Jak sladký byl můj Francouz
How Tasty Was My Little Frenchman
Drama / Historický
Brazílie, 1971, 80 min
Nelson Pereira dos SantosPlakáty
Konec 16. století. Francouzský námořník považovaný za Portugalce je zajat indiány a je mu oznámeno, že bude sněden. Před tím ho ale čeká osm idylických měsíců v ráji. Pokouší se uprchnout, ale neúspěšně. (Mr.Hawkeye)
Houdini
Zlatý Medvěd - výběr(22.5.2006)
Hellboy
(08) Uvedeno kdysi dávno na ČT1 jako Byl chutný ten můj Francouz.(5.1.2009)
HenryS.
Tento film dává nový rozměr Montypythonovskému pojmu Full Frontal Nudity!!(9.10.2008)
whack
Príbeh námorníka, ktorého zajmú domorodci z kmeňa Tupinamba a keďže ho považujú za Portugalca, rozhodnú sa ho zjesť. Tento film zobrazuje domorodcov ako úplných magorov a keďže som pred ním videl novšie, lepšie spracovanie (Hans Staden), zachraňuje ho len tá džungľa (teda to, čo z nej v dobe natáčania zostalo), nahé indiánky a fakt, že mám rád filmy s domorodcami.(8.2.2012)
Terminus
16. století – muži je v zajetí kmene Tupinamba darováno osm měsíců života, manželka i vlastní chýše. Podaří se mu vyhnout kanibalskému obřadu? Vykoupí se tím, že domorodce naučí vyrábět střelný prach? Přidá se na jeho stranu nově nabytá manželka? Příběh, který skrze kanibalský motiv místy nabývá černohumorných odstínů, režíroval „otec nového brazilského filmu“ Nelson Pereira Dos Santos. Film je prokládán transkripcemi dobových zápisků cestovatelů, dobyvatelů a misionářů.(16.8.2005)
decouble
Příliš mnoho pindíků!(9.10.2008)
Mr.Hawkeye
Byl chutný, ten můj Francouz (Como era gostoso o meu Frances) aka How Tasty Was My Little Frenchman*** (Brazílie 1971)*** Scénář a režie: Nelson Pereira dos Santos*** Kamera: Dib Lufti*** Hudba: Guilherme Magalhães Vaz, José Rodrix*** Střih: Carlos Alberto Camuyrano*** Hrají: Gabriel Araújo, Gabriel Archanjo (Mbiratata), Ana Batista, João Amaro Batista, Arduíno Colassanti (Francouz), Manfredo Colassanti (obchodník), Hélio Fernando, Eduardo Imbassahy Filho*** Jazyk: Portugalština/jazyk Tupi/Francouzština*** 84 min*** Konec 16. století. Francouzský námořník považovaný za Portugalce je zajat indiány a je mu oznámeno, že bude sněden. Před tím ho ale čeká osm idylických měsíců v ráji. Pokouší se uprchnout, ale nakonec skončí tak, jak mu bylo řečeno. Syrové filmařské postupy a prokládání příběhu citáty dodává filmu až dokumentární ráz.(23.1.2008)
Vodou
Z mé strany nejspíš nepochopeno.(17.2.2009)
chicocheco
Hodně kazil můj dojem z filmu simultánní dabing. Proč tam radši nedali titulky? Ovšem na počátek 70. let to byl i bez toho šíleného dabingu docela amatérsky natočený film. Jedna hvězdička je za ochotu a odvahu indiánů udělat ze sebe idioty a jedna za politickou nekorektnost. A ta poslední za odvahu producentů jít do takového projektu.(18.11.2008)
Podobné
- Hans Staden - Lá vem nossa comida pulando (1999)
- Jericó (1990)
- Kuarup (1989)