foto

Michelle Trachtenberg

  • nar. 11.10.1985 (32 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Jednoho dne bych chtěla vyhrát Oscara. Ale stále připomínám mámě, ať mi dá vědět hned, jak se začnu chovat jako nevychovaná primadona. Taková herečka být nechci.“ – Michelle Trachtenberg

Při natáčení ALL MY CHILDREN se dočista neznámá Michelle seznámila se slavnější kolegyní Sarah Michelle Gellar. Staly se z nich dobré kamarádky, a toto přátelství se pro ni stalo osudovým. Vyneslo jí totiž slávu po celém světě díky tomu, že ji Sarah doporučila castingovému štábu pro roli Dawn Summers v seriálu BUFFY, PŘEMOŽITELKA UPÍRŮ

Michelle Christina Trachtenberg, přáteli přezdívaná jako Mitchie, se narodila 11. října 1985 v New Yorku, ve Spojených státech amerických. Ze strany tatínka má německé předky – odtud zdědila své dlouhé příjmení – a maminka má zase ruské kořeny, proto Michelle tímto jazykem plynně hovoří. Před několika lety se s matkou odstěhovala do Los Angeles, aby byla blíže centru filmového dění. Její starší sestra Irene nedávno promovala na univerzitě.

V pěti letech začala malá Michelle účinkovat v televizních reklamách, ale českému publiku se poprvé představila až o šest let později jako Harriet ve filmu MALÁ ŠPIONKA. Miláčkem davů se ovšem stala až po uvedení 5. série BUFFY na televizní obrazovky. Michelle uvádí, že byla velkou fanynkou tohoto upírského seriálu ještě dávno před tím, než dostala nabídku si v něm zahrát. V závěrečném díle, nazvaném „Chosen“ - Vyvolená, dokonce vyřkla poslední větu, která kdy v Buffy zazněla. Natáčení bylo ukončeno roku 2003, k čemuž se Michelle vyjádřila bez lítosti – stejně prý chtěla jít dál, nabídky se hrnuly jedna za druhou

Roku 2004 se chopila příležitosti a zahrála si v praštěné komedii EUROTRIP, která vypráví o čtyřech kamarádech, cestujících po evropských zemích. Ve stejném roce si také střihla roli Wendy v dramatu MYSTERIOUS SKIN. Popularitu obzvlášť mezi malými děvčaty ji opět vynesla PRINCEZNA LEDU, při které Michelle uplatnila své dětské lekce baletu.

Ve volném čase ráda píše básničky a stará se o svou kočičku Casey. Miluje tenis, plavání, bruslení a zahradničení, které ji prý uklidňuje, když zrovna nemá svůj den. Mitchie se již ve svém mladém věku pilně věnuje charitativní činnosti a je aktivní mluvčí všelijakých projektů proti drogám. Dokonce se účastnila zasedání v centru CNN, kde pomohla tehdejšímu prezidentu Billu Clintonovi s uvedením jedné z významných protidrogových kampaní.

Lucie "delaware" Kalousková

Herecká filmografie

Filmy

2016 Sister Cities
2015 The Christmas Gift (TV film)
2014 Save the Date (TV film)
The Scribbler
2013 Sexy Evil Genius
Vražda prezidenta Kennedyho (TV film)
2011 Noc je ještě mladá
Untitled Peter Knight Comedy Project (TV film)
2010 DC Showcase: Jonah Hex
Poldové
2009 Proti proudu
Znovu 17
2008 Dragonlance: Draci podzimního soumraku
Okruh (TV film)
2007 Jako zamlada
2006 Beautiful Ohio
Černé Vánoce
2005 Princezna ledu
Skok do neznáma (TV film)
2004 Eurotrip
Truchlivé dědictví
2000 To ani nemůže být nebe
Táta kovboj (TV film)
1999 Inspektor Gadget
1998 Sám doma a bohatý: Vánoční přání
1996 A na Vánoce přišla láska (TV film)
Špionka Harriet

TV seriály

2015 Supermansion (TV seriál)
Temné pohnutky (TV seriál)
The Guilty One (S01E06)
The Rumors (S01E05)
The Power of Persuasion (S01E04)
další epizody (6)
Ospalá díra (TV seriál)
Prokletý obraz (S02E13)
2013 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Senátorova dcera (S05E12)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Zugzwang (S08E12)
2012 Super drbna (TV seriál)
New Yorku, miluji tě! (S06E10)
Mstitelé (S06E09)
Je to hrozně složité (S06E08)
další epizody (14)
2011 Láska bolí (TV seriál)
Modern Plagues (E08)
Keep on Truckin' (E03)
How To... (E02)
Super drbna (TV seriál)
Špatné rozloučení (S04E22)
Tráva (TV seriál)
Kvalitativní prostorové uvažování (S07E12)
Tráva MILF (S07E11)
Vzhůru nohama (S07E10)
další epizody (5)
2010 Nemocnice Mercy (TV seriál)
That Crazy Bitch Was Right (E22)
Too Much Attitude and Not Enough Underwear (E21)
We All Saw This Coming (E20)
další epizody (13)
Super drbna (TV seriál)
Nová studentka (S04E03)
Pařížské krásky (S04E01)
Poslední tango před Paříží (S03E22)
2009 Nemocnice Mercy (TV seriál)
Some of Us Have Been to the Desert (E09)
I'm Not That Kind of Girl (E08)
Destiny, Meet My Daughter, Veronica (E07)
další epizody (9)
Super Hero Squad Show, The (TV seriál)
Super drbna (TV seriál)
Rufus se žení (S03E05)
Ztracený chlapec (S03E03)
Prvák (S03E02)
další epizody (6)
2008 Super drbna (TV seriál)
Mnoho povyku pro nic (S01E18)
U konce s dechem (S01E17)
Vše o mém bratrovi (S01E16)
další epizody (4)
2007 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Virtuální Willow (S06E10)
2006 Dr. House (TV seriál)
Výtah do života (S02E16)
2005 Robot Chicken (TV seriál)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Příchody a odchody (S04E08)
Výzva (S04E07)
Už můžu? (S04E04)
další epizody (4)
2003 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Vyvolená (S07E22)
Poslední dny (S07E21)
Zdroj moci (S07E20)
další epizody (12)
2002 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Noc přichází (S07E10)
Nikdy mě neopouštěj (S07E09)
Někdo v pozadí (S07E08)
další epizody (22)
2001 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Na dně (S06E09)
Sjetá (S06E08)
Tabula rasa (S06E07)
další epizody (21)
2000 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Do lesů (S05E10)
Naslouchat strachu (S05E09)
Stín (S05E08)
další epizody (10)
1998 Guys Like Us (TV seriál)
1997 Migo (TV seriál)
1992 The Adventures of Pete & Pete (TV seriál)
1991 Právo a pořádek (TV seriál)
God Bless the Child (S02E05)
1970 All My Children (TV seriál)

Dokumentární

2008 Hotel Gramercy Park
2007 May All Your Christmases Be Black
2006 What Have You Done?: The Remaking of 'Black Christmas' (TV film)
2004 'Buffy': Season 6 Overview
Buffy': Season 7 Overview
2003 Biography: Buffy the Vampire Slayer - Television with a Bite (TV film)
1987 Biography (TV seriál)

TV pořady

2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2002 The Teen Choice Awards 2002 (TV pořad)
2001 The Teen Choice Awards 2001 (TV pořad)
1997 Figure It Out (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace