Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V letním táboře Camp Walden se kurážná jedenáctiletá Hallie, která žije se svým otcem v Kalifornii, setká se stejně starou elegantní Annie, žijící s matkou v Londýně. Střetnou se v šermířském souboji, a když si po jeho skončení sundají přilby, zjistí, že jsou si k nerozeznání podobné. Zatímco v šermu byla úspěšnější Annie, Hallie zvítězí v partii pokeru. Přes vzájemnou nevraživost se dívky dají do řeči o svých rodičích a překvapeně zjistí, že jsou ve skutečnosti dvojčata. A když jim dojde, že ani jeden z rodičů si po rozvodu nenašel nového partnera, řeknou si dívky, že dají otce a matku opět dohromady. A protože každá z nich by ráda poznala druhého z rodičů, rozhodnou se začít tím, že si při odjezdu z tábora vymění místo. Zatímco Hallie se vydává do Anglie jako Annie, její sestra se vydává za otcem do Kalifornie. Obě dívky jsou svými nově objevenými rodiči nadšené. Jenže zatímco dojatá Hallie se seznamuje s dědečkem a matkou, představí otec Annie svou snoubenku, nafoukanou vydavatelku Meredith, které jde zjevně jen o Nickův majetek. Když dívka zjistí, že svatba se má konat už za čtrnáct dní, volá Hallie do Anglie. (TV Nova)

(více)

Recenze (326)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nuže - viděl jsem Luisu A Lotku (černobílé), a i když se mi to líbilo, přece jen jde o dílko drobet omšelé...a co s tím má společného Past Na Rodiče? Kromě toho, že jde o výborného nástupce původního kousku, vůbec nic:) Tentokrát obě sestřičky (v rámci zvýšení líbivosti příběhu) pocházejí z vyšších kruhů, a vůbec celý film je takový roztomilý a uhlazený, tak jak to mají mazlíčci rádi. Zpracování je bez debat na vysoké úrovni...pořád mi dělá problémy věřit, že obě dvojčata hrála jediná mladá slečna (tehdy ještě skutečně hezká Lindsay Lohan). Narážky na jiné Disneyovic počiny jsou také vtipné, proč tomu tedy nedávám *****? Ať řeknu cokoliv, pokud bude někdo chtít psa bít, hůl si najde tak jako tak, takže dejme tomu, že nesnáším chvástání a spojení "dokonalé filmové triky" je mi proti srsti;) ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Hlavní myšlenka filmu je přirozená a lidsky pochopitelná: děti touží žít s maminkou a tatínkem i s vlastním sourozencem. Dnes, v době zmatených rodinných vztahů, kdy mnohé děti mají více tatínků, více maminek, více babiček a dědečků, houf sourozenců vlastních, polovlastních i nevlastních, kdy se potulují jako bludné ovce mezi svými rodiči v tzv. střídavé péči a jsou de facto bez trvalého domova (!) a některá ubožátka mají dokonce stejnopohlavní "rodiče", dnes, kdy z těchto důvodů i katolická prestižní škola má ve formulářích uvedeno "1. a 2. zákonný zástupce" místo prostého pojmenování "otec a matka" - dnes je tato myšlenka obzvláště dobrá a důležitá; za ni určitě zvyšuji hodnocení na 3*. Jinak film osciluje mezi brnkáním na city a americkým kýčem. Doporučuji některé jiné z mnoha zpracování této předlohy, v nejlepším případě přímo Kästnerovu nestárnoucí knihu Luisa a Lotka. ()

Reklama

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Past na rodiče jsem měl rád jako děcko a asi ji mám rád dodnes. Je to pohádka s jasně danými charaktery a hned na začátku filmu je jasné, jak skončí, přesto z něj čiší lidskost a znázornění pohody a ideálu rodiny jako takové. Navíc to má spád, hlavní představitelka se v dvojroli Annie a Hell vyřádila a z hlediska vtipu notně přispívá Meredith. K Disneymu podobné dějové linie prostě patří a je dobře, že existují, obzvlášť pro děti. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Člověk by rád propadl roztomilosti Lidsay Lohan před obdobím sexu, drog a rokenrolu, omámí ho láskyplná rodinná nálada snímku (a klasická předloha) i jistá režie Nancy Meyers, při zpětném pohledu se ale jedná o jednu klasickou situaci za druhou, takže dojmout jsem se nechal rád, ale v hodnocení -v tomto případě- rozum nepotlačím. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Film na absurdní a vícekrát již zpracované téma, které se snaží brnkat na city diváků. Přesto jsem jej sledoval se zájmem a kdybych byl ženská, snad bych i nějakou tu slzičku vytlačil. Herci místy dost přehrávali, ale u komedií se to dá snést. Nejvíc se mi líbila šermířská scéna, jejíž choreografie mi přišla vysloveně špičková. Celkově velmi slušný průměr. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (39)

  • Pán, ktorý sobáši pár na začiatku filmu, je kameraman filmu Dean Cundey. (Karush)
  • Poté, co na Annie (Lindsay Lohan) padá velká vodní bomba, je mokrá od hlavy až k patě. Když jde ale hlavní instruktorka provádět inspekci a Annie ji přemlouvá, ať jde klidně dovnitř, má vlasy zcela suché a svázané do culíku. (Mr.Hudson)

Související novinky

Natasha Richardson podlehla zranění

Natasha Richardson podlehla zranění

19.03.2009

...které utrpěla v pondělí během lekce lyžování na začátečnickém svahu v Kanadě. Ačkoli krátce po pádu tvrdila, že je v pořádku, pracovníci lyžařského střediska naléhali, aby navštívila lékaře.… (více)

Reklama

Reklama