně závislá na filmech, filmových hvězdách a občas na nějakému opraváři, který ji v domě rozptýlí, přičemž Benovu otci je to jedno. Jeho vášní je starost o loď, kterou staví a opečovává. Jednoho deštivého večera vstupuje do Benova života nehoda a mladá dvanáctiletá blondýnka Cassie, která právě při nehodě u motorestu přijde o celou svoji rodinu. Při návratu z nemocnice si Cassie u sebe nechávají Benovi rodiče, jen na nějakou chvíli. Mezi oběma dětmi vznikne zvláštní pouto. Ben s Cassie bez povšimnutí opouštějí domov a vydávají se do Baltimoru za Cassiinou tetou a jejím mužem. Tam, kde nachází relativní štěstí Ben, ztrácí Cassie pojem reality a její konání jí vede až do dětské psychiatrické léčebny. Ve chvíli, kdy vychází najevo, že by Cassie mohla zůstat hospitalizována i nadále, rozhodne se jí Ben pomoci. (MartinezZ)

(více)

Recenze (70)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Filmy o dětské lásce řadím spíše do škatulky "nechám si ujít", ale tomuto snímku jsem - jako pár dalším výjimkám - dal šanci a podobně jako "Má mě rád, nemá mě rád", mne nezklamal. Cayden Boyd mi výrazně připomínal dětskou verzi Ryana Goslinga, ale to uvádím jen tak mimochodem. Příběh, který si pro nás Brad Isaacs připravil, je poměrně silný, zejména ke konci umí u citlivějších jedinců zahrát na emoční strunu, což oceňuji, byť u mne k nějakému dojetí nedošlo. Filmy, v nichž se cestuje, jsou poutavé a pakliže se k nim připojí příjemná hudba, fajn herci (Val Kilmer tu byl skvělý), lze odpustit i naivitu, logické nedostatky, popř. předvídatelnost u některých scén. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Milučká a pozitívna romantická drámička, ktorá zahreje pri srdci úžasne hrejivou pointou - keď má človek plán, vyhrabe sa aj z najväčších problémov :). Celkovú príjemnú atmosféru ešte umocňuje ústredný, pod kožu lezúci hudobný motív. Detská láska, ktorá prerastie do tej skutočnej a dospeláckej, prekoná všetky prekážky a splnia sa tak detské sny, čo už môže byť krajšie? Film na vylepšenie nálady ako stvorený. 85/100 ()

Reklama

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil díky Anně Sophii Rob a jsem za to moc rád. Filmů o dětské lásce jsem viděl řadu, některé byly nadprůměrné, ostatní mě moc nezaujaly. Z této kategorie je ale tento film jiná liga a pro mě bezkonkurenčně nejlepší. Při počtu hodnocení jsem nevěřil svým očím, že ho vidělo tak málo uživatelů. Proč některé (slušně řečeno) odpady viděli statisíce/miliony lidí a o tomto filmu se tak málo ví? Poté jsem se v zajímavostech dočetl, že byl málo propagovaný kvůli nedostatku financí. Nad tím zůstává člověku rozum stát, jak je to někdy nespravedlivé. Ano, film je hodně naivní a pár věcí bylo celkem nereálných, přesto to bylo nádherné a každému, kdo může tento žánr to jen doporučuji. Třešničkou na dortu byla krásná hudba, kterou nemůžu dostat z hlavy. 90% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Cayden Boyd vypadá jak mladý Ryan Gosling. Prostě si nemůžu pomoct. Jinak AnnaSophia Robb je výborná mladá dáma a prostě umí hrát a tady se zase mohla předvést. Je to krásný snímek, který mě kromě příběhu a hereckého obsazení dostal i svým barevným provedením /mě ta blbá kvalita videa vůbec nevadila, právě naopak. Dodalo to snímku ten pravý punc, že bych klidně řekla, že to takhle mělo být - a vůbec ono to takhle i mohlo být natočené;)/. Jediný rušivý element mi tam přišel soundtrack.. prostě někdy tam dali hudbu, když tam vůbec být neměla a akorát to odvádělo pozornost. A možná ten závěr byl moc patetický, ale to je úplně jedno, protože to prostě bylo nádherné, jímavé a docela často velmi vtipné. Plný počet 5*. "We've got a big day tomorrow. - What's happening tomorrow? - We're getting married." ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Svět je rozdělený do dvou sfér mezi dva rozdílné živočišné druhy: děti a dospělí. Oba druhy žijí ve svém vlastním prostoru, který se s tím druhým míjí a neprolíná. Dospělí jsou většinou vykreslení jako sobecká, nepochopitelná a především zrádná stvoření (rodiče si nevšimnou odchodu syna, hippie strýc a teta pošlou kluka na vojenskou akademii, policisté vyhrožují dětem obuškem....). Děti jednají racionálně a "dospěle" dle své vlastní logiky, která se ukáže účinnější než marné pinožení po nedostupných snech, které oslepuje dospělé.____ Když přijmu za své toto neréálné nastavení prostředí a charakterů, máme tu dětskými představiteli dobře zahrané první osudové vzplanutí, které je o to určující, že oba dva poprvé našli spřízněnou a starostlivou duši. Je to pohádka a jako taková neskrývá ani drastické a temně sexuální momenty. /4. 11. 13./ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Mnoho herců včetně hlavní dvojice natáčelo za značně snížený plat, aby produkce filmu byla vůbec možná. (Tet.Ew)
  • Kniha, kterou čte Ben ve vojenské akademii, je "Na cestě" od Jacka Kerouaca. Kniha je stejně jako samotný film o cestování přátel napříč Amerikou. Kerouacova kniha je též zfilmována pod stejnojmenným anglickým názvem On the Road (2012). (Cliff Booth)

Reklama

Reklama