Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WHAT I HAVE TO DO, AGENT BRODY, IS... UNTHINKABLE." ---------- Tak perfektné, pomalé a postupné gradovanie a tak mizerne zakončené (v nepredĺženej verzii oveľa horšie), až normálne nemám slov. Nesklamali herci (Samuel, Carrie-Anne, Michael), nesklamal soundtrack, nesklamali dialógy ani samotný dej, no práve jeho vyústenie v poslednej minúte mi kompletne zruinovalo poctivo budovaný zážitok a patrične vysoké očakávania. Nuž, čo sa dá robiť, nechávam ale aj tak za štyri, film (odhliadnuc od záveru) si to nepochybne zaslúži a jeho replay už teraz vidím na obzore. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vypálím maximum a má to tři dobré důvody. Za 1) jsem si připoměl, že u filmu může být člověk tak napnutý, že s otevřenou pusou hltá poslední půlhodinu; 2)ka patří ďábelskému Samuelovi - své role se zhostil s takovým zápalem, že jestli ho ještě někdy uvidím v libovolném snímku s dětmi, trefí mě šlak; no a za 3) oceňuji těch několik kulervoucích a překvapivých scén, které dělají tomuto šílenému terroristickému filmu čest. P.S. Doporučuji pozorně sledovat taktiky mocenských organizací USA během děje. Něco na tom je, a není to hezký pocit. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

To, co teď musím udělat je nemyslitelné. Tady to končí. Nic, co jsem ti udělal, tě nedonutilo mluvit. TEĎ SE TO MĚNÍ!..... Tajná operace, na jejímž konci je (možná) odpověď na to, jestli jste připravení udělat to, co je nejlepší pro vaši zemi. Emociální, bohužel i ze života. O naší slabosti, která se lehce zneužívá a o (nesmyslných) hodnotách, které nás stály tolik životů. To vše jen díky mnohahodinovému výslechu plného strachu a fanatismu. PARÁDA!! Dostalo mě to neskutečné stupňování dramatické situace, to pohrávání s mojí myslí, city a pudy, i ono podlehnutí bezvýchodné situaci. A proto jsem schopen odpustit i malé chybičky a dát maximum. KOHO BY JSTE NECHALI ZEMŘÍT VY? Tohle si pustím zase! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, kde jsou mé hranice při vyjednávání s teroristy. 2.) Líbí se mi, když je S.L.Jackson zároveň specialistou a tajnou zbraní. 3.) Za odpověď na otázku ,,Bylo dřív vejce nebo kuře?“ jsem ochoten i vraždit! 4.) Připravuji se na funkci ,,agent provokatér“. 5.) Chystám se koupit velké množství hnojiva. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pefektní herecké obsazení, dobrá režie a krátký snímek. Neuvěřitelný Samuel L. Jackson, který svou rolí naháněl strach snad každému a nedokážu si představit, kdybych byl na místě teroristy. Sice kde se bere v žánru akční nevím, poněvadž žádná akce nebyla. Tak že mohu říct, kvalitní snímek o islámském terorismu.. 7/10 = 75% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku minimalistický snímek, odehrávající se na několika metrech čtverečních jakéhosi podzemního úkrytu, kde se rozehrává mistrovská psychologická hra. Film především stojí a padá na výtečných hercích, leč musím přiznat, že příspěvek do žánru filmů o terorismu, či válce z úhlu pohledu médií apod. - tzn. ne aktivní boj, je to vcelku zajímavý. Je diskutabilní, nakolik je to věrohodná záležitost, nicménně chvílemi se jedná o docela maso bez kompromisů, což je přesně tak, jak vypadá naše doba. Jako žánrový přírůstek dobré, nikoli nezapomenutelné. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)
  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)
  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)

Reklama

Reklama