Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh se odehrává ve Španělsku 17.století za panování krále Filipa IV., slabého a manipulovatelného panovníka. Alatriste (Viggo Mortensen) slouží Jeho Výsosti jako voják ve Flandrech a v mírových časech jako nájemný šermíř v Madridu a Seville. Miluje krásnou Maríu de Castro (Ariadna Gil), nejproslulejší herečku své doby. Slíbil svému umírajícímu otci, že se ujme mladého Iniga Balboa (Unax Ugalde). Marně se jej však pokouší zachránit před vojenskou službou a také před panovačnou a zneklidňující Angelicou Alquézar (Elena Anaya)! Příběh je plný intrik a zrady, krvavých soubojů a velkolepých bitev, lásky a nenávisti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

solid 

všechny recenze uživatele

Co napsat? Je pravda, že zhlediska scénaře a režie se nejedná o povedený film ani v žánru dobrodružný ani thriller, ale akční to bylo pěkně a syrovost, která ke středověku/novověku patří se mi tady moc líbíla. Ale pravda je, že jinak není už skoro co chválit. Snad je práci kamery, kdy některé záběry, myslím tím hru světla a tmy, byly jak z Goyových obrazů. Něco podobného jsem ve filmu neviděl. Co dodat? Viggo je dobrý herec, ale umí si vybrat lépe a tenhle film prostě nezachránil. Dialogy návaznost scén, vlastně i celý příběh jsou plané nenavazují a člověk z nich nic necítí. Slušná výprava a šermířské scény jsou plus. Na jedno pokoukání se to dá, ale nezaujalo mne to. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

I prohrát jde se vztyčenou hlavou. Dokazují to postavy ve filmu a dokazuje to i film sám. Hodně se toho v něm nepovedlo (nebo mohlo být uděláno líp), ale prvky, které stojí za připomenutí (obsazení hlavní postavy, výprava, stealth akce v týlu nepřítele, ...), jednoduše stojí za připomenutí. 70% ()

Reklama

DHDV 

všechny recenze uživatele

Velmi nedoceněný snímek a hodně podceňovaný. Film, který má úžasnou dobovou výpravu (opravdu nadprůměr) perfektní rytířské souboje a příběh, který je jako staré „románové“ story ze 17. Století. Pozorně si také všímejte některých záběrů kamery, nasvícení a úhel některých scén připomínají staré obrazy. Ale chápu, že film se může zdát být nudným, jelikož má dlouhou stopáž a docela pomalý střih! Prostě jako starý film.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to viac ako povedzme napr. Goyove prízraky (2006). Výprava sa mi zdala o dosť lepšia, aj herecké výkony boli presvedčivejšie. Naproti tomu časť dejovej linky sa odohráva v akejsi zvláštnej, ponurej atmosfére, teda niežeby to bolo na škodu, ale často sa v tej tme strácajú aj zaujímavé veci a časom to začína otravovať. Dejová linka je ucelená, síce žiadne terno, ale ani nenudí. Ako také spestrenie je tu aj pár pekných súbojov a bitiek, oceňujem hlavne názorné ukážky a historickú bojovú taktiku čo sa strelných zbraní týka. Na záver príde aj na miernu melodrámu, takže u mňa celkom spokojnosť. 65/100 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Výprava filmu je mi celkem volná a jestli tam vložené peníze uvidím je mi taky fuk. Co ale neodpustím je nuda. Tolik zápletek a příběhů, ale žádný, který by nesl celý film. Celou dobu jsem si film představoval jako několikadílný seriál, kde by se vždy jedna zápletka vyřešila a nějaká by se táhla lehce všemi díly. Takhle je to prostě nuda. Pozitivem by byly akční scény, protože byl celý film natáčený hodně naturalisticky, bohužel jsou ale dost slabě natočené, takže ani tady není nad čím jásat. Nakonec zbývá jen Viggo Mortensen, který nezklamal. Stejně jako většina herců do své role dobře zapadl a my si mohli užít další Aragonovskou postavu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S celkovým rozpočtom 24 miliónov eur ide o najdrahší španielsky film. (MikaelSVK)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama