Reklama

Reklama

Železní andělé 2

  • Hongkong Angel II (více)

Obsahy(1)

Po úspěšné záchranné akci rukojmí v Hongkongu si tři hlavní členky zvláštní skupiny bojového nasazení s názvem „Železní andělé“ užívají zaslouženou dovolenou v Malajsii. V Kuala Lumpur se seznamují s místním magnátem Petrem Kamem a mladým agentem CIA Marcem, který má odhalit Kamovu utajovanou vojenskou základnu, namířenou proti domácí vládě. Marco nachází v "Železných andělech" neplánované spojence. V okamžiku, kdy gangsterský boss Kam vyhlásí tzv. "Operaci Tiger", je započata série smrtelně nebezpečných událostí... (Siriuss)

(více)

Recenze (36)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Je to daleko lepší než první díl. Typické pro Železné anděly je, že když po nich někdo střílí, kulky létají vždy těsně vedle nich :). Ale ani to však nic nemění na faktu, že je to akční, poutavá a obdivuhodně zábavná podívaná. Nejvíc se mi asi líbí scéna na začátku, kdy má rukojmí granát v puse a andělé se obdivuhodným způsobem postarají o to, aby mu tam nevybuchl :). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo téměř totožný jako jednička, akorát s tim rozdílem, že tu je přece jen o něco málo lepší děj a neni potřeba seznamovat s postavama, ale jinak akce opět správně vymakaná a řek bych, že se zlepšila choreografie soubojů, obsazení stejný, což je jen dobře, obzvlášť to dívčí duo zase potěší a závěrečná akce řádně namakaná, destruktivní a s enormním množstvím mrtvol. Skvělý, snad jedině bych uvítal víc akce v první půlce filmu, ale i tak super zábava ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ách, to byly osmdesátky jak z muzea :-) . Hong Kongské akční filmy jsem dříve hltal. Byla to doba videí, pekelného dabingu a stých kopií kopií z rakouské nebo nějaké west deutschké televize. Železní andělé jsou klasická akčňárna. Kung fu, kapslíkové přestřelky, honičky offroadů v džungli to vše nabízí dvojka v prostředí Malajzie. Dívky jsou řádně zmalované jak doba káže, móda také stojí za to i třeba mobilní telefon velikosti kufru :-). Pokud se chcete vrátit v čase, je tohle jasná jízdenka. Bohužel, na mne to dnes působí spíš srandovně. Herci jsou asijsky afektovaní a přehrávají o sto šest a ta zápletka ehm... * * ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dvojka si, na rozdíl od jedničky, rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek emocí. Zhrzená láska a zničené přátelství jsou podstatou celého příběhu a z Železných andělů se rázem stávají téměř skuteční lidé. Samosebou ve světle filmové školy akčního Hong Kongu, tedy trochu předimenzovaně. Akční stránka se tradičně dá rozdělit na nijak zajímavou bum bum, ratata a úžasnou kop, flák, prásk. Tady víc než kdy jindy vyniká kontrast mezi těmito aspekty, hrdina s puškou sejme spousty nepřátel, přesto vypadá jak tydýt. Jakmile však dojde na pěsti, máme tu podívanou, z které přechází zrak. Vynikající souboje tu jsou prakticky jen dva, ale zejména city a krví zbarvený final fight mi nedovoluje jít níž než na čtyři hvězdy. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Kdo by chtel poznat odpovedet na vecnou otazku, jak by vypadal Rambo2 kdyby jej natocil John Woo, tak at se podiva na Zelezne andely2. Prvni dil byl pouze kvalitni akcni krimi. Za to dvojka je anticke akcni drama o pravem pratelstvi a lasce, touze po moci, odpovednosti, cti, smrti, vykoupeni a transexualich. Pokud je divak pripraven na tento druh filmu, bude jeho srdce tleskat nadsenim. Pokud je to hnidopich, suchar a pako [co neprekousne fakt, ze po padu z cca50 metru na bedny muze kladna hrdinka bezbroblemu vstat a pomlatit a postrilet bandu vojaku a pri tom ma v zasobniku streliva sotva na kazdeho tretiho] tak at si radci pusti Bergmanna. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama