Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek nezapře dílnu Společnosti Walta Disneyho, která chování "Osmi statečných" polidštila víc, než mi bylo milé. Nemyslím, že opuštění psi by ve skutečnosti byli z našeho (občas trochu scestného) pohledu horší nebo lepší - jen by se chovali JINAK. Tím nechci říct, že by smečka nedržela při sobě - a že by neprojevovala smutek nad ztrátou některého ze svých členů. Kdo dokáže cítit radost, prožívá i zármutek, a kdyby psi nebyli schopni těch nejzákladnějších emocí, nemohli by žít ve skupině, vychovávat mláďata - a netruchlili by ani pro své lidské pány. Leč bylo až příliš viditelné, že hrdinové z říše zvířat pouze plní pokyny svých cvičitelů. I tak se ukázali být neporovnatelně lepšími herci nežli jejich lidští kolegové, jejichž oslnivě zářivé úsměvy silně připomínaly reklamy na zubní pasty - a nejednou byly v rozporu s momentální situací. Takže v souhrnu působil příběh navzdory výmluvným pohledům otužilých chlupáčů moc vyumělkovaně - což je na druhou stranu s ohledem na cílovou skupinu diváků přijatelné, takže mu nakonec po delším rozmýšlení přiděluju slabší 3*. P.S.: Docela by mě zajímalo, jestli psi po celou dobu svého odloučení dokázali sami lovit "jen" ptáky, nebo zda se naučili něco víc. Zrovna poměrně snadnému a rychlému získání této dovednosti se nedá nijak zvlášť věřit - čímž nikterak nezpochybňuju dovednost samotnou. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// +sympatické obsazení, příjemný Paul Walker (v neakční roli), krásná Moon Bloodgood, prcičkovský Jim, a ti čtyřnozí "herci" jsou ještě krásnější, mimochodem už mám rozhodnuto jakého pejska si pořídím, výrazný hudební doprovod, emoce, závěr -moje počáteční nedůvěra dlouho tento snímek odkládala, nezlobil bych se, kdyby to bylo ještě více akční, ta prostřední část v civilizaci je o něco slabší/// Snímek sice hlavně v závěru hraje na emoce, ale ono to ani nijak jinak nejde. U takovýchto filmů to je zapotřebí. Hodně se mi to líbilo. Psí drama jsem prožíval společně s nimi. Z jejich strany to bylo uvěřitelně zahráno (čest cvičitelům) a ten kdo má rád tyto čtyřnohé chlupáče bude velice spokojen./// Celkem 82%/// ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdo má doma pejsána, ví co je to psí láska, oddanost a psí věrnost. A je úplně jedno, zda se jedná o čivavu nebo vlkodava. Psí duše je obrovská a velikost vnější chlupaté schránky nehraje roli :-). Každý pejskař si tedy umí dobře představit tu bolest, kdyby svého miláčka, nebo miláčky musel nechat někde napospas živlům a s dost nejasnou budoucností. Samozřejmě opravdový páníček. Ne ti kreténi, kteří tak čas od času bohužel vědomě činí což můžeme občas vidět ve zprávách... (A je zatím velikou klikou mojí i těch kreténů, že jsme se při té jejich ,,činnosti'' někde nepotkali ! ) A opět nehraje roli zda jde o ,,gaučáka'' nebo pracanta z kotce. U tažných psů na jejichž výkonu závisí často osud páníčka je myslím pouto mezi smečkou a pánem jasné. Já mám psy moc rád a tak jsem tu bolest Jerryho cítil velmi intenzivně. Naprosto jsem jej chápal. Podle mne se tedy pejsáni do evakuačního letounu mohli vejít no ale... holt je tam nechali. Herecké výkony pejsanů byly skvělé a kdo se tu čílí, že občas nějaký ten husky koukl do kamery nebo jinam, protože jej z toho směru naváděl páníček ať se čílí... Já ten boj smečky o přežití sledoval se zatajeným dechem a i dojetím. Sice došlo na ztráty, ale bylo to uděláno s rozumem tak akorát aby film mohly sledovat i děti. A ztráty tomu celému daly punc uvěřitelnosti. Bohužel. Sedlo mi herecké obsazení. Walker jako oddaný pejskař, proč ne. Moon byla krásná pilotka a Greenwood mi tam také sedl. Já na rozdíl od některých zde bych si tu ,,komickou'' postavu odpustil, ale budiž. jedná se přeci o rodinný film. A kdo tvrdí, že na konci nebyl dojatý, tak lže jako když psí morda dobrou kostičku stiskne! Tohle byl nádherný film o touze přežít a o přátelství člověka a jeho čtyřnohého přítele. Za mně je to za 4 meteority. * * * * ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Ledovce, sníh, všude bílá plocha a krásné záběry toho všeho. Nejlepší částí filmu jsou scény se skvěle vycvičenými psi, kteří by za svoje role zasloužili oskara:-) Jejich příběh je smutný, zajímavý a táhne celé dílo. Kdo má doma psa, hodněkrát ho film chytne za srdce. Na druhou stranu část filmu kde hrají lidé je místy nezáživná, zbytečně protahovaná a závěrečnému setkání se psy mi chyběl větší náboj a trošku víc reality v chování psů. Ale jinak je to solidní film, který bych nenazval ztrátou času pro ty, kteří mají tato stvoření rádi. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...o mým životě na vysoké škole jednou napíšu knihu s názvem Já, legenda!!!:)...jestli je vám tento název povědomí, pravděpodobně znáte stejnojmený film nebo knížku!!...prostě se mi nedaří:(...studuju již šestým rokem a konec je v nedohlednu...a včera jsem zase posral jednu důležitou písemku:(!!...jo Poky, nemám to!!!...kdybych se neučil, neřeknu ani slovo...ale já se drtil jako kretén!!!...ale zpátky k filmu:)...vlastně jsme se k němu ještě nedostali:)!!...takže je to takový příjemný, klišoidní pokoukáníčko!!!...pokud k tomu budete přistupovat s otevřenou myslí, budete spokojeni!!!...pejskové jsou opravdu nádherní a sněhové pláně mrazivě nekonečné!!!...to že lidi hrajou druhé housle tentokrát vůbec nevadí, ba naopak!!!...60%!!!...Jednou větou: Když si v životě něco sami poserete, tak se profackujte a makejte dál!! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Film je věnován všem antarktických výzkumníkům a jejich psům, jejichž odvaha a elán inspirovala k natočení tohoto příběhu. (Terva)
  • Frank Marshall je známý zejména jako producent filmových sérií o Indiana Jonesovi a Jasonu Bournovi, ale Osm statečných je už jeho čtvrtý samostatný počin. (imro)
  • Výcvik psů začal v Kalifornii a potom, tři měsíce před začátkem natáčením, se psi a jejich dvacet trenérů přemístili na zasneženou farmu nedaleko kanadského Smithers, aby se aklimatizovali na zimu a led. (hippyman)

Reklama

Reklama