Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (347)

genetique 

všechny recenze uživatele

Keďže sa v žiadnom prípade nejedná o pokračovanie filmu 'Ong-bak', nemôžem povedať, že jednotka bola lepšia, pretože tieto dva filmy majú spoločný len distribútorský názov, no a samozrejme hlavného bijcu Tonyho Jaa. Prvý film, s ktorým tento Thajčan prerazil do sveta bolo akčné veľdielo, ktoré má v mojej akčnej topke nenahraditeľné miesto. Zaskočený primitívnym využitím jeho úspechu z hľadiska distribútorov som sa ale nenechal odradiť a chcel som si užiť druhý Tonyho film. Vychutnávať sa v tomto filme ale dajú len akčné sekvencie a bojové scény, a práve tým sú z môjho hodnotenia venované dve hviezdičky. Objektivitu som teda hodil za hlavu už po prvom súboji a jediné, čo som počas filmu robil bolo, že som si akčnú scénu pretočil aj trikrát za sebou, len preto aby som vydržal pozerať primitívny príbeh dovtedy, kým sa nezačnú borci tĺcť znovu. Scenár totiž musel niekto vytiahnuť z hajzlovej misy. Príbeh je totiž postavený na takpovediac tradičnej zápletke z ázijských akčných filmov (podobne ako 'Ong-bak'). To by bolo všetko v poriadku, keby sa tvorcovia nesnažili byť obrcool a v každom zábere dokazovať divákovi, že toto je asi najdrahší thajský film. Ja som si ale film naozaj užil a s nemalým pocitom viny a s priznaním obrovského guilty pleasure bijem štyri hviezdy. 75%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

O něco povedenejší než jednička. Děj sice zase vůbec nedává smysl, ale řežba je to festovní. Škoda jenom, že Tony Jaa vedle toho, že je nadprůměrnej masakrátor je i opravdu velmi špatnej herec. Ne že by to zase u takovýho druhu filmu bylo až tak potřeba, ale místy je to tak hloupý až to fakt bije do očí.50% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak je to pro mě druhý film s Tony Jaa, který jsem nyní shlédnul. Sakra, dám snad všechny jeho filmy, začínají mě pekelně bavit. Bojové umění ovládá Tony Jaa opravdu bravurně, to co předvádí v tomto filmu je neuvěřitelné. Taková choreografie se jen tak často nevidí. Předchozí film, který jsem viděl: Ong bak (2003) se mi též líbil, ale 1/3 tam byla nezáživnější, nějaké nelogičnosti, ale soubojů tam bylo dost - 82% -4*. Zde bylo teda o dost víc soubojů, respektive několik dlouhých, soubojových linií, kdy Tony bojuje s velkém množství protivníků. Má to neuvěřitelně dobré nápady, nedá se to nějak popsat: výskok do vzduchu, podlezení zábradlí, výskok a dvěma nohama eliminace protivníka, no prostě je toho víc. Takže jak to shrnout. Rozhodně adrenalinový, soubojový film, který mý prostý příběh a je založen většinou na velkolpeých soubojů. Úvod je vydařený, hned ze začátku, úvodní asi desetiminutovka mě zabaví. Pak dojde k únosu dvou slonů. Tahle myšlenka, že Thajci nenechají dopustit, aby bylo ublíženo slonům se mi líbila, vůbec mi to nepřišlo nějak praštěný. Thajci mají svoje způsoby života atd. Takže hned zhruba v 15 minutě jde Tony na věc a už to lítá a začíná akce od začátku do konce. Akce ? No, přestřelek je málo, ale to nevadí. Z Tonyho strany dostáváme velmi slušnou nadílku bojových kousků. Takže 1/3 filmu je taková seznamovací, ale už je vše hezky rozjeté. Takže 2/2 filmu je výrazně akčnější či nejakčnější, protože film jako celek je sám o sobě velmi akční. Zápory ? Jediným záporem bylo pro mě velmi velké a místy mírně chaotické řetězen postav. Postav zde bylo dost, gangy proti gangům, do toho policajti, někteří na záporné straně - takže nějaké nelogičnosti bych tu našel, ale to je asi ejdniný zápor, který sice není nějak velký, ale zase ne malý + 2 menší nelogičnosti, které jsem nepochopil ve filmu, ale to je celé k záporům. Vůbec to na filmu neubere, takže mám jasno, že si to těch 5* rozhodně a ještě jednou rozhodně zaslouží. Hudba je celkem dobrá, hodí se do každé scény. Herecké obsazení je také dobré, všichni nějakým způsobem zaujmou - uvěřitelní jsou atd. Úplné finále je opravdu monstrózní. Jiný název snad ani nedokážu zvolit. Scéna, kdy Tony sebere kosti z vystaveného slona a začne mlátit velmi udělané týpky - to jsem nechápal. Jeden udělaný protivník mi přippomněl trochu Steva Austina, až na to, že tenhle byl tak 4x udělanější a větší. :-) No jako úplný konec se povedl. Takže nemám co vytknout. Akční bojává scéná střídá další akční bojovou scénu. Je zde snad více soubojů než v Zátahu, na který nedám dopustit. Jak říkám, zde byl problém to chaotické řetězení postav, ale dokázal jsem se přes to velmi snadně přenést. Takže všem fanouškům akčního žánru a hlavně těm, kteří mají rádi bitky či bojové umění tohle sednout určitě musí. Minimálně na ty 4*. :-) No, nedá se to dále okecávat, kdo uvidí, uvěří, že je to fakt pecka. Celkově hodnotím na rozhodně zasloužených 94% = ***** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po akční stránce špička se dvěma památnými scénami, které se zlatým písmem zapíšou do historie akčních filmů (promlácení se bossovým podnikem v jednom záběru je spíš filmařská lahůdka, závěrečné lámání kostí ve velkém je ale nářez), neakční scény jsou těžce vatové, hlavně rozjezd je pomalý, i když se mi ten sloní doják docela líbil. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na prvom diely som si čiastočne cenil to, že sa zbytočne nebabral s príbehom, naporcoval kopu svižnej akcie, ale ten úbohý príbeh aspoň fungoval. Toto pokračovanie sa v tomto smere vykašľalo úplne na všetko a už po piatich minútach náš hrdina zareve:" Kde sú moje slony!" a bif,baf, buf... Po chvíľke nasleduje to isté a túto smiešnu a otrepanú vetu začujete ešte niekoľko krát. V závere, kde náš superhrdina zmasakruje stovku (nepreháňam) protivníkov, má odrazu problém s jedinou ženou, ktorá má v ruke bič... Čo si má o tom myslieť divák? Postavy sú tak ploché, až je to trápne a celá tá výplň medzi akčnými scénami je strašne nudná. Bojové scény sú kvalitné, to treba pochváliť. Odporúčam všetkým, ktorí dokážu vypnuť mozog, alebo sa preniesť cez tú nudnú a trápnu výplň. Ja som to čiastočne dokázal. Film 50%. A kde sú moje slony!!! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Policejní inspektor, kterého hraje Petchtai Wongkamlao, ve filmu hovoří anglicky i přesto, že v době natáčení angličtinu ve skutečnosti vůbec neovládal. (Komprimus)
  • Lateef Crowder si pri natáčaní pretrhol achillovú šľachu, kvôli čomu bola jeho scéna kratšia, ako bol pôvodný plán tvorcov. (ywo666)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama