Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

nunka 

všechny recenze uživatele

Unthinkable bolo u mňa viac o obsahu ako o forme - najmä o dialógoch a napätí. Celý film je jedna veľká morálna rozprava, kde hranice morálky a toho, čo je správne a najsprávnejšie určujú tri ústredné postavy a všetci ostatní sú v úzadí. Nie všetko, čo bolo vo filme zvolené sa páčilo (kritika smeruje k prílišnej explicitnosti niektorých scén a afektovaným hádkam, v neposlednom rade ku krivým nôžkam Carrie Moss:) ). Boj proti terorizmu nevyrieši ani tento film, ani podobné rozhovory o tom kde začína a končí morálka. Tematicky bol však celkom podnetný a na chvíľu nasmeroval moje zmýšľanie k témam čoraz aktuálnejším... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Z filmové reflexe syndromu 11. září už je skoro samostatný žánr, který důsledně nahradil syndrom studené války. Thrillery postavené na bázi kolektivního ohrožení patrně výborně fungují, neboť se točí jak na běžícím pásu. Unthinkable naštěstí patří k těm povedenějším. Původem australský režisér Gregor Jordan postavil svůj nízkorozpočtový snímek především na základech konverzačního dramatu, což odráží také herecké obsazení, přičemž dialogy hercům lze bezezbytku věřit, horší už je to s autenticitou násilných scén a mučení, hlavně britský herec Michael Sheen a jeho tak známý apriori bezelstný kukuč mi vůbec neseděl se zamýšlenou syrovostí scén, filmový tvar byl zjevně zamýšlen jako naturalistický a drsný, ale výsledek hraničil s mainstremem. Ne, nevolám po drastičtějších scénách, jen mi ta všechna krev a mučení nepřišlo právě věrohodné. Každopádně stěžejní je ústřední myšlenka a poselství snímku, který se táže po hranici, kam až může exekutiva zajít ve svých metodách a nejen preventivních opatřeních. Je mučení teroristů přípustné? Američané se dobrovolně vzdali části své svobody výměnou za právě dotazované, není to náhodou cesta k nihilismu? Gregor Jordan nenatočil vůbec hloupý film... ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Jojojo.... Tohle jsem už potřeboval. Jednoduchá příběhová linka, předvídatelný děj a přesto se z toho dá tolik vytřískat ( což se bohužel mnohdy nepovede ani u klasických trháků s nekonečným rozpočtem ). Všimněte si červeně zvýrazněné části slova na posteru. '' Think '', zajímavé je, že přesně to musíte během celého filmu dělat, proč ? Protože na scénu přichází mé oblíbené... MORÁLNÍ DILEMA. Samuel za mě v jednoznačně nejlepší roli, celé to představení mě dokonale vtáhlo do děje a film jako celek obrovské překvapení. Netřeba víc dodávat - 90%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že je snímek poměrně dost drsný, což by mi zas tak nevadilo, nejsem žádný citlivka, ale poprava jedné nevinné osoby mě naštvala. Jinač je to celkem kvalitní film, ale ten scénář se teda moc nevyvedl. Samuel L.Jackson je teda výborný, o tom není sporu, zde exceloval, i zbytek hereckého obsazení. Ve výsledku pouze lepší průměr. Hodnotím na 59% = *** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Poměrně vypjatá konverzačka v laciných kulisách, vyšperkovaná skvělými hereckými výkony ústředního tria a nosným motivem etického problému. Malý rozpočet se několikrát nepříjemně projeví (de facto kdykoli kamera opustí interiér), ale jak už jsem řekl, síla filmu je jinde. A ačkoli já osobně v této oblasti zastávám celkem jasný názor (že člověk, který vyhrožuje zabitím tisíců/milionů lidí nemá nejmenší právo volat po svých právech), tak ke konci jsem si říkal, že toto už je opravdu nemyslitelné. Unthinkable mohl být ještě lepší, ale i tak jej hodnotím jako nadprůměr. Aneb řešení pro nepříliš geniální tvůrce je vybírat si silná témata. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)
  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)
  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)

Reklama

Reklama