Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $25,343Tržby Celosvetovo $2,268,488║ Rovnako ako po technickej tak aj po príbehovej stránke ide o prvotriednu prácu, kde mi možno trošku chýbali len nejaké viac odľahčené scény na slušné pobavenie(lebo dosť uletené postavy tam boli len možno nevyužili naplno ponúknutý potenciál) . Ináč sa jedná o jeden z filmom čo nesú zaujímavú myšlienku opierajúca sa v tápaní mysle po ťažkom rozchode z priateľkou. Taktiež pokiaľ ide o nahotu, tu je priam pre príjemné pokochanie vyplývajúce z príbehu, s pestrím doprovodným komentárom. /80%/ ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Krásne no samoúčelné obrazy s nulovou dynamikou. Režisérova snaha každú chvíľu zastavovať zábery po chvíli stratí čaro a ostanú len pekné obrázky, pri ktorých si divák začne uvedomovať, že chýba silný príbeh. Záver je príjemný ako to už britských romantických komédií býva a keby prišiel o 30 minút skôr, zrejme by som film hodnotil lepšie. Ale na keby sa nehrá. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, a to nejsem zrovna fanda pomalu plynoucích "uvažujících" filmů, ale tenhle mě teda dostal. Výborný herecký tandem a jejich charaktery, krásná a konečně pořádně využitá Emilia Fox, další talent Sean Biggerstaff, což je sympaťák už od pohledu a ani nemusí nic říct. Pak je tu sem tam nějakej ten britskej vtípek, o což se stará hlavně svérazná dvojka (později trojka - schválně kdo ve znalci kung-fu poznal "young Masbatha" z Ospalé díry?) nočních posluhovačů a praštěnej šéf - ačkoliv ten se mi asi líbil nejmín, byla to jen obyčejná karikatura. Povedla se rovněž hudba a kamera a všechny ty zpomalené záběry - navíc většinou skvěle osvětlené. Monology hlavního hrdiny nepostrádají smysl a divák o nich skutečně začne přemýšlet, což je to hlavní, takže ještě po skončení snímku ta myšlenka v hlavě zůstává. Dlouho jsem se Cashbacku vyhýbala a jsem nakonec ráda, že jsem si ten zážitek tak šetřila. Nemůžu než doporučit, a to všem, zaručený zvedač nálady. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy abych se přiznal moc nemusím, ale tady je to celé nějak zabalené do velmi příjemného humoru, který mi místy připomínal Clerks 2. Ale to asi nejvíce prostředím. Film táhnou hlavně ty drobnější postavičky v pozadí ať už se jedná o Kung fu borečka anebo o dvojici pošuků co se schovávají v regálech popřípadě prodávající kosmetiku ve tvaru pánského přirození. Šéf marketu je poctivý slizoun. Romantická část Bena a Sharon uteče jako voda. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ellis smíchal několik naivních životních mouder, které jsou v komedii o mladých lidech možná až nepatřičné a hromadu pubertálních vtipů, které v podání dospělých zase působí nepatřičně. Zdánlivě nesourodý mix však vytváří společně s časovými hrátkami a snílkům známou nespavostí kouzelnou atmosféru. Navíc plakát doslova klame tělem. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • V jednom ze záběrů, kdy Ben (Sean Biggerstaff) kreslí jednu z nahých zákaznic obchodu, jde vidět, že mrkne, i když je zastavený čas. (TheSpearCZ)
  • Na konci filmu se zastaví čas a všichni lidé jsou strnulí. V následujícím záběru, kdy se pohne jenom Ben (Sean Biggerstaff) a Sharon (Emilia Fox), jsou ovšem lidé jinak. Například žena vlevo je blíž a má jinak upravené vlasy, žena napravo od Bena (Sean Biggerstaff) má jiný výraz na obličeji apod. (dan.pacino)
  • Film obsahuje 18minutový krátký film stejného názvu v nezkrácené délce, který byl nominovaný na Oscara. (PogoJoe)

Reklama

Reklama