Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (353)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Skrz naskrz priemerný dej prešpikovaný jemným moralizovaním ale aj aj hromadou bláznivých nápadov a inteligentného nevieravého humoru, čo v konkurencii súčasných animákov povyšuje Pána Včielku na nezabudnuteľný zážitok, ktorému nijak neškodí ani neobyčajne obyčajná animácia, či český dabing. Nielen Pixar to s animákmi vie. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se s Ratatouillem neda srovnavat. Zatimco ten je skvostem jak po strance pribehove, tak take vtipne, Pan Vcelka mu nesaha ani po paty. Branice zustava az na dva svetle momenty v klidu od pocatku do konce, misty je film az prilis utahany, ukecany a nudny. A navic, kdyz uz i muj desetilety bracha v pulce filmu rekne, ze chce z kina odejit, tak to uz je co rict... ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na přednášku o Nepálu, nevlezl jsem se do místnosti, tak jsem skončil na Panu Včelkovi - jednoduché to moralitce o tom, že včely (respektive jejich "práce") jsou pro přírodu velice důležité. A kdybyste to nevěděli, tak včela když dá někomu žihadlo, tak hned neumře. Může jít na kapačku a místo žihadla si dát pidi-mečík na napichování jednohubek. Na jednu stranu se tedy film snaží děti poučit, na druhou stranu jim blbne hlavy. Pro dospělé je Pan Včelka poměrně nudný, nebýt několika vtípků mimo hlavní plán akce, asi bych se ani příliš nezasmál (narozdíl od filmů od Pixarů). Ale celkově bych film bral za ještě poměrně vkusnou zábavu. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si myslel, že ma čaká nadpriemerná komédia. Seinfeldov humor mi vyhovoval, včelí i ľudský svet bol pestrofarebný a lákavý, dokonca mi až tak nevadila ani tá hrubá animácia. Zvrat k nižšiemu hodnoteniu som čakal keď sa včielka zoznámil s kvetinárkou, no i tu to Seinfeld scenáristicky zvládol. Potom ale prišiel súdny spor a násilné moralizovanie ako aj detinské správanie dospelých postáv posunuli Bee Movie len na priemernú ani nie detskú ani nie dospelácku komédiu. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Mám hrozně rád Jerryho Seinfelda a za Pana včelku smekám klobouk. Dokázal odtáhnout tuhle černožlutou vykrádačku Mravence Z na stravitelný průměr. A nebylo to nic lehkého. Po slibném rozjezdu nás čeká přerod hlavního hrdiny do Perryho Masona s žihadlem a veškerá hravost je náhle pryč, tlačená mimo záběr moralitkami pro nejmladší. Dreamworks byli celkem progresivní, když obsadili ukecaného komika s velkým K, ale všechno ostatní jede v obvyklých kolejích vyšeptaných animáků. Zatracená škoda. (v dabingu slavnostně ubito Petrem Rychlým) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Jerry Seinfeld prozradil, že když obědval v domě Stevena Spielberga, nejprve zmínil nápad na tento film jako vtip, ale Spielbergovi se ta myšlenka velmi zalíbila. (HappySmile)
  • Ve scéně, kdy Barry stíhá auto, jedoucí na včelí farmu, má co dělat, aby vůz dohonil. Když však poté letí letadlem, jeho přátelé z úlu jej bez problémů stíhají. (Terva)
  • Medveď, ktorý sa objaví na súde, je až na farbu srsti totožný s medveďom z filmu Za plotom (2006). (ČSFD)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama