Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně zatím bezkonkurenčně nejlepší film, který jsem letos viděla. Snímek napěchovaný satirickými komentáři a vtípky, které rozhodně nejsou prvoplánové. Ani na okamžik jsem neměla pocit nudy, naopak, dokázala bych se na toho ukecaného chlápka (v podání čím dál tím lepšího Aarona Eckharta) dívat klidně celé hodiny. Tenhle snímek mě prostě dostal propracovaným scénářem, uvěřitelnými hrdiny a velmi sarkastickým, ale trefným, náhledem na současný problém kuřáctví a především protikuřáckých kampaní. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Kdybych kouřil, určitě bych po shlédnutí šáhnul po cigaretce. Aaron Eckhart je sympaťák, který zastává heslo "Nemusím tě přesvědčit o své pravdě, stačí když vyvrátím tu tvojí." Nemůžu říct, že bych se u toho nějak úžasně pobavil, najdou se zde i pasáže, které nudily. Když nad tím ale tak přemýšlím, byl tenhle satirystický polodokument docela fajn. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

jemný, ale přesto účinný humor sršící sarkasmem, který mi vyloudil né jeden úsměv na tváři :) Aaron Eckhart mě mile překvapil :) s jeho argumenty bych opravdu věřila, že kouření není nic špatného :) ba by mě dokonce přesvědčil snad i zabít a vůbec by mě nehryzalo svědomí :) příjemná devadesátiminutovka, díky které budu před zrdcadlem trénovat "Jak správně argumentovat :)" ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný snímek, kterému se povedl husarský kousek. V tomto filmu jsem totiž paradoxně fandil hlavnímu hrdinovi, ač jsem zapřísáhlý nekuřák a kouření odsuzuji. Buď to je tím, že Aaron Eckhart vystřihl svou roli zcela přesvědčivě a věrohodně, nebo to je geniální výřečností jeho postavy, a potom si mou pochvalu zaslouží autor scénáře. Každopádně jsem si nikdy nemyslel, že bych mohl fandit někomu, kdo obhajuje kouření, ale v případě tohoto filmu se tak skutečně stalo. Jinak co se týče dějové stránky, tak film je ve všech aspektech velmi zajímavý a svým tématem je také velmi originální, to musím uznat. Navíc hlavnímu hrdinovi patřily mé sympatie i díky tomu, že se snažil být vzorným a starostlivým otcem. Prostě tento film mi asi velmi dobře sedl na mou momentální náladu, protože jsem nadšený. Ale není to jen Aaron Eckhart, kdo perfektně zvládl svou roli, výborná byla také Katie Holmes jako informací chtivá novinářka, William H. Macy v roli senátora či Rob Lowe, a možná by se našli i další herci. Ale ač tuto komedii považuji za originální a ač se mi velmi líbila, přesto bohužel nemohu sáhnout po maximálním hodnocení. Nepovažuji ji prostě v mých očích za rovnocennou s dalšími filmy, kterým jsem dal maximální hodnocení, ale i čtyři hvězdičky jsou zajisté dobrým výsledkem pro tento film. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Milý filmík, ktorý však nieje ani tak o cigaretách, ale o jednom chlapíkovi, ktorý sa žíví tým, že kecá. Prostredie cigaretového priemyslu je len zámienkou pre ďalší americký film s (ne)morálnym posolstvom a "veľkou" výpovednou hodnotou, no vtipom a satyrou sa nešetrí, takže som to prehrýzol. Plusom je hlavňe Aron Eckhart, ktrorý si "argumentujúceho" Nicka naozaj užil a celkovo kvalitná atmosféra, na ktorej sa podpísali hlavňe scény s Robentom Duvallom, ktoré akoby vypadli s nejakej klasickej gangsterky. Nemajte prehnané očakávania a budete sa dobre baviť. (6.8/10) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Nikdo ve filmu nekouří cigaretu, kromě černobílého filmu, který Naylor (Aaron Eckhart) sleduje. Nevidíme dokonce ani zapálenou cigaretu - Robert Duvall (Kapitán) ji drží nezapálenou a Naylor má zase prázdnou krabičku. (don corleone)
  • Původně měl být film natočen už v roce 1990 a hlavní roli měl ztvárnit Mel Gibson. (Karlos80)
  • Televizní společnost NBC ohlásila výrobu pilotního dílu k připravovanému seriálu, nakonec ale natočen nebyl. (imro)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama