Reklama

Reklama

Elvis nebo Samuraj?

  • USA Six-String Samurai
všechny plakáty
Trailer

Elvis je po smrti a Ameriku v roce 1957 proměnila atomová apokalypsa v nehostinnou poušť. Civilizace se však jako zázrakem zachovala v podobě rokenrolové metropole Lost Vegas, jejímž králem Elvis býval. V rádiu se náhle ozývá hlas DJ, který vyhlašuje soutěž uchazečů o místo krále nového. A právě tady začíná příběh možná posledního hrdiny jménem Buddy, virtuózně ovládajícího kytaru a samurajskou katanu, který se vydá na cestu za královskou korunou božského Elvise podivným světem mutantů, kanibalů, zombie, šílených muzikantů a opravdových samurajů. Ani sama Smrt, tolik připomínající Slashe z Guns’N Roses, ho nezastaví. Na své bizarní pouti též potká osamoceného sirotka, jenž mu na dobrodružné cestě bude dělat společnost, a možná právě v duši malého chlapce nalezne to, co doopravdy znamená být králem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Sovětskej Rock'n'roll je fajn, ale jinak to bylo tak trochu o ničem, což moc nezachraňoval ani ten cool nápad s rock'n'rollovým samurajem. Kameraman byl prvních tak deset minut totálně v kaši, jinak si to nedovedu vysvětlit, ale pak naštěstí už vystřízlivěl, nebo na zbytek filmu najali nějakýho abstinenta, ale každopádně to jinak bylo docela fajn a i ta závěrečná pointa byla docela veselá, takže se na to dá v klidu kouknout a to zvlášť pokud se někomu líbí takový na hlavu padlý béčkový náměty odrážející nějakou určitou popkulturní epochu jako to dělala třeba Barbarella nebo tady tohleto :). Bohužel ale ten dvojník Guye Pearce není sympatickej tak úplně od začátku, někdy se to snaží být cool strašně křečovitě, někdy je to utahaný, někdy trochu divně technicky provedený, ale někdy je to zase přesně naopak, takže to nakonec aspoň na tu trojku je :) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že mě film do dobré poloviny skoro nebavil ... "Pouštní post-apokalyptická béčka" dvakrát nemusím, zvlášť když je všude písek, poušť, špína a všechno vypadá stejně. Kluk doprovázející našeho hrdinu mi připadal akorát otravnej a říkal jsem si, že kdyby ve filmu nebyl, bylo by to lepší. Ale líbila se mi choreografie soubojů, která byla na úroveň amerického Béčka extra dobrá, střihem sice doplněná, ale tak nějak přirozeně a masakry katanou, to jo, to já můžu ... Od likvidace ruské posádky v druhé polovině u mne film hodně stoupl a pak přišlo fiále, souboj se smrtí - skvělá bojová choreografie, skvělá hudba ... a pak přišel konec a ten mě úplně dostal ... Slzy v očích, nemůžu si pomoct, celý to do sebe zapadlo, význam klučiny ve filmu se vyjevil jako v podstatě nejdůležitější stránka a celé to bylo prostě strašně dojemné. Takže díky samotnému závěru zvedám hodnocení na 4*, protože na ten konec si prostě je dobrý počkat ... Škoda, že necákala krev a nebyly zde nějaké "gore-parády", pak by asi film neměl chybu ... Navíc pro obrovskou sortu lidí skvělá hudba, která doprovází celý film ... ()

Reklama

kareen

všechny recenze uživatele

Borec v obleku, s kytarou, mečem a roztrhaným slunečníkem, který se chová jako ultratěžkej frajer, putuje jakousi postapokalyptickou americkou krajinou do země zaslíbené, Lost Vegas. Neustále se ho jako klíště drží malej kluk a k tomu ho pronásleduje skupina týpků, jejichž kápo vypadá jak silueta Slashe, kterému není vidět do tváře. Cestou bojuje s hromadou všelijakých podivných zjevů, mezi nimiž nechybí např. banda jeskynních mužů ve starém autě, větrní lidé, co vypadají jak kosmonauti, nebo dokonce vojáci ruské armády. Celé je to hozené do jakési westernovo – nindžovsko – Pulp fiction – Mad Max stylizace a působí to jako parodie na... já vlastně ani netuším na co. Jediné co vím je, že tohle si v žádném případě netroufám ohodnotit, protože moje pocity se pohybovaly na široké škále mezi má to něco do sebe, až do „na jakou koninu to sakra zase koukám“. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Při natáčení se někdo asi hodně bavil, ale sledovat to bylo docela utrpení. I béčko může být dobře zahrané, ale Six-string samurai je plný křečovitě vyslovovaných "cool" hlášek a lidí, kteří o něčem jako herecký projev nevědí ani z doslechu. A přitom výchozí premisa je fajn - postapokalyptická budoucnost, kde se Elvis stal králem, poušť křižovaná rock´n´rollovými samuraji... Jediné, co se mi docela líbilo, je tarantinovsko-kaurismakovsky laděný soundtrack, doplněný radiovými vstupy odkazujícími k American Graffity - vytvářejí docela příjemnou atmosféru k filmu, který je spíš fandovskou zábavou, než něčím co by se mohlo brát vážně. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Během koukání se ve mně střídaly nejrůznější pocity, hudba je skvělá o tom žádná, některé scény jsou skvělá post-apo jízda, u jiných (hlavně v první půlce) jsem chtěl Six-String Samuraie natvrdo vypnout. V druhé půlce jsem se do téhle šílenosti už docela vžil a když jsem zase viděl, že zbraně Rusů jsou dost viditelně z gumy, tak už jsem věděl, že můžu čekat cokoli. Třeba i rockový souboj se smrtí. 55% ()

Zajímavosti (5)

  • Představitel hlavní role Jeffrey Falcon dělal všechny své kaskadérské kousky bez pomocných drátů a speciálních efektů. (Kritiq)
  • Film se natáčel pouze o víkendech, protože představitel hlavní dětské role Justin McGuire musel v průběhu vzniku chodit do školy. (Kritiq)
  • Kapela Red Elvises, která hudebně provází celým filmem, představuje sama sebe jako skupina s „pěknýma botama“. Velký trojúhelníkový nástroj, na který hraje jeden ze členů kapely, se nazývá elektrická balalajka. (Kritiq)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno