Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak Andrew Davis predsa len prekvapil po niektorých - nie dosť dobrých filmoch.Ťažko opísať tento film pretože tu nie je čo písať.Je to veľmi jednoduché ale perfektné zrežírované.Celý film stojí hlavne na skvelých hercoch - Kevin Costner, Ashton Kutcher.Zo začiatku to pôsobí tak príjemne dobrodružne a na konci je to už taká Akčná / Dobrodružná / Dráma.Koho vtiahne ten dej a ti herci tak má minimálne 2h dobrý deň a dobrý pocit :-) 85% - 4* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $55,011,732Tržby Celosvetovo $94,973,540Tržby za predaj DVD v USA $53,808,639 //počet predaných kusov 3,187,245║ Dosť rozpačitý dej, kde je miestami zbytočne naťahovaná vata, technická stránka zvládnutá, výcvik zaujme, Costner ošumelí ale dobre dá sa, Kutcher tiež nebol ta najlepšia výhra do postavy záchranára on nevie proste vážne hrať, určite som čakal viac od tohto filmu. /55%/ ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

The Guardian je len ďalší snímok v zbierke Hollywoodu. Scénar je slušný, ale potrebovalo by to trochu viac. (Takýchto snímkov už bolo natočených mnoho). Kevin Costner sa snaží, ide mu to - kazí to však Ashton Kutcher, ktorý je úplne mimo. Jediný snímok, kde tento mladík to ako tak zahral boli Tie roky 70. Andrew Davis to zvládol, aj keď vsadil na istotu. Vo filme sa nájdu "dych vyrážajúce" scény, ale nieje ich mnoho, trochu hudby, Kevin Costner... 6/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nech robí Costner čokoľvek, má u mňa jedno obrovské plus a tým je nadprirodzený narcizmus, akým sa oháňa aj vo svojich najhorších filmoch. Ako Travolta, i on zažil veľa pádov a návratov, ale ani osem johnovtravoltov sa nemá tak rado, ako jeden Kevin. Keď jeho hrdinovi nejaká postava povie „Čím si starší, tým si lepší“, môžete vziať jed na to, že to nehovorí postave, ale priamo Costnerovi. Normálne vidíte, ako sa mu hrvoľ nadúva fantastickou spokojnosťou zo samého seba. Ten chlap je starý vlk a pirát a keď budem veľký, chcem byť ako on. V ZÁCHRANÁROCH nie je pre ženy veľa miesta. Práve tvrdá chlapská atmosféra z nich špliecha na (námorné) míle ďaleko. Kevinovi ju pomohli stavať zručný remeselník Andrew Davis a veľmi dobrý Kutcher. Bohužiaľ to neznamená, že sa jedná o výnimočný film. Napriek tomu má veľa bodov k dobru. Okrem hereckého obsadenia (ukážkoví predstavitelia filmových hajzlov v kladných rolách: Clancy Brown, Neal McDonough) sú to ešte akčné scény, dialógy a niekoľko silných scén, ktoré vás zasiahnu. Komerčný ohlas bol každopádne nepostačujúci. Vzhľadom na to, akými turbulentnými obdobiami (hraničiacimi s abnormálnymi výkyvmi) si Costner prešiel, nie je celosvetová tržba 94 miliónov úplne katastrofálna, ale pri masívnom 70-miliónovk rozpočte... je. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

i když je to tisíckrát omleté téma a hlavní roli hrají dva toporné špalky (costnerovo neherectví k jeho postave ovšem sedí, s kutcherovými grimasami je to horší) natočil to velmi zručný režisér a tentokrát bez záběrů na americkou vlajku a podobných vlasteneckých blábolů, takže mi to vychází na hodně solidních 70%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)
  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)

Reklama

Reklama