Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky divokému dopadení vraha Dory Langové se z Cohlea a Harta stanou hrdinové. Oběma se vrátí životy do normálu - Hart je zpátky se svou rodinou, Cohle si najde přítelkyni a proslaví se metodou, díky níž se mu obvinění přiznávají ke spáchaným činům. Čas pomalu běží, Hartovy dcery už jsou velké a on musí řešit přicházející problémy. Cohle je povolán k případu dvojité vraždy. Kromě toho, že se mu podezřelý během výslechu přizná, připomene i starý případ. V roce 2012 konečně Gilbough a Papania vyloží karty na stůl - podezírají Cohlea a Hart tak získá pocit, že o svém bývalém parťákovi vůbec nic neví. (HBO Europe)

(více)

Recenze (17)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúci úvod epizódy, v ktorom je nádherne vyobrazená vzájomná symbióza detektívov ako aj reakcia Harta na nález dvojice detí na Reggieho farme. Po "vyriešení" prípadu sa dej sútredí na súkromný život dvojice vyšetrovateľov do okamihu, keď pri vypočúvaní podozrivého hispánca Cohle zistí, že skutočný páchateľ stále behá na slobode. Temný prípad sa posúva síce očakávaným smerom, avšak v´daka skvelým hercom a protrediu naďalej fascinuje. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda se po kulervoucí minulý epizodě zase nese v poměrně pomalejším stylu. Musím ale říct, že mi to tady nevadilo, protože si i přes pomalejší tempo udržela mojí zvědavost, jak se to vyvine dál, a hlavně se nesla ve více tajemnějším duchu. Každopádně očekávám, že v příští epizodě se to zase pořádně rozjede. Hodnocení: 8,5/10 ()

Reklama

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po úspěšné inaktivaci farmářů a jakoby uzavření případu následuje zklidnění děje epizodami z osobního života. Marty díky své závislosti na rodině se po jejím návratu stává submisivním liberálem, na což záhy doplatí. Záhy na to skok v čase a částečné rozkrytí karet, jakoby už končila série. Jenže nekončí. Struktura děje a snímku je spletitá, ale úžasná. Rovněž tak třeba i kamera a hudba. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Dolapenie páchateľa je na spadnutie a z Cohla a Harta sa razom stanú hrdinovia celej stanice. Ich životy sa razom vracajú do normálnych koľají až kým Cohle pri výsluchu nenatrafí na "Žltého kráľa" a postupne zisťuje, že hlavný páchateľ je zrejme stále na slobode. Detektívi v prítomnosti zas so všetkého podozrievajú Cohlea a Marty už nevie čomu má vlastne veriť. Prevedenie: Trocha pomalšia ako predchádzajúca ale za to oveľa napínavejšia časť. Minulosti už dozvonilo a zrejme sa už budeme pohybovať v súčasnosti, čo mne teda vyhovuje. 92% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najinovatívnejšie dramaturgicky vyskladaná epizóda prvej série, samozrejme chápané aj spätne so znalosťou ďalšieho vývoja. Prvá polovica prvej série sa uzatvára zdanlivým vyriešením prípadu, kde sa veci z výpovedí policajtov nezhodujú s reálnym priebehom záverečnej akcie, avšak divákovi je všetko jasné a všetko dáva zmysel. Celá séria sa ale následne zásadným spôsobom láme, preskakujeme o ďalších sedem rokov vpred, spoznávame nové okolnosti a súvislosti so starým vyšetrovaním a zrazu máme nového, toho najmenej pravdepodobného podozrivého. Lepšie to vymyslieť a nakrútiť skrátka nešlo. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Rust Cohle (Matthew McConaughey) při výslechu podotýká, že ze čtyřrozměrného pohledu je čas vidět jako plochý kruh ("flat circle"). Jedná se o skutečnou teorii jedenáctirozměrné supergravitace s názvem "M-teorie". (jerry12)

Reklama

Reklama