Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (347)

HAL 

všechny recenze uživatele

WARNING, BRAIN DAMAGE EMINENT! Že Tony Jaa natáčí ty nejlobotomičtější filmy je všeobecně známé, přesto mě fascinující stupidita Tom yum goong dokázala překvapit... ale proč by to mělo vadit, v kině bych u toho sice nepochybně zemřel, ale doma naštěstí existuje rychloposuv a když přeskočím všechny ty momenty ve který vidlácký hlavní hrdina víc mluví než kope, tak je z toho rázem epesní přehlídka toho nejlepšího co mohou bojová umění nabídnout. Choreografie a hlavně střih se od (slavného a zoufale nadhodnocovaného) Ong Baku výrazně zlepšily a Tony předvádí takové divadlo až oči vylézají z důlků a diváci se samovolně pokouší prokopnout všechny dřevěné desky v dosahu - ať už je to při několikaminutovém bezstřihovém vymlácení velké několikapatrové restaurace, hyperefektním měření sil ve vodou zatopeném chrámu, či či u finální série naturalistických lámaček. Jen v závěru už začíná krutá demence filmu prosakovat i do akčních scén a je těžké se ubránit slzám od smíchu. Pohled na Tonyho jak zmateně běhá po Sydney, sem tam s "někým" "něco" dělá (nikdo neví proč a nikdo asi raději ani vědět nechce) a při tom freneticky stále dokola volá: "Kde mám slona?! Kde mám slona?!" - to zkrátka bolí. Na bránici, i na obou hemisférách. 6/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ong-Bak 2? Ale tak proč vlastně nakonec ne, ta podstata ve filmu je stejná, jinak řečeno, stejně nesmyslné, a to hlavní o co ve filmu jde je stejnak Tony Jaa, takže když uvidíte jen jeho samotné scény tak absolutně o nic nepříjdete, což mě na něm docela mrzí. Kdyby filmy ve kterých hraje měly alespoň trochu hlavu a patu, tak bych se nebránil tomu všemu vrazit čistých pět, takhle to je za tři, protože právě příběh je něco, co se thajským producentům ne a ne vydařit na jedničku, a i když první Ong-Bak měl nepatrnou historickou vsuvku země, ve které tento film vznikl, tak dvojka už nemá pražádnou, ta prostě jen nechává hlavního hrdinu jednat, a ten opravdu jedná, i když až po asi půl hodině nicnedění. Jenže pak se s akcí roztrhne pytel a člověk se nedokáže nabažit, tak co si o tom všem nakonec po skončení má myslet, žejo. Tony Jaa pro mě je současný bůh bojových sportů, co se filmů týče, možná, kdyby jeho potenciál dokázal využít někdo jiný, koukalo by se na to líp. Je jasné, že film je stavěný akorát na něm, ale to rovnou můžou natočit slet scén, kde vypadá jakoby lítal a kope do všeho všelijak, tak originálně že by i Jackie Chan s Jet Li kroutili palicí a uctivě by skláněli klobouky. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Thajský lid nedovolí, aby slonům někdo ublížil. Jsou jako jejich bratři a sestry.…. To se jim to kecá, když je na jejich straně stojí (mlátí) T.Jaa, kterej předvádí, že nasranej slon je proti němu bílá holubice…. Pamatujete na ty starý kousky s B. Lee? Tak na ně zapomeňte! I když i tady jde o boj jednotlivce proti přesile. Tím ovšem podobnost končí. Krvavý bojový umění ve spojení s gymnastickejma a artistickejma výkonama stopro nadchne všechny příznivce žánru. A to co se děje mezi tím? To snad ani nemá smysl řešit. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tonymu Jaa ukradnou slona a odvezou do Sydney. Tony Jaa si tam pro něj dojde a zmlátí půlku obyvatel. A zmlátí je tak neuvěřitelně hustym způsobem, že jsem fakt čuměl s otevřenou hubou. Ale chvála nepatří jen Tonymu, protože např. capoerista Lateef nebo obr Nathan Jones jsou taky megahustý. Scénář je sice úplně debilní, ale koho to sere že? Troufám si i tvrdit, že Prachya Pinkaew je dobrej režisér, jelikož ty nesmysly mezi bitkama kočíruje docela důstojným způsobem. Po shlédnutí mi nezbývá než konstatovat: "Don't stop Tony, I want more!" ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keďže sa v žiadnom prípade nejedná o pokračovanie filmu 'Ong-bak', nemôžem povedať, že jednotka bola lepšia, pretože tieto dva filmy majú spoločný len distribútorský názov, no a samozrejme hlavného bijcu Tonyho Jaa. Prvý film, s ktorým tento Thajčan prerazil do sveta bolo akčné veľdielo, ktoré má v mojej akčnej topke nenahraditeľné miesto. Zaskočený primitívnym využitím jeho úspechu z hľadiska distribútorov som sa ale nenechal odradiť a chcel som si užiť druhý Tonyho film. Vychutnávať sa v tomto filme ale dajú len akčné sekvencie a bojové scény, a práve tým sú z môjho hodnotenia venované dve hviezdičky. Objektivitu som teda hodil za hlavu už po prvom súboji a jediné, čo som počas filmu robil bolo, že som si akčnú scénu pretočil aj trikrát za sebou, len preto aby som vydržal pozerať primitívny príbeh dovtedy, kým sa nezačnú borci tĺcť znovu. Scenár totiž musel niekto vytiahnuť z hajzlovej misy. Príbeh je totiž postavený na takpovediac tradičnej zápletke z ázijských akčných filmov (podobne ako 'Ong-bak'). To by bolo všetko v poriadku, keby sa tvorcovia nesnažili byť obrcool a v každom zábere dokazovať divákovi, že toto je asi najdrahší thajský film. Ja som si ale film naozaj užil a s nemalým pocitom viny a s priznaním obrovského guilty pleasure bijem štyri hviezdy. 75%. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • První thajský film, který se v USA umístil v Top 10 během otevíracího víkendu, a to na 4 místě. (HellFire)
  • Ve většině verzí určených pro západní trhy byly odstraněny všechny narážky na to, že Madame Rose je transsexuál, protože herečka Xing Jing je transsexuál i ve skutečnosti. Taktéž byla odstraněna scéna, ve které se ukáže, že po závěrečném souboji přežila. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama