Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá komedie se smrtícími hláškami a hlavně "argumenty". Kromě jedné bezvýznamné prkotiny - malé chyby v jedné scéně (při jednom posezení "Obchodníků se smrtí" je nešikovným nakrojením sundán sýr z koláče - a v dalším záběru je opět na svém místě) - opravdu netuším, co bych filmu mohla vytknout. Sice snímkům podobného typu plná hodnocení nedávám, ale tady nejspíš budu muset, protože jsem se prostě bavila jako už dlouho ne - snad to bylo skvělou atmosférou v kině, snad opravdu brutálním sarkasmem a vtipem, kterým Thank You For Smoking srší - ale nejpravděpodobněji obojím dohromady. Ať tak nebo tak, mám takový pocit, že tenhle skvost je jednou z nejlepších komedií, jaké jsem kdy viděla - rozhodně stojí za zhlédnutí!_____update: omfg skoro nic si nepamatuju - děti, marihuana je špatná, m-áno?! Děkujeme, že ji nekouříte. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

OBCHODNÍK SE SMRTÍ tentokrát o cigaretách. Já osobně nekouřím a nemám rád kouř, který mě štípe v očích nebo mě nutí kašlat. Přesto všechno jsem se ale smál jak snadno Nick přesvědčuje všechny o "svobodné volbě" a zmiňuje pouze klady tzv. hřebíčků do rakve. Eckhart navíc hraje skvěle a je to takový sympaťák, že mu odpustíte úplně všechno (i to, že si začal s Katie Holmes;) a Cameron Bright zvládl jeho mladší verzi taky na jedničku. P.S: Všimli jste si, že během filmu nikdo nekouří? ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

Stylova komedie ktera by vas presvedcila i o tom ze gravitace neexistuje ;o) dialogy jsou trefne napsane, herci hraji tak jak maji...vse je zahaleno takovym pohodovym tempem. Film nikam nespecha ale pritom nenudi...kdyz chce rozesmeje vas a jindy se zamyslite...a z Camerona Brighta roste asi nova SuperStar...jen tak dal... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný snímek, kterému se povedl husarský kousek. V tomto filmu jsem totiž paradoxně fandil hlavnímu hrdinovi, ač jsem zapřísáhlý nekuřák a kouření odsuzuji. Buď to je tím, že Aaron Eckhart vystřihl svou roli zcela přesvědčivě a věrohodně, nebo to je geniální výřečností jeho postavy, a potom si mou pochvalu zaslouží autor scénáře. Každopádně jsem si nikdy nemyslel, že bych mohl fandit někomu, kdo obhajuje kouření, ale v případě tohoto filmu se tak skutečně stalo. Jinak co se týče dějové stránky, tak film je ve všech aspektech velmi zajímavý a svým tématem je také velmi originální, to musím uznat. Navíc hlavnímu hrdinovi patřily mé sympatie i díky tomu, že se snažil být vzorným a starostlivým otcem. Prostě tento film mi asi velmi dobře sedl na mou momentální náladu, protože jsem nadšený. Ale není to jen Aaron Eckhart, kdo perfektně zvládl svou roli, výborná byla také Katie Holmes jako informací chtivá novinářka, William H. Macy v roli senátora či Rob Lowe, a možná by se našli i další herci. Ale ač tuto komedii považuji za originální a ač se mi velmi líbila, přesto bohužel nemohu sáhnout po maximálním hodnocení. Nepovažuji ji prostě v mých očích za rovnocennou s dalšími filmy, kterým jsem dal maximální hodnocení, ale i čtyři hvězdičky jsou zajisté dobrým výsledkem pro tento film. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jason Reitman .. Film uspěl tak napůl. Satira na tabákový průmysl se celkem daří, ale chybí mi něco ostřejšího, něco pamětihodnějšího zkrátka něco výživnějšího. Co to mohlo pohřbít úplně je morální linka, naštěstí z ní vybruslí tvůrce přijatelným způsobem. Kolem a kolem zbyla vlažná kritika, naplněná hutnou porcí příběhové vaty mezi kterou jsem se od srdce zasmál jen párkrát, což je málo. Vyšroubovat celek výš nepomohl ani Aaron Eckhart, byť je jeho výkon bezchybný a nic nekazí. Ač nerad, nutí mne to srovnat s nedávným Lord of War, za kterým Thank You for Smoking viditelně zaostává v mnoha směrech. Je to škoda, mohlo se jednat o výživné ,,žrádlo." Smoking Is Cool! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Televizní společnost NBC ohlásila výrobu pilotního dílu k připravovanému seriálu, nakonec ale natočen nebyl. (imro)
  • Jason Reitman napsal individuálně každému herci, kterého chtěl do filmu obsadit. Udělal to starou dobrou tištěnou formou, která očividně zapůsobila. (don corleone)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno