Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Že Evans zvládá vážné role, mě přesvědčil již ve Velkém daru, že Biel dává vážné role jsem nikdy nepochyboval. Jen ten filosofující Statham s vlasy mi prostě nesedí. Vypadá a působí fakt divně. Takový divadelní, tedy ukecaný, příběh o jednom hrozném debilovi. je to vlastně jen série rozhovorů různých postav, ale místy docela zajímavých rozhovorů. Tenhle film vám ukáže dvě věci: 1) Odůvodnění, proč lidi berou drogy - protože melou hrozné kraviny a jsou idioti, přesně jako hlavní hrdina Syd a 2) Božské nohy Jessicy Biel. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá a rychle utíkající konverzačka na záchodě jedné rozlučkové párty. Podle pořadí herců na této stránce jsem se bál, že tam vypiplaná kráska Biel bude nejvíc, naštěstí se tak nestalo a když se objeví ke konci, ani mi nevadila. Asi protože si mě předtím film získal skvělým Evansem a Stathamem, který je zatraceně cool i když zrovna neběhá po kamióneh. Na WC rozeberou hodně ujetých i vážnějších témat, ze kterých mi vadily jen ty "boží". No a některé ty flashbacky/vysvětlovačky z paměti také jen tak nevymizí. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Přítomnost Jessicy Biel a Chrise Evanse v charakterově poměrně náročných rolích je vcelku diskutabilní, ale i přesto je zvládli docela obstojně. Bohužel jaksi zůstali ve stínu vynikajícího Jasona Stathama, který opět rozsévá dávky neskutečného charismatu a jeho barvité líčení návštěvy sadomasochistického salonu či „přednáška“ o mužské erekci jsou scénáristické perly, které si žádají opravdového herce, kterým Jason bezesporu je. Bohužel debutující režisér Hunter Harris pojal celou záležitost jako ryze smetánkovou záležitost (luxusní byty, drahé oblečení, spousta alkoholu a kvalitního kokainu), čímž film získává poněkud snobský nádech a v mnoha ohledech působí jako zbytečná póza, do které jako by ani příběh konce jedné velké lásky (plné sexu, mejdanů, pseudo-sofistikovaných debat a následných hádek) snad ani nepatřil a za předpokladu, že se vlastně nic nevyřeší a závěr odpovídá standardům, jedná se víceméně o (ne)tuctovou romantiku. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Hunter Richards .. Syd se nedávno rozešel s dívkou, ale tento večer ji zase uvidí. London totiž pořádá rozlučkovou párty na kterou ač nepozván s předstihem vyrazí, spolu s chlápkem, od kterého před chvílí nakoupil. Spolu pak čekají v koupelně a vydatně se mezitím posilují kokainem a .. mluví. ... Film je vlastně jen jeden dlouhý rozhovor několika postav proložený flashbacky z předchozího vztahu Syda a London. Některé dialogy jsou bohužel dosti samoúčelné, banální a vcelku prázdné. Což je největší slabina. Podobné filmy, kde se v podstatě nic neděje potřebují opěru právě v silných a poutavých dialozích. Výjimky se sice najdou, ale na záchranu celku to nestačí. Herci, kteří tyto věty pronáší a mohly být skutečným hřebíčkem do rakve, naštěstí nejsou vůbec špatní, takže další drobný klad. Budovaný dojem je postupem času čím dál depresivnější, ale použitý závěr to celé smete pod stůl. Škoda, důsledky sžíravé žárlivosti a hořký pocit viny nakonec přemůže láska a to není nic nového.. 50%. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

London, aneb příjemné nahlížení do soukromí druhých. Zkuste si představit, že koukáte klíčovou dírkou do centra dění, kde se to zrovna příjemně překlápí. Vidíte a slyšíte všechno. K tomu všemu je dojem autentičnosti velice silný a umocněný nervní těkavou kamerou, která jakoby stále nevěděla kam se postavit. Žádný div, že se dozvíte i mnohé pikanterie s nimiž by se na světlo normálně nešlo. Jestli Vám na jazyku letí výraz šmírování nebudete daleko od pravdy. Příběh o snaze naposledy získat bývalou zpět se pomocí retrospektiv vrací k jádru vztahu naštěstí jen velice opatrně a věří spíš osvědčeným přátelským dialogům v zákulisí. Je to vybrnkávání variace "co by, kdyby" s nutnou náloží peprných historek. V tom vede výtečný Jason Statham, který odhodil koženost Kurýra a je bavičem filmu. Na druhou stranu ani Chris Evans není marný a Jessica Biel dokazuje, že je vhodná i na podstatnější party než je ten v kapesníkovém Sedmém nebi. Dějiny filmu budou psát jiné kousky, to uznávám. Ale nebýt alibistického konce, šlo by se hodně nad průměr. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • O hudbu k filmu sa kompletne postarala americká elektronická skupina The Crystal Method. Celkovo zaznie 14 ich skladieb. (Arsenal83)
  • Celé natáčení probíhalo v New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama