Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

teutates 

všechny recenze uživatele

Autobiografický snímok Curtisa Jacksona alias 50 centa, ktorý to mal podľa tohto snímku vážne v živote ťažké. Réžie sa chopil Jim Sheridan, ktorý určite mnohých svojim rozhodnutím prekvapil, ale nesklamal. Get Rich or Die Tryin sa nemá začo hambiť a 50 cent môže byť spokojný, pretože jeho filmový debut sa vydaril. Tento autobiografický snímok vyčnieva z radu jeho kolegov, veľkú zásluhu má natom hlavne réžia a scénar. Kamera ma taktiež prekvapila, bola vážne dobrá. Hudobné spoty mi vôbec nevadili, prave naopak prekvapili a potešili. Dovolím si tvrdiť, že tento snímok sa mi páčil viac ako prevedenie Eminema. 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další divácky vděčná variace na téma, jak se někdo dostal z nehostinných poměrů až na pozici respektovaného člověka. Tentokráte zde ale máme vlastní životopis nepříliš přesvědčivého herce (jinak zpěváka) 50 Cent, kterému navíc hází klacky pod nohy scénárista. Některé dialogy skutečně donutí k nevěřícnému úsměvu na tváři. Režisér (překvapivě Ir Sheridan) naštěstí leccos napravil (kamerové filtry), díky němu to relativně odsýpá, i když stále nevím, jestli si tyhle pohublé tři hvězdičky skutečně zaslouží!! ()

Reklama

R4D0 

všechny recenze uživatele

Každému takémuto filmu kde je lepšie povedané vystupuje hip-hopová scéna alebo graffity scéna bez problémov dávam 5*.Ale prečo som nedal aj takémuto filmu päť?Možno preto že film ma miesta pri ktorých človek zaspáva a upadá do bezvedomia následkamy nudy.Tento film je na niektorých miestach príklad ale len na niektorých nebyť tích miest a byť viac akcie tak dám pekných päť ale bohužial je tam to čo tam je tak preto len tri*. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Nevím jak moc se film odvíjí od skutečných zážitků a událostí světoznámého rapera, ale pokud je jen zlomek zobrazený ve filmu pravda, tak potvrzuje že ,,Fifty" neměl jednoduchý život. Ba naopak. Film zobrazuje drsnost dealerského prostředí. Zachycuje i trochu té romantiky, i když v té nejmenší míře. Silný moment ve filmu se nachází při jeho postřelení. Film se mi líbil. Nebyl vůbec špatný. Kdo nemá nic proti hiphopu, tak nebude zklamaný. Hodnocení: 75% ()

Meinhart 

všechny recenze uživatele

Znam Jim Sheridana a velmi dobre znam i 50 centa a jsem fanda hiphopove muziky. Nicmene film nebyl prilis dobry, prilis hollywood na me. Takze reziser zklamal. No a padesataka vylozene nemam rad pro jeho sislaci flow, a ze znel jinak po prostreleny hudbe? No, neprislo mi. Presto pokusy o tento zanr filmu dopadaji mnohem hur, proto 3 hvezdy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu - přibližně 40 milionů dolarů; tržby v USA za první víkend - $12 020 807 (1652 kinosálů). (Steew)
  • Marcusovo vězeňské číslo (91595) se shoduje s opravdovým Curtisovým číslem, jen v první číslici, je jí devítka - 94R6378. (Candice)

Reklama

Reklama