Reklama

Reklama

Herkules a Minotaurovo bludiště

(TV film)
  • Česko Herkules v Minotaurově labyrintu (více)

Obsahy(1)

V tomto filmu se s Herculem setkáváme v době, kdy se již zdá, že všechny příšery na světě byly vyhubeny. Z Hercula se stal rolník, starající se o svou rodinu a vzpomínající na staré časy plné dobrodružství. Jednoho dne Hercula navštíví starý přítel Iolaos a spolu se vydávají do Alturie, aby přemohli bájného minotaura. (Stegr)

Recenze (61)

Antal89 

všechny recenze uživatele

Osobně tent ofilm hodnotím asi jako nejhorší z celé "herculesovské" série. Zápletka je sice dobrá, ale divák je při sledování zcela zklamán neustálým time-breakem, kdy Hercules a Iolaos se neustále vracejí k dějům, které se staly v předchozích filmech a které zabírají prakticky víc než třetinu celého filmu. Samotnému Minotaurovi je zde věnováno minimum času a vůbec není objasněno, proč se dostal do této nezáviděníhodné situace božského vydědence. Já osobně navíc nechápu, že titul nese název Minotaurovo bludiště vzhledem k tomu, že jediné, co ve filmu vidíme je uzavřená jeskyně, ve které má Minotaur nachystané kukly pro své oběti, ze kterých chce udělat své vojsko pro Olympanům. Film ode mne proto dostává i přes to všechno pouze jednu jedinou hvězdičku za nápad a výpravu. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Raimiovský Herkules tu kradne úlohu Theseovi, tak ako predtým Orfeovi a Prometheovi. Bez toho chlapa by skrátka Európa na gréckych základoch nikdy nevznikla! Je tu zopár zaujímavých teoretických momentov, ako starnutie hrdinu, šírenie legendárnych príbehov a božské rodinné záležitosti, ale celé odfláknuté ako obvykle a celý film je navyše spolovice opakovaním scén z predchádzajúcich štyroch, čo je mimoriadne otravné, ak ste ich videli relatívne nedávno, alebo ak nie ste dieťa... ()

Reklama

Pasifae 

všechny recenze uživatele

Faidro, tak si to tak neber, rozhodně ne tak, jako já si beru tu idiotskou úpravu, že Mínótauros měl být Diovým synem. Že jsem se spustila s Poseidónovým posvátným býkem, fajn. Ale s vlastním tchánem? To si vyprošuju. Jo a ta hvězdička je za Anthonyho, i když z jeho účasti na tomhle je patrné, že senilita nikoho nešetří. ()

Camel91 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější hrdina z dětství, ten díl považuji za nejslabší z celé série, ikdyž se mi líbí hlavní soupeř, Minotaurus je zobrazený celkem děsivě a škoda že nedostal víc prostoru a furt nám předhazovali nějaký Flashbacky. Kevin Sorbo pro mě navždy zůstane jediným Herkulem kinematografie, všechna čest Rockovi. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Už tenkrát, když jsem byl ještě mladší, mě štvalo, že hlavní bitka mezi záporákem a Herkulem je až příliš krátká. Nechápu to dneška, proč vznikl tento samostatný film a ještě v názvu Minotaurus, když s ním byl hotov za pár minut. Obzvlášť, když to podle legendy byl jeho bratr. Je to obrovská škoda. Lepší mohla být i postava Minotauruse. Snad se ještě naskytne příležitost k natočení remake, byť za cenu, že by to bylo bez Sorba. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Podle legend se Herkules nikdy do Minotaurova bludiště nepodíval, protože Minotaura zabil rek Théseus. (Darth Revan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno