Reklama

Reklama

Hvězdná srážka

  • Itálie Scontri stellari oltre la terza dimensione (více)
Trailer

Obsahy(1)

Z trestanecké planety jsou propuštěni vesmírní pašeráci Akton a Stella Star (Caroline Munro). Sám Císař je omilostnil, aby se vydali na nebezpečnou cestu - mají vypátrat úkryt zlotřilého vévody Zarth Arna a najít loď ve které ztroskotal jediný císařův syn (David Hasselhoff). V doprovodu šéfa galaktické policie Thora a robota Ella navštěvují planetu amazonek, planetu ledu a planetu neandrtálců, zatímco se schyluje k rozhodujícímu střetu mezi Císařem a Zarth Arnem... Svérázný příspěvek italské kinematografie k žánru space opery volně kopíruje scénář Hvězdných válek Nové nadějě, ne však jejich technické provedení a tak vyznívá značně béčkovitě a roztomile naivně. (Ertai)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

lamps 

všechny recenze uživatele

Bohužel asi tak poloviční zábava, než jsem od toho očekával. A přitom to má skoro veškeré ingredience zábavně pokleslé podívané, jejichž sečtením neúprosně vzniká specifický kult - úžasně toporné herce (s výjimkou Plummera a vlastně i Hasselhoffa, jenž hraje oproti hlavní dvojici dost civilně), laciné kulisy, porno kostýmy s retro účesy a neskutečně cheesy dialogy, které jsou často opravdu vtipné. Jenže vážné dramaturgické uchopení jinak lehké zábavě moc nepomáhá a například závěr už je prostě jen nepovedenou kopií Star Wars, která vzbuzuje spíš lítost než upřímný smích. Ale robot byl super a bikiny Caroline Munro jakbysmet. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Je čas na trochu robotího šovinismu! Chvílemi legrační vykrádačka Hvězdných válek, která je ve většině ovšem pouze nudná. Není to tak moc WTF jako Turecké hvězdné války, u kterých většinu filmu člověk jenom nevěřícně zírá - tohle se dá pobrat docela dobře a tím se i nudit. Hvězda Stella vypadá cool a sexy, ale místo drsné kočky, co si nedá nic líbit, bohužel dostaneme další nánu, kterou ze všeho někdo musí vysekat (včetně Davida Haselhoffa). Aspoň že ten vesmír je tak hezky barevnej. ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si doplnil vzdělání a podíval se na tenhle neskutečně boží biják. Starcrash vznikl rok po Hvězdných válkách, a je to jejich neuvěřitelně pitomoučká vykrádačka. Ale je tak spontánně naivní a švihlá, že se okamžitě stala kultem. Je to vesmírná pohádka, ve které Caroline Munro běhá po vesmíru v kožených plavečkách (jen na ledovou planetu si vezme legíny), po boku má neustále dobře naladěného disko blonďáka, a posléze se k nim přidá kocourek David Hasselhoff. Film jede jak pila, jedna šílenost střídá druhou, a do toho tam poletuje ve svém plášti "maniak" Joe Spinell, kterej vypadá jakoby si odskočil z Arabely. Vesmírné amazonky, oživlé obří sochy, sranda robůtci, laserové meče, modýlky raketek, no prostě krása nesmírná. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Ach ja som úplne zabudol na tento krásny space brak! Náhodou som na to teraz narazil a hneď mi svitlo - však ja som to už videl! ale asi tak pred pätnástimi rokmi niekde na nemeckej stanici alebo vhs-ke. Krásna spomienka na detstvo - vtedy ma určite ohúrili tie nespočetné prelety vesmírnych ľodí a celková dobrodružnosť STARCRASH. Dnes je to samozrejme považované za neskutočný shit - odpad a ja s tým súhlasím, ale na druhej strane nechápem ako sa niekto môže nad jeho shitovosťou pozastavovať a nadávať naň! ... však je to taká prča! a hrá tam David Hasselhoff ! a sú tam neandertálci, amazonky, debilný vojvoda Zarth Arn, roboti, hrozné kostýmy a efekty, tupé dialógy a toporné herecké výkony!!! (Hajzelhoff je bezkonkurenčne najhorší). Odporúčam všetkým, ktorí ešte len objavujú krásu filmového odpadu - zožeňte si to v čo možno najhoršej kvalite (ja som napríklad mal VHSrip, ktorého zdrojom bola asi páska ktorú znásilnilo mnoho kórejských vhs prehrávačov, výsledkom čoho bol skákajúci obraz, šumenie, zrnenie a občas sa to úplne zaseklo - no proste ako keby som sa preniesol do čias, keď som v podobnej kvalite pozeral pirátske nahrávky s huhňavým simultánnym dabingom) a naplno si vychutnajte tento legendárny film. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mě to nepobavilo tak moc jak jsem čekal, přestože David Hasselhoff se světelným mečem, úchylně hláškující roboti a triky jak z doby kamenné jsou samozřejmě geniální. Jenže ne dost geniální na to aby udržely bránici na pokraji exploze po celou dobu takto debilně natočeného trashe, a k tomu jejich pseudoparodické výstupy neustále přerušují nekonečné, odporné a pohříchu nevtipné vesmírné dogfighty. 5/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Na prvých propagačných materiáloch k filmu bola kozmická loď Murray Leinster chybne vytlačená, bola otočená naopak. V rovnakej podobe sa potom dostala aj na plagát k filmu. (beso74)
  • Roger Corman, producent spoločnosti New World Pictures, sa rozhodol tento film distribuovať, aby zistil, čí je na filmovom trhu dopyt po nízkorozpočtových hviezdnych operách. Vyzerá to, že bol s dopytom spokojný, pretože sa pustil do realizácie vlastnej verzii Hviezdnych vojen –  Battle Beyond the Stars (1980). (beso74)
  • Prvá klapka natáčania padla 15.10.1977 v štúdiu Cinecittà v Ríme. Natáčalo sa však aj v Maroku, Tunisku a v Hollywoode. (beso74)

Reklama

Reklama