Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Beyond the Sea (S06E03)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

V alternativním roce 1969 dojde na Zemi k nepředstavitelné katastrofě. Dva astronauti na speciální a nebezpečné vesmírné misi se pak musí vyrovnat s jejími následky. (Netflix)

Recenze (93)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncert pod taktovkou Johna Crowleyho, taká malá 1969:Vesmírna odysea. Alebo skôr veľká. dá sa predpokladať že nebude patriť k najobľúbenejším a  nebude najlepšie hodnotenou epizódou avšak určite osloví mnoho filmových nadšencov. Netflix rulez išli bokom, Crowley potvrdil svoje kvality ktoré predviedol v True detective a seriálové kúsky mu idú lepšie ako filmy, teda minimálne jeden ktorý som videl a hodnotil. ()

Playman odpad!

všechny recenze uživatele

Já fakt nechtěl bejt negativní. Celou dobu jsem doufal, že tam někde přijde moment, kterej dá celýmu příběhu smysl. Nějakou hloubku nebo pointu. Aspoň něco. Ale fakt nic. Fakt cítím absolutní vesmírnou prázdnotu. Prostě proč? Celýmu příběhu chybí celá jedna vrstva, která by vysvětlila proč vlastně sledujeme, co sledujeme, k čemu to slouží? Vyústění bylo extrémně předvídatelný a stalo se to, co jsem čekal. Ale ono tam fakt nebylo nic navíc, prostě to bylo a najednou skončilo. ()

Reklama

trickmaster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malinko nechápu, proč frajeři nezůstali s ženskýma na Zemi a repliky neposlali do kosmu, ale kdo jsem ... Snímek je možná všechno, jen ne předpovídatelný! Když si myslíte, kam to směřuje - a že všechno tomu nasvědčuje - najednou se začne rýsovat úplně jiný zvrat, ale ten také zvrátí a stane se úplně něco, co byste absolutně nečekali - a to všechno v posledních 5 minutách!!! Za mě malinko dlouhý a určitě by to šlo i o 10-15 minut zkrátit, ale pro mě jedna z nejzásadnějších epizod BM, která je velice futuristická! ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Beyond The Sea" je najväčšia tohtoročná epizóda v Black Mirror a taktiež aj jedna z najlepších. Je super vidieť po dlhej dobe opäť Kate Mara, ktorú som vo filme už nevidel celkom dlho, no atmosféra vo vesmíre, ktorou si prechádzajú Aaron Paul a Josh Hartnett je absolútne perfektná. Je super vidieť ich rozličné charaktery a následné reakcie na udalosti, ktoré otrasú ich životmi. Najmä v prípade Davida, ktorý oproti Cliffovi pôsobil oveľa otvorenejšie, žoviálnejšie a najmä sa k svojej rodine správal úplne iným spôsobom. Takže keď mu Rory Culkin a jeho nasledovatelia urobia to absolútne najhoršie čo môžu, veľmi dobre rozumiem tomu, že sa mu zosype absolútne všetko, na čom mu záležalo. Veci však postupne naberú oveľa temnejší spád a je treba uznať, že John Crowley to absolútne skvele vie pracovať s atmosférou, kde v závere je povedané v maličkostiach absolútne všetko. Rozhodne skvelá epizódá, ktorá stojí za pozornosť. Hodnotenie: A- ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roce 1969 jsem se narodila a jsem si zcela jistá, že neexistovala ani dokonale zvládnutá umělá těla ani možnost přenosu vědomí, a to dokonce ani z kuchyně do obýváku, natož do vesmíru. Tohle zrcadlo se mi prostě nelíbilo a dávalo nastavit svou tvář leda tak slaboduchému scénáři, kdy US posílá do vesmíru astronauty bez nějakého psychologického profilu apod. Zvolení roku 1969 je také nepochopitelné, důvodem může být jen vzpomínka na Mansonovu Rodinu. Ta má ale svůj příběh. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • V příběhu se objeví sci-fi knihy "Ilustrovaný muž" Raye Bradburyho (ve scéně s kresbami v kabině) a "Měsíc je drsná milenka" Roberta Heinleina (ve scéně v knihkupectví a posléze při několikerém čtení). V případně Heinleina byla ovšem použita edice z roku 1977, zatímco příběh se odehrává dříve. (cerdax2)

Reklama

Reklama