Reklama

Reklama

Elvis nebo Samuraj?

  • USA Six-String Samurai
všechny plakáty
Trailer

Elvis je po smrti a Ameriku v roce 1957 proměnila atomová apokalypsa v nehostinnou poušť. Civilizace se však jako zázrakem zachovala v podobě rokenrolové metropole Lost Vegas, jejímž králem Elvis býval. V rádiu se náhle ozývá hlas DJ, který vyhlašuje soutěž uchazečů o místo krále nového. A právě tady začíná příběh možná posledního hrdiny jménem Buddy, virtuózně ovládajícího kytaru a samurajskou katanu, který se vydá na cestu za královskou korunou božského Elvise podivným světem mutantů, kanibalů, zombie, šílených muzikantů a opravdových samurajů. Ani sama Smrt, tolik připomínající Slashe z Guns’N Roses, ho nezastaví. Na své bizarní pouti též potká osamoceného sirotka, jenž mu na dobrodružné cestě bude dělat společnost, a možná právě v duši malého chlapce nalezne to, co doopravdy znamená být králem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Srdcem jsem formalista. Miluju stylizaci. A miluju absurditu a v jistém smyslu výstřednost. A Šestistruný samuraj JE jednou velkou stylizací, světem uplácaným z béčkových samurajských bojůvek, postapokalyptických vizí studené války a především pak kultury rock´n´rollu (pozor, ne rocku jako takového, ten je tady - ve formě metalu - prezentován jako zástupce zla) padesátých let. Kdybych měl popsat o co ve filmu jde, musel bych se sám sobě vysmát. Tohle je potřeba vidět a cítit. Atmosféra je laděna úžasně netradičně - slova které by k ní mohly nejblíže pasovat jsou komická, bizardní a přitom dojemná. A Buddy Holly je král. Alespoň ten s katanou, co ho hraje ten Jeffrey Falcon. Poklona, kingu... Na tvůj gig ve Vegas bych zašel hned. 90% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Já fakt nevím. :-) Je to takový střelený mix Mad Maxe, westernu a dokonce války se Sověty, je zde odvěký souboj ne dobra a zla, ale rock and rollu a heavy metalu. Některé scény jsou velmi vtipné (třeba ta se Sověty), jiné divné (kanibalové, Špenátové monstrum, lidé od větrníků), jsou chvíle, kdy to pekelně nudí... ale prostě je to zábavné, no. Souboje nejsou pojaty akčně, ale spíše jako taneční doplněk, kdyby od toho někdo čekal řežbu. ()

Reklama

dezorz 

všechny recenze uživatele

pozname este jeden rock an rollovy film, kde povedla muziky hraju hlavnu kulohu mece. japonsku jemno humornu ciernobielu parodi kurosawu samurai fiction. 6 string samurai je ale o niecom inom. b-ckovy kung fu film s neuveritelnou rock and roloovou atmosferou, akasi parafrazia mad maxa za male peniaze. slaby pribeh, silny napad a priejmne spracovanie. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Toto bude asi jeden z filmů s velkým rozpoluplným hodnocením. Buďto neskutečně nadchne, nebo totálně zklame... Průměr nemůže být, protože toto není průměrný film. Jde o to jak to člověk pobere - já bohužel špatně. Čekal jsem od filmu pravý opak, že budu nadšen, omámen, ale bylo to tak absurdní a směšný, že by si to odpad zasloužilo. Tak alespoň za tu originalitu... - 18. 5. 2011 - 20% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Říká se, že dokážeš zabít 200 chlapů a přitom brnkat na kytaru." Tak tohle je maximální úlet. Buddy, vyzbrojenej katanou a kytarou, si to líně štráduje do Lost Vegas zaujmout Elvisovo místo a pekelně se mýlí ten, kdo si myslí, že přitom nepotká ruskou armádu, týpky ve skafandrech, kanibaly, metalovou smrt či neolitický tvory řídící auto. Něco podobnýho jsem ještě neviděl. ()

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel pouze o víkendech, protože představitel hlavní dětské role Justin McGuire musel v průběhu vzniku chodit do školy. (Kritiq)
  • Kapela Red Elvises, která hudebně provází celým filmem, představuje sama sebe jako skupina s „pěknýma botama“. Velký trojúhelníkový nástroj, na který hraje jeden ze členů kapely, se nazývá elektrická balalajka. (Kritiq)
  • Kytara ve filmu označovaná jako "Hollow body six-string 1957" je ve skutečnosti Martin GT z let 1965-1966. (Quikeyed)

Reklama

Reklama