Reklama

Reklama

Návštěvníci 2: V chodbách času

  • Česko Návštěvníci 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V předvečer svatby Godefroye a krásné Frenegondy přeruší její otec přípravy strašnou zprávou. Někdo odcizil rodinné klenoty a posvátnou relikvii Svatého Rolanda, kterou rodina přísně střežila. Relikvie po celé generace zajišťovala v rodině plodnost žen. Kam se mohly cenné klenoty ztratit? Zůstaly u Jacquille a Ginette, avšak o pár století jinde. Brány času se tedy úplně nezavřely a navíc se do minulosti nevrátil se svým pánem sluha Jacquille, ale jeho potomek. Pro statečného Godefroye tak zůstává jediné řešení - aby se mohl oženit s krásnou Frenegondou a zajistit pokračování svého rodu, musí se vrátit do přítomnosti, najít klenoty a sluhu Jacquille. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (282)

kingik 

všechny recenze uživatele

Rytíř a jeho sluha ze středověku podruhé u nás a snad ještě ztřeštěnější než předtím. Ve druhém pokračování je dostatek toho, co bylo nedostatkem jedničky. Až na jedno. Je to poměrně zamotané a mírně se ztrácí přehlednost. Na dvojce se evidentně nešetřilo, a oproti skromně působícím předchůdci, se produkce plácla přes kapsu. Triková a technická stránka vypadá mnohem nákladněji. Rovněž výprava je propracovanější. Děj, jak už jsem zmínil v úvodu, je oproti jedničce poměrně překombinovaný, ale stále ještě velmi invenční, a co je hlavní, pokračování je vtipnější, bláznivější, dynamičtější a možná nebýt stěžejního nápadu z jedničky, bylo by to na plný počet. Dvojka přechody v čase využívá ztřeštěným způsobem a vznikem absurdních situací a gagů. Jean Reno & Christian Clavier do toho šli opět naplno a dali vzniknout pokračování, které svůj originál dokonce předčí. 80% ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Škoda, že přeobsadili paní hraběnku. Ale i tak je film neskutečně nabitý dobrým vtipem, situačními výstřelky, dějovými taškařicemi a skvělými hereckými výkony. Pozor - přímo navazuje na první film, takže první bez druhého, ani druhý bez prvního nezmeškejte. Osobně jsem zpozoroval více děje, ale méně šíleností. Stále je to ale prvotřídní komedie s mými oblíbenci. 85% = 4/5 ()

Reklama

killjezor 

všechny recenze uživatele

Řekl bych,že pokračování téhle šílenosti je ještě lepší,než jednička.Naprostá záplava střeštěných dialogů,nesmyslných scén a postupné zamotávání se příběhu svou gradací diváka vtahuje do děje velice nenásilně a přitom se bavíte od první minuty až do konce. Škoda že po tomhle následoval díl Cesta do Ameriky... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Druhá časť sa snažila nadviazať na známu prvú časť ale vďaka úbohému českému dabingu a dialógom, to bol úplný prepadák. Hlavnou časťou filmu bolo totiž rýmovanie. Hlavná ženská úloha bola zverená nevhodnej herečke, všetko bolo hrané s nadsázkou a nasilu. Bohužiaľ, veľké sklamanie. Síce som to dopozeral, ale stálo ma to dosť síl a to ešte cez to všetko, že nemám rád francúzske filmy. ()

Thorn 

všechny recenze uživatele

Možná ještě o něco málo lepší než první díl. Tentokrát se totiž ke slovu dostane i legendární "bednička s trubadůry". Co bych u tohoto filmu ocenil nejvíce je jednak velmi silná provázanost s prvním dílem a zároveň také snaha udělat to zase trošku jinak. Udatný rytíř Godefroy se tentokrát musí opět přenést do 20. století, aby získal zpátky ukradené klenoty, mezi nimiž se nachází také jistý ostatek zaručující plodnost a mužské potomky. Jinými slovy tu nejdůležitější věc, o jakou mohl šlechtic v 11. století usilovat. Situaci však komplikuje fakt, že klenoty ukradl Godefroyův přitroublý sluha a ten je rozhodně vrátit nehodlá. Tím se opět dostáváme k přehlídce naprosto bláznivých a neuvěřitelně zábavných skečů a taškařic. Tentokrát nás čekají zejména eskapády s hasičským autem, zubařským křeslem a v neposlední řadě s již zmíněnou "bedničkou s trubadůry". Do toho všeho se pak ještě připlete profous, Burgunďan a "portugalský mechanik". Závěr filmu je dosti překvapivý a nechává otevřená vrátka pro další pokračování, v jehož vznik jsem už ani nedoufal. Nakonec jsme se ho však dočkali a jeho kvalitu můžete posoudit sami. Upřímně přiznávám, že jsem si nemohl pomoci a líbilo se mi taky. Abych se ale ještě vrátil k Chodbám času, musím tomuto filmu složit jednu obrovskou poklonu. Jen málokterá komedie mě dokázala rozesmát tak moc, jako právě tato. V určité době pro mě byli druzí Návštěvníci tím nejzábavnějším filmem, jaký jsem kdy viděl. Když je dávají v televizi, nevynechám ani jedinou reprízu. Doteď je pro mě záhadou, jak mohl někdo vymyslet tak neuvěřitelně vtipný scénář s tak dokonalými hláškami. Režisérovi těchto filmů budiž velká čest. Totéž platí také o obou hlavních představitelích. Myslím, že jak pro Jeana Rena, tak i pro Christiana Claviera jsou toto skutečně životní role. No nic, tímto končím svou pochvalnou ódu a už se těším na další reprízu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Při zásahu hasičů přeřízne Jacquouille (Christian Clavier) jednu z hadic, která poté létá vzduchem, načež zapadne do auta a zatopí jej. V momentě, kdy hadice vlétne do auta, je možné na krátkou chvíli v pravém dolním rohu vidět část ruky člena štábu, jak se snaží hadicí trefit do auta. (Mr.Hudson)
  • Natáčení probíhalo ve Francii. Mezi lokace patřily např. hrad Beynac, Biron, Pierrefonds nebo Ermenonville. (Terva)
  • Když hrabě Godefroy (Jean Reno) a Jacquouille (Christian Clavier) ukradnou policejní auto a řítí se neřízeně z lesního srázu na silnici, tak těsně před tím, než se na ní dostanou, lze v záběru z vozu směrem k silnici v levé části obrazu zahlédnout štáb, který stojí na silnici. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno