Reklama

Reklama

Pod horou

(seriál)
Rodinný / Thriller / Sci-Fi
Nový Zéland, 1982, 3 h 13 min (Minutáž: 24–25 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Malé poklidné městečko uprostřed ničeho není zase až tak poklidné.......Pod horou /jak již napovídá název sám/ se skrývá tajemné cosi. Cosi jako světélkující sliz se plazí temnými útrobami a napadá vše,co mu přijde pod ruku. Není to však obyčejná hmota. Tato věc přišla z hvězd a nezaměňujme to s filmem Sliz od Chucka Russella, prosím. Co se děje pod horou vlastně nikdo neví,ale dvěma dětem Theovi a Rachel se chování lidí ve městě zdá čím dál podivnější......Pustí se do pátrání na vlastní pěst a poslézé získávájí podporu místního podivína.

Seriál plný fantaskna,tajemství a nevysvětlitelných úkazů je spíše pro mladší diváky. Kdo jej ale vídával na obrazovkách čt v 90.letech jako já, nedá na něj dopustit ani dnes. (Korbitch)

(více)

Recenze (39)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Videné, bohvie po koľkých rokoch a je to geniálne. Za málo peňazí tu je veľa muziky. Myslím, že to je seriál s najprimitívnejšími trikmi a najjednoduchším dejom, vrámci "rodinných sci-fi", aký som kedy videl. Ale má to strhujúcu, strašidelnú atmosféru, silné emócie a jemný nádych "experimentálnej psychológie". ZuzanQa a M7797M, díky vám za SK titulky. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Z dětství si pamatuji, že jsem se na to díval na Magionu...nebo to byla Vega? Asi Vega. A tehdy jsem se při sledování bál - atmosféra byla skvělá, příběh taky, těšil jsem se na každý díl. Ani mi nepřišlo, že jich je jen osm. Vím, že tehdy to pro mě byla nadprůměrná záležitost, tudiž dám 4 hvězdy. A až se na to podívám znovu, možná i přidám. Novozélandské seriály by se měly podporovat, tohle je totiž jediný který znám :-) a je dobrý. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jak už tu někdo psal, tohle je vedle "The peanut butter solution" další záležitost, která mi z dětství zůstala v paměti jen v útržcích jako něco strašně disturbing a až dodneška se mi to nedařilo dohledat (nutno říct, že jsem do vzpomínání zapojil snad tucet dalších lidí z nichž jen jeden to byl schopen vydolovat). Hrozně mě to bavilo a hrozně jsem se bál.. Dneska bych to už asi neocenil ale tenkrát to pro mě byla velká věc a určitě to mělo nějáký dopad na mé další filmové směřování. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení scén z farmy a buše probíhalo poblíž Silverdale, severně od Aucklandu v Mt. Pleasant, historické mléčné farmě a usedlosti v Pine Valley Road. (sator)

Reklama

Reklama