Reklama

Reklama

Bludička

(seriál)
  • Velká Británie Willo the Wisp
Animovaný / Rodinný
Velká Británie, 1981, 2 h 10 min (Minutáž: 5 min)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Každý kouzelný les je plný přátelství, nástrah, humoru i intrik. V tom našem vás budou provázet vypravěčka Bludička, boubelatá víla Mavis, její housenčí kamarádka Ágnes, kočka Elza, podivný kříženec psa a žížaly Moog, ptáček Twít a další. Srdce diváka si však nepochybně podmaní charisma zlé a ďábelské čarodějnice Edny Bedny v podobě televize, jíž nelze věřit ani sklo na obrazovce! DVD obsahuje prvních 13 dílů (1-13) tohoto kresleného seriálu z produkce britské BBC, jenž v žádném případě není určen jenom dětem. Přes zdánlivou pohádkovost a večerníčkový rozsah epizod je doslova nabit řízným anglickým humorem, přátelskou ironií a nejednou hláškou. O životaschopnosti díla svědčí též fakt, že zanechal nesmazatelné stopy v paměti celé generace dětí odchovaných Vegou a Magionem České televize. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z (téměř) zapomenutých kreslených trháků z dob útlého dětství, Magionu (nebo Vegy, who cares), a legendárního dabingu, který se dnes (téměř) nedá sehnat. Upřímně mě překvapilo, že je to až tak stará záležitost. I to jak to dnes na mě nějak nefunguje... To, že je něco divné, prostě nestačí, i když zlá čarodejnice Edna Bedna zakletá do věčně nasr... telebedny nebo tlustá víla "Mejvis" s modrými vlasy jsou z řádu těch postaviček, které si - sice mlhavě, ale přesto - pamatujete desítky let. A to jen tak BTW asi všichni mluvíme o "první sérii", kterou od té "druhé" dělí bratru pětadvacet let. 60% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejčarovnějších kreslených seriálů co pamatuju. Co charakter, to neskutečný týpek, od víly Mavel, co pro svou tloušťku nemohla létat, až po dokonale ďábelskou televizi Ednu. Z některých magických kousků Zlé Edny mě jako malého až mrazilo. Mimochodem, v roce 2005 vyšla druhá řada ve které má Edna moderní, plochý širokoúhlý facelift se stereem, který ji podle mě na její ďábelskosti leccos ubírá. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Bedna Edna, Muk, housenka Agnes a lesní víla Mejvis :-) Tenhle kreslený seriál byl kdysi pravidelným pořadem ve čtvrtečním Magionu. Zákeřná dvouzubá čarodějnice Edna v podobě televizoru neurčitého typu, prudila všechny obyvatele lesa, kteří ji opět všichni společně vzdorovali a opláceli stejnou mincí. Vesměs 5 minutové epizody, dokázali vždy pobavit. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu ďábelská záležitost:)..Psycho pohádka nejen pro děti, plná infantilního, suchého anglického humoru(který mi tentokrát navýsost sedl). Jsem rád, že se mi to po letech dostalo do ruky a byla možnost to zhlédnout, hezky všech 26 dílů naráz. Protože tuhle přehlídku charakterů, kde si každý najde svého oblíbence cynická housenka Ágnes(moje favoritka), „obtloustlá“ lesní víla Mavis, začarovaný princ Chlupáč, kočka Elza a další a samozřejmě nejvýraznější postava seriálu „zlá čarodějnice bedna“ Edna se na pětiminutový „večerníček“ jen tak nevidí. Báječná záležitost, kterou vřele doporučuji každému, která i po těch letech, téměř nestárne a má divákovi co nabídnout. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Původní serie je ve formátu 4:3. (Elisebah)
  • Televizní premiéru ve Velké Británii sledovalo přes 9 miliónů diváků. (Elisebah)
  • Housenka Ágnes je v originále housenčák Arthur. (Elisebah)

Reklama

Reklama