Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V letním táboře Camp Walden se kurážná jedenáctiletá Hallie, která žije se svým otcem v Kalifornii, setká se stejně starou elegantní Annie, žijící s matkou v Londýně. Střetnou se v šermířském souboji, a když si po jeho skončení sundají přilby, zjistí, že jsou si k nerozeznání podobné. Zatímco v šermu byla úspěšnější Annie, Hallie zvítězí v partii pokeru. Přes vzájemnou nevraživost se dívky dají do řeči o svých rodičích a překvapeně zjistí, že jsou ve skutečnosti dvojčata. A když jim dojde, že ani jeden z rodičů si po rozvodu nenašel nového partnera, řeknou si dívky, že dají otce a matku opět dohromady. A protože každá z nich by ráda poznala druhého z rodičů, rozhodnou se začít tím, že si při odjezdu z tábora vymění místo. Zatímco Hallie se vydává do Anglie jako Annie, její sestra se vydává za otcem do Kalifornie. Obě dívky jsou svými nově objevenými rodiči nadšené. Jenže zatímco dojatá Hallie se seznamuje s dědečkem a matkou, představí otec Annie svou snoubenku, nafoukanou vydavatelku Meredith, které jde zjevně jen o Nickův majetek. Když dívka zjistí, že svatba se má konat už za čtrnáct dní, volá Hallie do Anglie. (TV Nova)

(více)

Recenze (326)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hallie Parkerová a Annie Jamesová (Lindsay Lohan) jsou obě obyčejné malé holky, a dokud se nepotkají na letním táboře, nemá jedna o druhé ani tušení. A už vůbec ne o tom, že jsou vlastně jednovaječná dvojčata - a že jejich rodiče se po krátké známosti (rychlý vztah, svatba, svatební noc, narození dvojčat) rozešli, holčičky si rozdělili. A tak už na táboře začnou spřádat ďábelský plán - dát rodiče opět dohromady. Ale musí pohnout, neboť jejich tatík si našel novou přítelkyni, která je až příliš žhavá do vdávání ... O tom že ve filmu hlavní dvoj-roli hraje Lindsay Lohan jsem samozřejmě věděl, ale přesto jsem si po jejím objevení zpočátku filmu musel vše ověřit. Ta příjemná zrzavá a pihovatá holčička je opravdu tou královnou alkoholových večírků? Past na rodiče je asi jejím nejlepším filmem - ale není se čemu divit, když jej natočila Nancy Meyers, která má na točení příjemných rodinných filmů snad patent. Sice Past na rodiče je jen remakem filmu z roku 1961, ale posazení do současného prostředí filmu určitě prospělo. Kromě samotné Lindsay Lohan (na které film stojí) stojí za zmíňku snad jen Elaine Hendrix, v roli zlé snoubenky. Dennis Quaid i Natasha Richardson vlastně celý film jen postávají a blbě se tlemí (ale to asi scénář vyžadoval). Taktéž nutno pochválit příjemnou hudbu Alana Silvestriho... ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Heh. Ešte na strednej u nás na škole vyberali najlepších žiakov angličtiny z každej triedy. Nepýtajte sa ma na akú strednú som chodil, ale na to, aby ma vybrali mi stačilo vedieť rozoznať yes od no, a tak sa nás asi dvadsiatka šťastlivcov ocitla v kine :). Viete si predstaviť, ako asi chutí kino, keď zvyšok triedy rieši príklady z fyziky :). Ale nielen kvôli tomu má tento film moje sympatie. Je to proste príjemná, nenáročná zábava. Kde sú tie časy, keď dokázala zaujať aj vtedy ešte neskazená Lohanová? ()

Reklama

JADIM 

všechny recenze uživatele

Podobné rodinné snímky sa na takúto stopáž neodvážia, avšak toto nie je iba klasické stereotypné béčko, keďže tu sa to prekvapivo netočilo celé iba okolo toho nápadu. Dej nejde prvoplánovo, pekne sa vyvíja a mení a ak tam aj boli nejaké klišé, tak som ich úspešne odignoroval. Trochu ma mrzelo, že sa nespravilo viac vtipných situácií, ktoré by pri takom námete mohli byť, ale je to skôr rodinný film ako komédia, ktorý skôr zahreje pri srdiečku ako pobaví. Nejaký pokus o romantiku bol však vyložene nuda. 7,5/10 (Videné v TV, CZ dabing) ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

dvojčatá, a ešte k tomu identické, obľúbená to téma rozprávkárov od čias antických, veď kto by nepoznal legendu o romulusovi a removi, ci dumasovho muža s maskou, a nás - nemeckou literatúrou päťdesiatych rokov odchovaných - Lujzu a Lotku ? A práve tento príbeh je v americkom vydaní (aj keď v podaní trochu afektovanej Lindsay Lohanovej), je z tých dielok od podobných dievčatach snáď najlepšie spracovaný. Prijemné oddychové sledovanie. Možno by si ten film zaslúžil viac bodov odo mňa, ale som už predsa len na to pristarý, ale odkladám si ho pre svoje male dievčence, raz ich poteší, minimálne mozno tak ako kedysi mňa jeho knižná podoba. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Nick a Elizabeth se před jedenácti lety rozvedli a v klidu si svůj megalomanský majetek rozdělili rovným dílem. Právě narozená dvojčata Annie a Hallie rovněž nerozřezali příčným řezem, ale pragmaticky si vzali každý jedno. Jenže nyní se na letním táboře potkávají obě slečny, zjišťují nápadnou podobu, stejná data narození i absenci jednoho z živitelů a v jejich malých hlavičkách se již rodí poťouchlý plán na obnovení rodiny spočívající v záměně identit prťavých konspirátorek. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (39)

  • Poté, co jde Hallie (Lindsay Lohan) za deště s maminkou z ateliéru a volají si taxíka, přijíždí taxík k pravé straně silnice, přestože se nacházejí v Anglii. (Mr.Hudson)
  • Nakrúcanie scény, v ktorej Annie s Hallie (Lindsay Lohan) ležia na posteli a kamera sleduje zatiaľ niečo iné, trvalo šesť hodín, počas ktorých sa Lohan prezliekala za Annie a Hallie. (Karush)

Související novinky

Natasha Richardson podlehla zranění

Natasha Richardson podlehla zranění

19.03.2009

...které utrpěla v pondělí během lekce lyžování na začátečnickém svahu v Kanadě. Ačkoli krátce po pádu tvrdila, že je v pořádku, pracovníci lyžařského střediska naléhali, aby navštívila lékaře.… (více)

Reklama

Reklama