Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

marvan 

všechny recenze uživatele

Zřejmě se jedná o filmové zpracování divadelní hry, i když to není nikde uvedeno. Soudím tak z vycizelovaných dialogů a z faktu, že se většina příběhu odehrává na WC luxusního bytu. I nezvykle otevřený a krutý pohled na život je mnohem dospělejší než ten, který se běžně servíruje současnému lehce dementnímu filmovému diváku. Jason Statham s příčeskem a perverzním vzezřením hraje loosra, kterému přes jeho odpudivost dokázal vtisknout heroický rozměr. Co na tom sejde, jestli jsou naše trápení banální a odporná, hlavně je nést jako chlap. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Vzťahová konverzačka. Poňatá trochu modernejšie (drogy, nadávky). Občas mi to pripomenulo CLOSER. Miestami to zaškrípe, ale inak to super odsýpa a mne sa to dosť páčilo. Herecké výkony fajn, Statham pripomína, že začínal ukecanými Ritchieovkami, až potom začal mlátiť ľudí. Trochu viac vyšperkovať scenár a je to skvelé. Dávam 4, aby bolo jasné, že aj napriek drobnostiam ide o vydarený film... ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Příjemná komorní konverzačka s ojedinělou atmosférou o vyrovnání se s rozchodem, která má fakt vymakanou prostorově snímající kameru. Film není o Londýně, nýbrž o holce jménem London, kterou si střihla Jessica Biel... a řeší se tu takový ty stěžejní vztahový konflikty, takže je snadný se v tom najít. Nejvíc to ale rozbíjí přítomnost Jasona Stathama s parukou, kterej si krade celej film pro sebe scénou o impotenci a vyprávěním o návštěvě S/M salónu (z jeho úst to zní fakt nečekaně). Naštěstí ho rejža nenechá jenom žvatlat a na konci si taky bouchne. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Milujem, keď sa niekto pustí do filmu plného, doslova preplneného zaujímavými, logickými, no častokrát i úplne nelogickými a zvrátenými dialógmi, ktoré niekedy stoja za pozornosť a za porozmýšľanie. Keď sa k tomu prifarbia reči o vzťahoch, sexe a iné podobné citové i netradičné dialógy, nie je o čom. Na ich pozadí sa nám nenápadne premieta príbeh žiarlivosti, lásky, ktorého súvislosť je najviac vyhrotená až k záveru, o ktorý som sa bál, no neprávom. Statham konečne znovu ukázal, že mu to ide nie len za volantom a s búchačkou v ruke a Evans mu príjemne konkuroval, čím pridávam hviezdičku. Veľmi efektne zahrané. 80%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Že Evans zvládá vážné role, mě přesvědčil již ve Velkém daru, že Biel dává vážné role jsem nikdy nepochyboval. Jen ten filosofující Statham s vlasy mi prostě nesedí. Vypadá a působí fakt divně. Takový divadelní, tedy ukecaný, příběh o jednom hrozném debilovi. je to vlastně jen série rozhovorů různých postav, ale místy docela zajímavých rozhovorů. Tenhle film vám ukáže dvě věci: 1) Odůvodnění, proč lidi berou drogy - protože melou hrozné kraviny a jsou idioti, přesně jako hlavní hrdina Syd a 2) Božské nohy Jessicy Biel. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Dane Cook, ktorý hrá Georga, v skutočnosti vo filme používa niektoré repliky z jeho stand up vystúpení. (Arsenal83)
  • Celé natáčení probíhalo v New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama