Reklama

Reklama

Krvavá sklizeň

  • USA The Reaping (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda. Místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (240)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kathrine Winterová je vysvetená duchovná, ktorá sa obrátila chrbtom ku svojej viere. Vyučuje na vysokej škole a popri tom sa venuje prešetrovaniu údajných zázrakov. Doposiaľ pre každý takýto prípad našla vedecké vysvetlenie. Až do chvíle, kedy prijala pozvanie do mestečka Haven. V tomto na oko idylickom malomeste sa dejú divné veci. Na jej obyvateľov udreli biblické, staroegyptské rany - voda v rieke sa premenila na krv, mŕtve žaby, muchy, uhynutý dobytok, vši, hnisavé vredy, kobylky, oheň padajúci z oblohy, mŕtve deti... Za toto všetko je vraj zodpovedná dvanásť ročná Loren McConnell. Útle, blonďavé dievča. Skrz ňu uskutočňuje svoju vôľu samotný Satan. Kathrine musí prísť na to, čo sa to vlastne deje. S niečím podobným sa ešte nestretla. Okultný, sektársky horror s, dvojnásobnou držiteľkou Oscara, Hilary Swank v hlavnej úlohe. *** ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Podobnou tématiku ve filmech mám rád, i když mě na ní paradoxně sere takové to "jak padlý věřící zpět k bohu přišel", ale vypustím/překousnu/přehlédnu-li tohle, zpravidla mě tato tématika zahltí několika dobrými zápletkami a triky. Čekal jsem to horší, nakonec jsem byl mile překvapen. Hodně se mi líbila zápletka, která zprvu hodně kličkuje (čímž vám připomene několik podobných filmů, mě napadl např. klasický Kruh), ale nakonec z toho vyjde poměrně originálně pro mě nečekaným zvratem (konečně zase jednou nepředvídatelný závěr). Vážným problémem při sledování bylo, že film vždycky docela zaujme dobře budovanou atmosférou/scénou a pak přijde nějaká sekvence (flashback, duchařská střihová sekvence), která to všechno zase srazí k zemi a začíná se znovu. Hilary se ukazuje být výbornou herečkou i ve slabších filmech, AnnaSophia moc prostoru nedostala, takže skoro nic nepředvedla. Podtrženo sečteno, mile překvapivý film, s dobrou tématikou a zápletkou, na který se určitě ještě podívám. 3,5* ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor nestál za nic. Otázkou zůstává, proč se do tak slaboduchého filmu nechala angažovat herečka oscarových kvalit jakou je Hilary Swank. Role křesťanské misionářky, která přijde o svou rodinu, a pak se dá na vědu, která vědeckými metodami objasňuje nevysvětlitelné jevy, jistě skýtala potenciál. Ono to zpočátku ani ve filmu nevypadá špatně, protože odbornice Katherine je přivolána se svým asistentem k podivnému případu zkrvavené řeky v Luisianě a vše nasvědčuje tomu, že bude mít co do činění se satanským kultem. Ale v tom okamžiku film přestane dávat smysl, Swanková do své role vůbec nic nedala, chybí napětí, které je nahrazeno podivnými retrospektivami nebo slabými lekačkami a i pořádné hororové scény si to tady se svou účastí rozmyslely (proč tady nebylo víc takových podařených scén, jako je ta s masožravými kobylkami?) a vše se mění v nepřesvědčivý zmatek v podprůměrné režii. Relativně zajímavý závěr nezmění nic na tom, že tohle je slátanina, ačkoliv jsem to nečekal. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ocakaval som priemer, takze ma nic v tomto filme neprekvapilo. Prvu polovicu sa to len pomaly rozbiehalo, obcas je tam nejaka lakacka, inac je to trosku nudne, az v tej druhej polovici pritlacil reziser na plyn a zacalo to byt o nieco zaujimavejsie. Uz som si zvykol na napinave filmy Stephena Hopkinsa, ktore maju dobru hororovu atmosferu, ale nikdy nenatocil nic prevratne, avsak filmy ako NOCNI MURA V ELM STREET 5: DITE SNU (1989), PREDATOR 2 (1990), akcny thriller s Tommym Lee Jonesom ZDESENI (1994) alebo dobrodruzny film s Valom Kilmerom a s Michaelom Douglasom LOVCI LVU (1996) sa mi celkom pacili. Hilary Swank som videl v horore asi prvykrat, ale povazujem ju za talentovanu herecku, ktora dokaze zahrat vselico. Ved kto by to povedal, ze zacinala v serialoch BUFFY, ZABIJECKA UPIRU (1992) alebo v teenagerovskom pokracovani serie Karate Kid pod nazvom NOVY KARATE KID (1994) a to asi sama netusila, ze uz o 5 rokov neskor si zahra v oscarovom filme KLUCI NEPLACOU (1999), za ktoreho bola ocenena prvym Oscarom za hlavnu ulohu, druheho Oscara ziskala za film MILLION DOLLAR BABY (2004). Prekvapili ma aj producenti Robert Zemeckis a Joel Silver, ktori su tiez podpisani pod tymto hororom...12.01.2010 ______ Hilary Swank - (Katharine) +++ Stephen Rea - (Otec Costigan) +++ David Morrissey - (Doug) +++ Idris Elba - (Ben) +++ AnnaSophia Robb - (Loren McConnell) +++ William Ragsdale - (Šerif Cade) +++ John McConnell - (Major Brooks) +++ Produkcia: Joel Silver, Robert Zemeckis +++ Hudba: John Frizzell +++ ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

mysteriózní hororová sci-fi, kterou se hlavně nesnažit moc pochopit a jen se nechat vtáhnout do příběhu, vychutnávat si zdařilé efekty, koukatelnou hilary swank a příjemný spád tajemné jedenapůlhodinovky... po zdejší kritice jsem opravdu moc nečekal, ale překvapivě to bylo nakonec ďábelské překvapení. 70% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Na začiatku filmu je prezentácia zobrazujúca metanol aj etanol. Molekulárna štruktúra označená ako etanol je však v skutočnosti metanol a metanol je označený ako etanol. Tiež štruktúry zobrazené pre obe ostatné chemikálie, DMSO a benzén, sú nesprávne. (Pat.Ko)
  • Když Catherine (Swank) prohledává znečištěnou řeku, má na sobě gumové kalhoty, v další scéně, kdy vystoupí na břeh už je nemá. (Nocturno culto)
  • Hudbu k filmu původně napsal legendární Philip Glass, ale producenti nebyli s výsledkem spokojeni, a tak na poslední chvíli najali Johna Frizzella. (imro)

Reklama

Reklama