Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Ivan Reitman předal svému synáčkovi žezlo komediálního režiséra a ten stvořil jako mávnutím kouzelné cigaretky jednu z nejlepších komedií poslední doby. Ďábelský Aaron Eckhart je opravdu famózní herec a ty jeho kecy jsem fakt žral i s navijákem. Jinak s herců ještě vykukuje rychle mluvící Adam Brody a Katie Holmes v roli nadržený novinářky (btw ta její závěrečná scéna mě fakt dostala). Tuhle jízdu si musím dát ještě jednou a taky pevně doufám, že si nakonec Děkujeme vyskočí pro tu pátou hvězdičku. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Michael Jordan plays ball, Charles Manson kills people, I talk. Pokud se chceme zorientovat ve složitosti dnešního světa a desítkách protichůdných zájmů, nesmíme nikdy zapomenout, že všichni musíme splácet hypotéku. Krásně cynická komedie otevřeně se šklebící do tváře těch „správných“ hodnot. Jestli chcete snadnou práci, jděte k Červenýmu kříži. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Začínáme unikátní titulkovou sekvencí (ano, film toho má s Newellovým Obchodníkem se smrtí společného více, než si myslíte), pokračuje přes unikátní úvod Aarona Eckharta, standartní seznámení se s postavami, příjemný průběh až po netradiční konec, který potěšil. Aaron Eckhart (Jádro je zapomenuto) je fajn, zbytek hvězdného obsazení také nic nezkazí, pro škodolibé připomínám, že Katie Holmes dostane palmou přes hubu, a ne jednou. Po celou dobu jsem měl úsměv od ucha k uchu, humorné bylo skoro vše. I fakt, že ačkoliv je film o kouření, nezapálí si nikdo ani jednu jedinou cigaretu. Velice inteligentní komedie, která tak trochu kritizuje americkou společnost, a to se mi líbí. Jason Reitman určitě překvapil a budu jen rád, když bude točit filmy alespoň na stejné úrovni, jako jeho otec. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S blížícím se koncem zbytečně uspěchaná cynická satira o tom, že není důležité míti pravdu, ale usvědčit toho druhého, že se mýlí (což platí nejen pro souboj tabákový průmysl vs. odpůrci kouření, viď naše politická scéno).. Moc se mi nepozdávalo podání obou stran barikád, kdy cigaretobijci byli do jednoho hloupí ťulpasové (Vote Macy!) a protřelý manipulátor Eckhart, co by přesvědčil k odchodu ze scientologické církve i Cruise, sedne naivně na lep žurnalistce K.Holmes, které se to nedaří. Holt, asi není doma v ložnici dostatečně přesvědčivá.. Dle závěrů Reitmanova filmu kouřit, či nekouřit zůstává svobodnou volbou každého z nás, ale já osobně jsem radši, když si během mé večeře v restauraci dá vedle sedící host místo tří zlatých marlborek tři chedary, neboť ze zkušeností vyplývá, že cedule na zdi zůstává mnohdy jen cedulí a já bych strašně nerad někomu vadil tím, že mu jím u kouření.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAŽDÝ MÁME NA NĚCO TALENT. JÁ MLUVÍM.....“ /// …protože, když správně argumentuješ, neuděláš chybu! Srozumitelně účelný, drasticky pravdivý a černohumorně dokonalý. Film pro všechny, co zvládaj morální flexibilitu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1994 napsal Christopher Buckley, číst nebudu. 2.) Zajímám se o frajery, co se snažej udržet na uzdě světovou populační explozi. 3.) Thx za titule ,,g33w1z“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Původně měl být film natočen už v roce 1990 a hlavní roli měl ztvárnit Mel Gibson. (Karlos80)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama