Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (256)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Na tomhle "dokumentu" je uzasne to, ze se clovek dozvi, co nikdy v zadne encyklopedii nenajde. A navic v pomerne zabavne forme. Dokonalost to ale neni, obcas resi blbosti, ktere jsou predem jasne, a obcas to resi spatne. Napriklad me osobne bouchlo CDcko v mechanice, tak mi tezko nekdo dokaze, ze to neni mozne. Panove zapominaji na vadu a unavu materialu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Adam a Jamie! Způsob, humor a nasazení s jakým tihle týpci uchopí a zpracují kdejakou ptákovinu, prostě nemá chybu. Bez nich byl byl efekt pořadu poloviční. Je to zábavné, šílené, ujeté, návykové, neomrzí se to a navíc se člověk pokaždé dozví něco nového. Zabije mince hozená z mrakodrapu chodce na ulici? Mohou při kýchnutí vypadnout oči z důlků? Může vás zabít CDečko? ()

Reklama

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Na tyhle týpky jsem narazil vlastně náhodou. Moc se na TV nedívám, takže mi mnoho věcí uniká. Teď jsem narazil na Bořiče mýtů na jednom on-line kanále a jsem nadšený. Tohle je sranda, která by měla být součástí každé vyučovací osnovy. To co tahle parta dělá je vlastně praktická ukázka toho, jak funguje všechna ta věda, které mnoho lidí nerozumí. Výborný vědecký pořad. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem u tohoto byla nalepená pokaždé, když to bylo v televizi a milovala jsem to! Neviděla jsem to snad 14 let, o to víc mě překvapuje, že zde vidím, že se to natáčelo až do roku 2018. No budu se muset mrknout znovu na nějakou z epizod, každopádně minimálně jako dítě jsem z toho byla unesená. A fun fact na závěr, od dětství miluju batetky a nevím od kud, no už jsem si vzpomněla proč :⁠-⁠D, musíme uznat, že k němu to prostě jde. ()

The Viper odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím koho můžou zajímat z internetu vytažené idiotské mýty, které se pětice nesympatických ''vědců'' z čeho jednoho asijského nerda, snaží vyřešit. Dále nevím kde podobné debilní pořady berou peníze na to ničit kamiony, auta a další drahé věci pro nic za nic, aby nakrmili mozky tupých diváků nejen z USA. Bohužel jsem se neudržel a začal jsem myslet na to, kolik takové nesmysly jako toto stojí a po světě kolik míst trpí chudobou a hladem. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (30)

  • Originálny koncept vyšiel z hlavy austrálskeho spisovateľa a producenta Petera Reesa v roku 2002. Jeho nápad však Discovery odmietol s odôvodnením, že na niečom podobnom už pracujú. (Greenpeacak)
  • Relácia získala viacero vyznamenaní za podporu vedy a kritického myslenia v populárnych médiách. (Greenpeacak)
  • Hlavný predstavitelia Hyneman a Savage chodia často po amerických školách, kde rozprávajú o svojich pokusoch miestnym študentom. Zároveň nikdy nezabudnú upozorniť na nebezpečenstvo a vystríhať ich pred tým, aby podobné veci neskúšali doma. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama