Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Beyond the Sea (S06E03)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

V alternativním roce 1969 dojde na Zemi k nepředstavitelné katastrofě. Dva astronauti na speciální a nebezpečné vesmírné misi se pak musí vyrovnat s jejími následky. (Netflix)

Recenze (93)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc dobrý sci-fi námět, který vás přiměje přemýšlet. Rozhodně si tu stopáž zaslouží, protože i jako divák vnímáte, že by se mohl rozvíjet mnoha směry - má velký potenciál. Cesta, kterou Brooker zvolil je jednou z mnoha jenž se nabízely a náramně se mi zamlouvala. Až do závěrečných několika minut jsem byl rozhodnutý dát plné hodnocení. Jenže závěr nebyl zcela podle mého gusta. Raději bych zůstal v míň temnotvrdě cynických vodách. Ale chápu...tohle je Black Mirror. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ asi najviac "Black Mirror" epizóda šiestej sezóny. Zaujímavý nápad, ktorý by mohol priniesť riešenie pre manželky kozmonautov odchádzajúcich na dlhšie obdobie preč. Avšak každý technologický nápad má aj druhú stranu mince. Beyond the Sea má pomerne nepredvídateľný dej, ak si myslíte, že viete, kam smeruje, tak urobí prudkú odbočku, či skôr otočku do protismeru. O epizóde treba trochu popremýšľať, najmä nad jeho záverom a tým, čo skutočne znamená. Napriek spokojnosti pôjde ale asi o jedinú epizódu BM, ktorú si už nepozriem. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Beyond The Sea" je najväčšia tohtoročná epizóda v Black Mirror a taktiež aj jedna z najlepších. Je super vidieť po dlhej dobe opäť Kate Mara, ktorú som vo filme už nevidel celkom dlho, no atmosféra vo vesmíre, ktorou si prechádzajú Aaron Paul a Josh Hartnett je absolútne perfektná. Je super vidieť ich rozličné charaktery a následné reakcie na udalosti, ktoré otrasú ich životmi. Najmä v prípade Davida, ktorý oproti Cliffovi pôsobil oveľa otvorenejšie, žoviálnejšie a najmä sa k svojej rodine správal úplne iným spôsobom. Takže keď mu Rory Culkin a jeho nasledovatelia urobia to absolútne najhoršie čo môžu, veľmi dobre rozumiem tomu, že sa mu zosype absolútne všetko, na čom mu záležalo. Veci však postupne naberú oveľa temnejší spád a je treba uznať, že John Crowley to absolútne skvele vie pracovať s atmosférou, kde v závere je povedané v maličkostiach absolútne všetko. Rozhodne skvelá epizódá, ktorá stojí za pozornosť. Hodnotenie: A- ()

xsexbox 

všechny recenze uživatele

Škoda toho konca ktorý úplne podryje a zahodí do koša dobrácke chovanie postavy ktorú hrá Harnett a totálne to nesedí a je to vycucané z prsta no nie ľudského prsta ale ešte z prsta robota. Možno lepší konec by bol keby sa Harnett doholí a ide v tele Pinkmana narobiť rešeto z tej sekty sediacej v base keďže je robot a využil by silovu imunitu. Toto bolo strašne klišé a úplne nezmyselné. ()

Playman odpad!

všechny recenze uživatele

Já fakt nechtěl bejt negativní. Celou dobu jsem doufal, že tam někde přijde moment, kterej dá celýmu příběhu smysl. Nějakou hloubku nebo pointu. Aspoň něco. Ale fakt nic. Fakt cítím absolutní vesmírnou prázdnotu. Prostě proč? Celýmu příběhu chybí celá jedna vrstva, která by vysvětlila proč vlastně sledujeme, co sledujeme, k čemu to slouží? Vyústění bylo extrémně předvídatelný a stalo se to, co jsem čekal. Ale ono tam fakt nebylo nic navíc, prostě to bylo a najednou skončilo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • V příběhu se objeví sci-fi knihy "Ilustrovaný muž" Raye Bradburyho (ve scéně s kresbami v kabině) a "Měsíc je drsná milenka" Roberta Heinleina (ve scéně v knihkupectví a posléze při několikerém čtení). V případně Heinleina byla ovšem použita edice z roku 1977, zatímco příběh se odehrává dříve. (cerdax2)

Reklama

Reklama