Reklama

Reklama

Antropofág

(festivalový název)
  • Česko Jedlík (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Niekoľkočlenná partia turistov sa loďou vyberie na vzdialený ostrov. Po príchode však zdesene zisťuje, že miesto je podozrivo prázdne a osoby, ktoré sa mali na ostrove nachádzať záhadne zmizli. Keďže loď s ktorou skupina priplávala je v nedohľadne, začína boj o holé prežitie. Na nových obyvateľov ostrova si totiž brúsi zuby krvilačný kanibal Nikos Karamanlis (Eastman). (Tomco)

(více)

Recenze (84)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Kultovní italská flákota, ve které se toho ve výsledku moc neděje, takže film má spíše hodnotu z hlediska historického či dobového. Hraní mizerné, chování postav všelijaké jen ne logické, masky nepřesvědčivé, ale ta jetá autentická atmosféra, která je umocněna ještě jetějším soundtrackem, je prostě k nezaplacení! :D ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Geniální příklad atmosférického eurohorroru. Je tu prakticky vše, co tahle specifická odnož žánru fanouškům nabízí a proč ji někteří mají tak rádi. Brutalita, dlouhé záběry, detaily, netradiční hudba a především úchvatná atmosféra. Krvavou třešničku na dortu z lidských plodů pak je scénárista George Eastman v zásadní a životní roli kanibala. Zdejší nízké hodnocení chápu, ale tak nějak je mi líto lidí, co si nejsou schopni něco tak nádherně atmosférického užít. D'Amato jede! ()

Reklama

lamps odpad!

všechny recenze uživatele

Unylý hororový blivajz, který doporučuje jako instruktáž sedm z deseti kanibalů a nula z deseti schopných filmařů. Že je hudba debilní, to bych překousl, ale to věčně stagnující dění a absence jakékoli zapamatování hodné scény (snad kromě té úplně poslední) jsou markantní. Zvrhlý Cannibal Holocaust je oproti tomuhle film na intelektuální i filmařské úrovni.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Úvodná nudná hodina je v znamení obohratého syntetizátorového diska. Jeho tóny sprevádzajú skupinu turistov, ktorí na grécky ostrov zavezú jednu paničku za kamošmi. Po priplávaní k brehu ostrova všetci rýchlo zisťujú, že čosi nie je s kostolným poriadkom. Z ostrova zmizli všetky živé duše! Pomerne štandardizovaná úvodná nuda sa poslednou polhodinou mení na plnokrvné krvavé peklo. Plné zotlených, rozpadávajúcich sa mŕtvol, kde tu ešte s lesknúcimi sa očami, či kúskami mŕtvolne zhnitého mäsa popri kostiach. Plné psychopatického kanibalského vraha s odpornými vyrážkami po celej tvárovej časti. Plné nečakaných gastro zážitkov antropofága, z ktorých sa citlivejším jedincom môže zdvíhať žalúdok. S vynikajúco temnou elektronickou hudobnou linkou. Kto vydrží nezaujímavý úvod dočká sa vytríbenej hororovej hostiny pre skúsených filmových labužníkov! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se dlouho, dlouho nic neděje a i poté, co se poprvé objeví kanibal, lze ztěží mluvit o nějaké šokující, nebo aspoň napínavé podívané. Prostě těžká nuda, během které navíc hrozně lezou na nervy příšerné klávesové pazvuky. Posledních dvacet minut to Amato trochu rozjede, jsou tu dvě "chuťovkové" scény, přičemž ta "zákusková" s lidským plodem je opravdu hodně úchylná. Á propos - George Eastman, představitel kanibala je opravdu krasavec. Divím se, že jsem ho ještě nikdy nezahlédl v Bravíčku na plakátě, Věřím, že by se nějaké místečko na zdi pokojíčku zamilované patnáctky určitě našlo :o)) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Luigi Montefiori alias George Eastman, ktorý sa podieľal na scenári, koprodukcii a stvárnení záporáka znetvoreného kanibalistického sériového vraha Klausa Wortmanna, uviedol, že keď si film išiel pozrieť na premiéru do starého Cinema Metropolitan v Ríme s producentom, pár ľudí bolo v kine a pozerali film. Neskôr príde scéna tehotnej ženy a keď ju škrtí vrah a vytrháva jej plod, ľudia začínali vstávať a z kina odchádzať (aj keď to bol stiahnutý králik, bolo to niečo nové a znepokojujúce v tej dobe). Eastman a producent boli jediní, ktorí zostali vo vnútri a sledovali zvyšok filmu. (westerns)
  • Ačkoliv se film odehrává v Řecku, natáčelo se prakticky výhradně v Itálii, a to především na ostrově Ponza, ve městečku Sperlonga a ve zříceninách poblíž Říma. V Řecku bylo natočeno jen několik záběrů všechny v blízkém okolí Athén. (gjjm)
  • Plod, který v závěru kanibal konzumuje, je ve skutečnosti králík stáhlý z kůže. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno